Molenverhalen gezocht voor Tocht om de Noord

REGIO – De negende editie van het bekende wandelevenement Tocht om de Noord heeft dit jaar het thema ‘Ontdek de ziel van de Groninger molen.Tijdens de Tocht om de Noord zullen de wandelaars veel molens letterlijk aan den lijve ontdekken en zelfs worden geconfronteerd met verdwenen molens.

Tijdens de tocht, in het laatste weekend van september, worden overal langs de route molenverhalen verbeeld door toneelspelers, verhalenvertellers, musici en kunstenaars. Daarnaast krijgen de verhalen een plek op de site www.groningermolens.nl.

Anekdotes

Erfgoedpartners, Molenhuis is dit jaar betrokken bij de organisatie van het evenement en is in het kader daarvan op zoek naar verhalen over Groninger molens en hun molenaars. Dit mogen verhalen zijn van lang geleden, maar ook spannende anekdotes van recent(er) datum. Zoals het gegeven dat de verdwenen molen Bakker in Zuidhorn een glijbaan had voor zakken meel, of het verhaal achter de molenaar die in de kerk van Doezum begraven ligt. Natuurlijk is het de bedoeling om ook verhalen over de andere molens in onze provincie op te sporen.

Wie meer weet, kan contact opnemen via info@groningermolenhuis.nl of 050 3130052. Een verhaal insturen mag maar het is ook mogelijk om uw verhaal te laten optekenen. Het Groninger Molenhuis is een koepel voor de ruim 80 monumentale molens in de provincie Groningen: www.groningermolenhuis.nl.

Bron: http://www.het-westerkwartier.nl

Samenwerking Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla

Loopsportcentrum Noord & Nova ZemblaZoals jullie inmiddels weten is TodN verhuisd naar het nieuwe Loopsportcentrum Noord.

We zijn hier gestart met de nieuwe organisatie Nova Zembla, die alle wandelactiviteiten onder zijn hoede neemt.

Het Loopsportcentrum is (voorlopig) geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur (Regattaweg 5 in Groningen). In het Loopsportcentrum vind je meerdere faciliteiten onder 1 dak.

Je kunt je er inschrijven voor diverse (wandel)activiteiten, informatie ophalen, maar ook voor kopen van wandelproducten zoals wandelschoenen, rugzaken, en kun je er terecht!

En ..... als je geblesseerd bent, dan helpen wij je letterlijk weer op de been.

 • Sportmedische begeleiding (via een zelfstandige sportarts)
  Sportmedische begeleiding, inspanningstesten of sportkeuringen kun je hier laten doen.
 • Fysiotherapie 
  Verschillende behandelingen om zo snel mogelijk weer vrij te kunnen laten bewegen, zonder pijnlijke spieren of gewrichten. 
 • Diëtisten
  Eenthousiaste (sport)diëtisten bieden jou de mogelijkheid om je sportprestaties te verbeteren, gezonder te leven.
 • Pedicure
  Schoonheidsbehandelingen, massages, pedicures, harsbehandelingen en gel lak
 • Sportmassage
  Wil je soepel blijven? Of hulp bij sneller herstel van de spieren na een inspanning. Voorkomen van blessures, d.m.v. sportmassage, tapingen, metingen en voedingsadvies. 
 • Sportpsycholoog
  Trainen om mentaal sterkerte worden. Professionele begeleiding, sportpsychologie structureel praktisch toe te passen.
 • Blijf fit
  Sporten en een nieuwe leefstijl hoeft niet moeilijk te zijn!  Serieuze resultaten bereiken kan in slechts 2 x 30-45 minuten per week! 
 • Podotherapie
  Specialisten op het gebied van voetklachten. Voeten zijn de basis van ons lichaam, zij zorgen ervoor dat je kunt bewegen!  

 

Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla

Groeten uit Groningen