Verhalen van Pronkjewail pelgrims

Beste wandelaars, hieronder vind je het Pelgrim gastenboek. We stellen het op prijs als je hieronder in 4 à 5 regels omschrijft welke mooie ontmoetingen je hebt gehad op jouw Pronkjewailpad. Dankjewel!!

44.

Joke en Henk uit 't Zandt

27.11.2019, 21:08

Wat wij , mijn man en ik, fijn vonden waren onze gezamenlijke tochten, als we konden liepen we op zondag ongeveer 25 km en dat was heerlijk. Het samen lopen, de omgeving, kortom een rustpunt van een drukke werkweek. Daarnaast genoten we van de musea en galerieën en de contacten die we onderweg hadden.

43.

Astrid Bosch uit Scharmer

15.11.2019, 09:50

Na de mooie Noordroute in 2018 volgde in 2019 de even mooie Zuidroute van het pronkjewailpad. Wat een prachtige verrassingen in de provincie waar je zelf woont ! Ik ben "mijn" provincie nog meer gaan waarderen en ben op veel -eerder nog-onbekende plekken geweest. Kortom, de Zuidroute omvatte 350 heerlijke wandelkilometers. We kijken nu al uit naar het vervolg op de Oost- en de Westroute !

42.

Paul Hogewoning uit Appingedam

14.11.2019, 19:20

In 2018 de Noordroute gelopen en in 2019 de Zuidroute. Veel aangename en gastvrije gesprekken op de stempelplaatsen gevoerd. De route gaat langs verrassend mooie plekjes en ijzer gevarieerd en dat allemaal Groningen. Een aanrader voor twijfelaars.

41.

Adolf Mein uit Midwolda

13.11.2019, 13:23

afgelopen 2 jaar op de Noord- en Zuidroute van het Pronkjewailpad 600 km door onze mooie provincie Groningen gewandeld. Vele gastvrije stempelposten onderweg zoals Golden Haand in Finsterwolde waar een stukje aan een loper geweven. Alle kleine stukjes hebben een hele lange loper opgeleverd zoals afgelopen zaterdag te zien was in de Martinikerk tijdens de fijne afsluitende Camino Groningen.
e-mail van Adolf Mein

40.

Henri Floor uit Driebergen

13.11.2019, 07:51

Zowel met de noordroute als de zuidroute van het pronkjewailpad hebben wij zoveel beleefd dat het teveel is om op te noemen.
Een uitgebreid verslag van mijn hand is te lezen op http://www.henrifloor.nl/teksten/algemeen/pronkjewailpad.htm
Onze favoriete stempelpost was Cultuurwerkplaats BC47, Borgercompagnie 47, 9632 TC Borgercompagnie

39.

Gijs van der Kroef uit Groningen

12.11.2019, 18:33

Voor mij was afgelopen jaar het gebied Westerwolde dé ontdekking. Wat een groen, waterrijk en fijn wandelgebied! Zonder het pronkjewailpad was ik hier niet gekomen.
Dank!

38.

Willem Hesseling uit Harkstede

12.11.2019, 16:39

Moi lu, as geboren en getogen Grunneger, dij docht Grunnen wel te kennen, ging der nog weer n wereld open. Aal dij nije poadjes, dörpkes, museums, cafés, netuur, en de GrunNegers zulf. En benoam as zunne aan locht staait te branden en vriz jong blad aan bomen zit is Grunnen op zien schierst. Wiede vergezichten, dat riegje bomen doar in d'verte, Grunneger diekschoapen (ain kaante binnen poten körter), dat je doar in maggen lopen. Doar kin gain vekaanzie tegen op.
e-mail van Willem Hesseling

37.

BART HAMMING uit WINSCHOTEN

12.11.2019, 11:54

Vorig jaar met mijn wandelmaatje uit twente de noord route gelopen kwamen langs vele leuke dorpjes en dit jaar de zuid route natuurlijk ook gedaan wij met 2 auto,s konden per dag vele leuke km door dit prachtige groningen lopen en vele herineringen tegen gekomen zoals onderdendam --oldehove en nog veel meer in een woord gezegd het was PRACHTIG
e-mail van BART HAMMING

36.

Jolanda van Wijk uit Emmen

08.11.2019, 19:41

Nooit geweten dat Groningen zo mooi is. Dank zij het Pronkjewailpad
ben ik daar nu achter en met veel mooie foto's in 2 albums kan ik het iedereen laten zien!
Dank aan de organisatie!

35.

Bernie Benz uit Delfzijl

08.11.2019, 10:49

Na in het voorjaar de Noordroute gewandeld te hebben verder gegaan met de Zuidroute, net voor de TodN waren we klaar. Behalve dat het mooie routes zijn ook niets dan goeds over de stempelposten. Overal veel gastvrijheid en belangstellende gesprekken. Het is moeilijk om te stemmen op een favoriet.

Ook het open zijn van de vele kerken met de speciale stempels en kwartetkaarten was een extra bonus. Er stond vaak koffie klaar en ook een toilet...Om alle kerkstempels te verzamelen moest je wel zowel de Noord- als de Zuidroute doen.
e-mail van Bernie Benz

34.

Bauke te Nijenhuis uit Voorburg

07.11.2019, 13:58

De pronkjuwelen onderweg waren een aangename verrassing, maar de echte pronkjuwelen waren toch de ontmoeting met zoveel lieve, hulpvaardige en betrokken Groningse mensen. De tochten zelf waren kennismakingen
Met het verleden . Mijn moeder komt uit de Veenkoloniën en haar voorgeslacht zowel uit de omgeving van Veendam, veelal turfarbeiders als uit de Marne, omgeving Ulrum, meestentijds boeren. De boerderijen De Capel in Ulrum en Bronkemaheerd bij Hornhuizen waren dus weerzien met het verleden. De Veenkolonien waren meer bekend terrein uit de vakanties bij opa en oma in Veendam. In het museum ligt het “bootje van Oorburg”, een scheepsbouwer aldaar en rechtstreeks familie van mijn oma Bougien Oorburg.
Zoveel verhalen, zoveel mooie momenten. Veel dank voor de organisatie
e-mail van Bauke te Nijenhuis

33.

Elly koopman uit Balk

31.10.2019, 20:06

Zo veel moois gezien en beleefd!! Zo veel lieve en bijzonder gastvrije mensen ontmoet! Zo van Groningen gaan houden door het schitterende Pronkjewailpad!!!! Ik heb genoten en kijk al weer uit naar april om de Zuidroute te voltooien. Heb dus gelukkig nog wat in het vooruitzicht!!!

32.

Kor van Timmeren uit Groningen

31.10.2019, 16:07

Net voor de Nijmeegse vierdaagse heb ik de Zuid route afgesloten samen met mijn wandelmaat Pieter Alkema en met een stempel van café de Toeter in Groningen. Zowel de Noord- als de Zuidroute nu gelopen. Totaal 600 kilometer. Alhoewel er lopers zijn die zeggen dat het er vele kilometers meer waren. We sluiten ook deze route weer af met een Camino Groningen op 9 november. Mooiste gedeelte was toch wel vanaf Wedde naar Ter Apel. Mooie natuur en eeuwenoude plaatsjes en een prachtige klooster in Ter Apel. We zien uit naar de Oost route.
e-mail van Kor van Timmeren

31.

Bernadette van de Coolwijk-Bogers uit Oss

25.10.2019, 15:29

Door de app te volgen heb ik Groningen heel goed leren kennen. Heb met eigen ogen gezien hoe vriendelijk de inwoners zijn. Hoeveel ze voor andere over hebben, hoeveel ze voor mij over hebben. Op vele zondagen en zaterdagen ben ik gaan lopen. Ben op plaatsen en buitengebieden geweest waarvan ik nog nooit had gehoord. Oldambt, Westerwolde, Veenkoloniën, Westerkwartier, Groningen naar Noordpolderzijl, Noordpolderzijl naar Zoutkamp, Zoutkamp naar Delfzijl en Delfzijl naar Groningen. Wat is Groningen mooi. Als Noord-Brabantse uit Oss ben ik van de Groningen gaan houden. Ik heb ervan genoten.

30.

Lucy Bakker

22.10.2019, 21:48

In 2018 de Noordroute gelopen en met dit jaar erbij het gehéle Pronkjewailpad van Groningen gewandeld. Het was in 1 woord fantastisch. Het was alsof we alle wandeldagen een mini-vakantie hadden. Zoveel gezien en beleefd, met zóveel gewone en tegelijkertijd bijzondere mensen contact gehad. Daarmee waren we steevast een héle dag op pad. We hebben genóten vanaf dag 1, ondanks regen en zelfs sneeuw. Alle seizoenen compleet beleefd. Het Westerkwartier heeft ons erg bekoord, Westerwolde is schitterend.... Alle streken hebben hun eigen prachtige dingen, daarmee hebben we ook de verschillen goed leren kennen.
We gaan het missen, het plannen en regelen voor weer een nieuwe etappe.
Ongemerkt gingen we verlangen naar een nieuwe uitdaging als een Oostroute... En zie daar, daarop worden we getrakteerd in 2021, zo ontdekten onlangs. Allemaal weer leuke verrassingen in het vooruitzicht om op te verheugen.
Organisatie, hartelijk dank voor de prachtige routes en veel succes met de voorbereidingen van de Camino van Groningen, die nu heel dichtbij is

29.

Nico Grootenboeer uit Zuidhorn

12.10.2019, 21:44

Als nieuwkomer vanuit Winterswijk (Achterhoek) woon ik nu bijna 3 jaar in Zuidhorn. Als wandelliefhebber ben ik in april gestart in de stad Groningen met de Noord route. Geen idee wat me te wachten zou staan. Maar nu ik vandaag 12 oktober de laatste etappe van Scharmer naar Groningen gelopen heb kan ik volmondig beamen. "Groningen is super mooi". Wat zijn er veel prachtige dorpen en wat verrassend was steeds de route. Zelfs vandaag. Je verwacht een route door veel bebouwing, maar het tegendeel was waar. Tot dicht in het centrum veel groen en lopen via wandelpaden. Het was een genoegen.
Daarom een zeer hartelijk dank aan al de mensen die deze route hebben samengesteld.
De route mag met recht het Pronkjewail pad heten!!!
Ik ga zeker volgend jaar verder met de Zuid route.
e-mail van Nico Grootenboeer

28.

Jantina uit Delfzijl

16.09.2019, 23:36

Een aanrader is de Noord - en de Zuidroute. Elke wandeldag was een mini vakantie. Veel moois gezien, heel veel leuke gesprekken en ontmoetingen gehad. Mooie foto's gemaakt onderweg. Organisatie en uitzetters heel erg bedankt. Ik verheug mij op de Oostroute.

27.

Arie & Sylvia van der Meer uit Rozenburg

05.09.2019, 08:23

Onze mooiste ontmoeting omschrijven is makkelijk: na de Noordroute vorig jaar nu opnieuw in het prachtige Groningen op de Zuidroute, dat is onze mooiste ontmoeting!
Organisatie bedankt voor de mooie km.
Bekijk onze trip 'Pronkjewailpad, de Zuidroute'
http://www.polarsteps.com/ArieVandermeer/2155716-pronkjewailpad-de-zuidroute

26.

Geeske en Douwe Oosterhuis uit Hoogezand

12.08.2019, 14:03

Vanuit Stad alle windrichtingen bewandeld. Een ontmoeting met de over-enthousiaste "orgelman" in Stadskanaal. De ezel, welke ons in Bourtange lange tijd op de hiel volgde. Het samen in de Fiat 500 schuilen tijdens een hagelbui. Wandelen door "de Graanrepubliek" met zijn historie én zijn wijdsheid was écht "pronkjen mit mooi Grunn'n".
Noord en Zuid zijn gelopen. Wat rest zijn drie wandelboeken met herinneringen.
Organisatie én alle vrijwilligers...dank voor zóveel moois!
commentaar: Dankjewel Douwe en Geeske voor jullie lovende woorden over het Pronkjewailpad!!

25.

willemien hietland uit aalten

26.06.2019, 19:25

de Noord route vorig jaar gedaan en genoten. de Zuidroute 9dagen met de testroute meegewandeld en super genoten,en alleen het noordelijk gedeelte van de Zuidroute gewandeld. een keer overnacht en alles met het openbaar vervoer gedaan. het was super dat ik dat nog allemaal kan en mag. dank voor de organisatie waarin ik zelf ook een kleine bijdrage mocht leveren.
e-mail van willemien hietland

24.

Ruud en janny marijs uit Castricum

09.06.2019, 09:33

Wij hebben zaterdag 25 mei meegegeten in den Andel ( noord route) Een heerlijke en gezellige maaltijd in voormalige school Den Holm .
Geweldig hoe een heel kleine gemeenschap zo enthousiast deze activiteit organiseert!
e-mail van Ruud en janny marijs

23.

Bernie Benz uit Delfzijl

29.05.2019, 09:16

Op 25 mei hebben mijn vrouw Caroline en ik de laatste etappe van de Noordroute gelopen. Ik had die in 2018 al gedaan, maar omdat zij toen niet mee kon nogmaals gelopen, nu andersom. Daar wij de auto en fiets gebruiken om bij de begin- en eindpunten te komen ook de hele route gefietst.
Er zijn enige routewijzigingen, stempelposten verdwijnen en er komen nieuwe bij, zodat het toch weer anders is. De stempels van de SOGK maken het extra leuk.
Het is een mooie tocht, zeker nu er vele kerken open zijn, en de gastvrijheid van de bemande posten blijft verbazen.
Nu op naar de Zuidroute!

22.

ooldrik modderman uit groningen

25.05.2019, 21:25

Pronkjewailpad wandeling Wedde-Nieuwe Schans 27 km zaterdag 25-5-2019

Vandaag op pad langs de Sliekdaipen naar natuurgebied de Gaast. Dan kom je wat tegen De Klieve restanten van een oud stoomgemaal. Verder langs Veendiep kom je in Bellingwolde een karakteristiek dorp met vele mooie Herenhuizen (zie foto’s) en een oud bushokje van busonderneming GADO.
Daarna halverwege de lange hoofdweg gestempeld bij museum de Oude Wolden. Al verder lopend ga je eind van de hoofdweg richting Bellingerwolderbos. Weg vervolgen naar Oude Schans vroeger werd Oude Schans genoemd Bellingwolderschans. In Oude Schans 2 stempels gehaald (zie foto’s). Daarna via DEN HAM en de bovenlanden naar Bonerschans aldaar gestempeld bij beelden in de bocht. Daarna door het Bos Houwingaham (verdronken dorp) en door naar vestingdorpje Nieuwe Schans. Gestempeld bij Fontana Resort en doorgewandeld naar ons eindpunt de LocLoods 1877. Deze wandeling is echt de moeite waard, eigenlijk wandel je op het grensgebied van Westerwolde omgeving en Graanrepubiek (Oldambt)

Voor de fotoalbum klik hier:
http://photos.app.goo.gl/KDadGJYEoQHgLfcG7

21.

Ooldrik Modderman uit Groningen

23.05.2019, 17:03

Gewandeld vandaag stukje van het Pronkjewailpad Zuid. Traject Bad Nieuwe Schans - Scheemda 32 km.
Prachtig zonnig wandelweer in toch wel een bijzondere omgeving.
We (Jan/Rrik Jan en Ooldrik) kregen in Finnewold (finsterwolde) wel een bijzondere Pronkjwail. Zie foto onder.
Hier waren we alle drie wel erg van onder de indruk. Bij dit Partycentrum werden wel echt gastvrij ontvangen. Ook wisten het beheerderspaar ons e.e.a. te vertellen over het dorpsgebeuren van heden en verleden van Finsterwolde. We kregen ook wel de indruk we zijn ook dit jaar bij een plek terecht gekomen evenals vorig jaar in Woudbloem.
Wat ons betreft gaan zij voor de nominatie gastvrije pronkjewail plek 2019.

20.

Nanda Slagter uit Winschoten

23.05.2019, 08:58

Tijdens het wandelen van het Pronkjewailpad vergaren wij naast prachtige herinneringen, mooie foto's en goede gesprekken, ook allerlei andere "pronkjewailen".Afgelopen zaterdag kwamen we thuis met verse eieren en heerlijk sap, dat we konden kopen bij rustpunt Fruitgaard, een beeldje van De Witte wolk en twee mooie afdrukken van de eigenaar van Waarkunst. Zo blijft het elke keer weer een ontdekking van ons eigen Grunn.

19.

Nico Grootenboer uit Zuidhorn

27.04.2019, 16:21

Wij hebben vrijdag 26 april 2019 van de Noordroute het gedeelte Uithuizen naar Warffum gelopen. Volgens de etappe opgave op de website 18 km. maar in werkelijkheid is de route langer. (ca. 4 km.) De oorzaak is dat de route na Noordpolderzijl verder langs de waddendijk gaat dan vermeld op de route PWP2.1 op de website. Heel mooi stuk omdat je langs het binnendijks vogelgebied Klutenplas komt. Maar bij deze de info dat je wel op wat meer km moet rekenen. Verder was ook deze tocht weer prachtig en we gaan weer met veel verwachting verder richting eindpunt.

18.

Anneke Boer

14.04.2019, 11:29

Gisteren 13/4-19 weer gestart met het pronkjewailpad. Dit keer de zuid route. Van Groningen t/m Harkstede. Wat was het weer genieten. Regen, hagel en zon maar vooral schitterende omgeving waar we doorheen liepen. Ik kijk al weer uit naar de vervolg routes.

17.

Thomas uit Ams

01.03.2019, 16:04

Mijn complimenten voor de organisatie!

Groeten,
Thomas

16.

Ria Kriste uit Den Haag

02.02.2019, 11:24

Ik denk met veel plezier terug aan het Pronkjewailpad van afgelopen jaar. Ik verheug me er al op om me in te schrijven voor de zuidroute en die route dan in etappes van steeds 4 dagen te gaan lopen.
Mijn complimenten voor de organisatie!

15.

Cor en Maria uit Buitenpost

29.01.2019, 14:00

Met veel plezier hebben we het PW pad gelopen . Genoten van de rust en ruimte in het landschap en de prachtige oude kerkjes.Met behulp van fiets en auto waren we niet afhankelijk van het openbaar vervoer en hadden niet de tijdsdruk. Zien uit naar de Zuidroute

14.

Astrid Bosch uit Scharmer

25.01.2019, 14:12

Het Pronkjewailpad 2018 is voor mij veel meer geweest dan een aantal "gewone" wandeltochten. Het tegenkomen van zoveel verrassingen en mooie ontmoetingen onderweg zorgden voor heerlijke wandeldagen; vele geluksmomenten in vaak de kleinste details. Ik kijk enorm uit naar de Zuidroute 2019. Respect voor en dank aan de organisatie!

13.

Jan Alberts uit Peize

22.12.2018, 10:12

Het Pronkjewailpad was voor mij een geweldige ervaring. Eerst er in gestapt om een etappe voor te lopen maar daarna zo “besmet” dat ik al uit keek om de volgende etappe te wandelen. Uiteraard waren niet alle locaties eenvoudig te bereiken, wij deden alles met het openbaar vervoer. Maar dat het een geweldige belevenis was blijkt wel uit de vele foto’s die ik onderweg heb gemaakt.
Mooie gebouwen en natuur, geweldige verhalen en mensen. Ook de mensen die de stempelposten “bemanden” gaven je een geweldig ontvangst. Vooral de route vanaf Steendam naar Woudbloem stak er wat mij betreft met kop en schouders bovenuit, zonder de andere etappes te kort te doen. Hieronder een linkje naar mijn fotoalbum: http://myalbum.com/album/3KbuxR3U1NF4

12.

Miranda uit Den Haag

17.12.2018, 17:08

"Bedankt voor dit mooie avontuur! Ik zal me vanaf nu altijd thuis voelen in het prachtige (en gastvrije) Groningen. Het was heerlijk om vrienden en familie op sleeptouw te kunnen nemen, op stempeljacht."

11.

Rik Jan Luiting uit Haren

10.12.2018, 20:58

Wauw......! Voor wie zich nu nog afvraagt wat gebeurt er zoal in Groningen én de Ommelanden zou eens naar dit filmpje van de http://CaminoGroningen.nl moeten kijken. Ik was erbij en kreeg er opnieuw kippenvel van. De gezamenlijke afsluiting was een grote reunie en hartverwarmend weerzien met wandelaars, stempelposten en nog veel meer organisaties en mensen die meegewerkt hebben aan de totstandkoming van dit pad. Ben ook supertrots dat ik een van de vele steentjes samen met anderen heb kunnen bijdragen. Betrokkenheid, positiviteit en enthousiasme geeft elkaar vleugels. Graag tot ziens! Tot volgend jaar, durf jij het aan?
Het filmpje is gemaakt door Andere Vertoningen Mooi gedaan mannen!

10.

Marieke van der Pers uit Oldehove

08.12.2018, 17:00

Wat was het een feestje. Als je denkt dat je alle plekjes van het prachtige Groningen al kent. Dan zou ik zeggen loop het Pronkjewailpad. Je komt op zoveel mooie plekjes waar je het bestaan niet van weet. En alle leuke stempelposten die allemaal zo enthousiast zijn. Op naar de zuid-route.

9.

Berber en Nettie uit Leek

07.12.2018, 11:48

Wat hebben wij enorm genoten van het Gastvrije Groningen tijdens onze wandeldagen! Op de meest mooie plekjes geweest en ontzettend veel aardige mensen ontmoet. Kortom: chapeau voor deze tocht. Wij kijken uit naar volgend jaar – de Zuidroute!

8.

Richard & Agnes uit Winsum

05.12.2018, 09:08

Het is een super route – we hebben er van genoten. Complimenten voor de organisatie!

7.

Bea uit Marum

05.12.2018, 09:04

Dank voor deze prachtig ervaringen. De zomer werd een aaneenschakeling van prachtige momenten. Dit Pronkjewailpad is een cadeau geweest van begin tot einde.

6.

Monica & Emile uit Appingedam

05.12.2018, 09:03

Bedankt voor de geweldige ervaring. Wat is Groningen toch prachtig. We hebben genoten van het Lauwersmeergebied en zijn aangenaam verrast door het mooie Roegwold. Het warme welkom in café ’t Hemeltje was hartverwarmend, de gerookte zalm in Visrestaurant de School in Oosterwijtwerd heerlijk – en natuurlijk niet te vergeten de bonbon in Winsum. Fantastisch dat zoveel ondernemers helpen om het Pronkjewailpad tot een succes te maken.

5.

Jolanda uit Zaltbommel

30.11.2018, 20:02

“De afgelopen weken heb ik genoten van Groningen, een voor mij totaal onbekende provincie. Wat is het een mooi gebied! En wat een vriendelijke mensen! Naast dat ik veel gezien heb, heb ik onderweg ook veel mensen gesproken en heb ik genoten van de onverwachte ontmoetingen en gesprekken. Komend jaar zal ik zeker ook de Zuidroute gaan lopen. Het uitzetten van deze wandelroutes heeft ongetwijfeld veel tijd en energie gekost, maar wat ben ik blij dat jullie dat gedaan hebben.”

4.

Herma van Mal-Zuhorn uit Haren

30.11.2018, 15:59

“Dank jullie wel voor de fijne, heerlijke tocht door de provincie, onze provincie. Het waren prachtig wandeldagen met diverse mooie ontmoetingen. Voor mij was het een ontdekkingstocht door de noordelijke helft van de provincie – een gedeelte dat ik al redelijk goed ken. Maar toch waren er weer nieuwe bijzondere stukjes bij. Het is prachtig om door het gebied te lopen waar mijn opa als kleine jongen zijn leven heeft doorgebracht en de kraaiennesten bij borg Verhildersum leeghaalde. […] Een bijzondere ontmoeting had ik met de eigenaren van ’t Hemeltje. Tijdens het kopje thee had ik een privéconcert door meneer Fluks en zongen we het Grunnens Laid en diverse oude liedjes. Bovendien hield mevrouw Fluks een voordracht in het Duits over het Pronkjewailpad. Prachtig! Dank je wel.”

3.

René van Geijn uit Groningen

30.11.2018, 15:19

Ik heb erg genoten van de tocht. Ondanks meerdere deelnames aan de Tocht om de Noord en de Noorderrondtochten, heb ik veel nieuwe plekken bezocht: op een andere schaal en op een andere manier. Volgend jaar naar het zuiden van de provincie. Lijkt me ook mooi omdat het een gebied is waar ik niet zo vaak kom. Het is voor mij ook weer een mooie training voor de Nijmeegse Vierdaagse en de Tocht om de Noord.

2.

Bob Romijn uit Hilversum

30.11.2018, 12:31

Dank voor de organisatie! Leuke presentjes onderweg met heerlijke poffert, de vis in Lauwersoog, paling in Zoutkamp en de culinaire hoogtepunten bij ’t Schathoes Menkemaborg in Uithuizen...

1.

Ron Wubs uit Stadskanaal

23.11.2018, 10:36

Er valt zo veel moois te ontdekken in ons Groningen en als geboren Knoalster ben ik blij dat ook hier het mooie Pronkjewailpad komt te liggen!
Organisatie van TodN jullie doen goed werk en wij wandelaars genieten er van.