Verhalen van Pronkjewail pelgrims

Beste wandelaars, hieronder vind je het Pelgrim gastenboek. We stellen het op prijs als je hieronder in 4 à 5 regels omschrijft welke mooie ontmoetingen je hebt gehad op jouw Pronkjewailpad. Dankjewel!!

50 berichten op 4 Pagina`s


50.

Wiep en Angelique Hofstee uit Bierum

15.11.2022, 18:49

Onlangs de vier routes van de Pronkjewailpad afgerond, in totaal dus 1000 km gewandeld in de provincie Groningen. Wij kijken met veel plezier terug op wat voor ons een ontdekkingstocht is geweest, wat is onze provincie toch mooi en verrassend. Naast het mogen bekijken van veel kerken en molens, de contacten met de ondernemers op de stempelposten en de gesprekjes en samen oplopen met andere wandelaars hebben wij genoten van de mooie landschappen (de polders, vergezichten, kleine dorpjes) en wandelpaden die wij nooit hadden gelopen zonder het Pronkjewailpad. Met belangstelling kijken wij uit naar het vervolg, er is nog veel meer te ontdekken en beleven.
e-mail van Wiep en Angelique Hofstee

49.

Bernadette van de Coolwijk-Bogers uit Oss

06.12.2021, 13:46

Gastvrijheid is een woord dat toen ik in 2019 begon aan het Pronkjewailpad Noord en Zuid heb ervaren. Met open vizier ben ik in dat jaar begonnen. Op dat moment niet wetende dat Groningen echt gastvrij is. Als Noord-Brabantse staan Groningers bij mij met een ander woord bekend. Maar vanaf de eerste stap die ik heb gezet voelde ik al dat ik als een gast werd begroet met vooral het woord ‘Moi’. Dat woord kennen we in het zuiden niet

Het waren verre trein-/busreizen van 2:30 uur of, vaak door spoorwerkzaamheden omreizen via Den Bosch en Utrecht, van weleens 4 uur naar de verste uithoeken van het Pronkjewailpad, en dat voor een enkele reis. Vanaf dag één was ik verkocht. In 2019 heb ik vrijwel elke zondag en een paar zaterdagen het Pronkjewailpad Noord en Zuid gelopen en in 7 maanden voltooid.

De gastvrijheid in de steden en de dorpen was bijzonder. De Camino in 2019 was betoverend. Ook nu in de imposante Martinikerk. Samen met mijn man hebben we er een Groninger weekend van gemaakt. Samen hebben we musea bezocht, die tevens een stempelpost waren voor het Pronkjewailpad. We delen de mening dat de Groningers heel gastvrij zijn.

De gastvrijheid van Groningen miste ik na de Camino in 2019. Dat betekende dat ik vorig jaar juli opnieuw de stap heb gezet voor inschrijving van Pronkjewailpad Noord en Zuid. Een paar keer heb ik in 2020 in Groningen sommige stukjes gelopen. Maar helaas alle stempelposten waren dicht. Daarom in 2021 vol goede moed begonnen met het Pronkjewailpad Noord en me ingeschreven voor Pronkjewailpad Oost. Wederom voelde ik de gastvrijheid van vele Groningers.

Volgend jaar ga ik graag terug naar Groningen voor Pronkjewailpad Zuid en de nieuwe Westroute. Ik mis jullie nu al.

Heel veel groetjes,

Bernadette van de Coolwijk-Bogers

48.

Albert uit Vledderveen

10.11.2021, 17:26

Ik ken de provincie reeds vrij goed d.m.v.autoritjes en fietstochten: maar het wandelen bracht en brengt me op plaatsen waar ik het bestaan nog niet wist. Na de noord-, zuid- en oost route, verheug ik me nu al op de route door het Westerkwartier. Door het Pronkjewailpad heb ik dan alle hoeken en gaten van onze mooie provincie gezien.
e-mail van Albert

47.

Greetje en Wobke uit Gasselternijveen

31.07.2021, 08:30

Wij hebben weer genoten van het Pronkjewail Noord wat is Groningen een prachtige provincie.
Vorig jaar Pronkjewail Zuid gewandeld en vorige week de laatste etappe van Noord gelopen. Volgende week starten we met de oostroute. Bedankt organisatie dat jullie ons de mooiste plekjes laten zien.
e-mail van Greetje en Wobke

46.

Joost uit Almere

14.05.2021, 20:23

Hulde aan de bedenker van de molen-vragen! (Sanne?)
Soms makkelijk, meestal lastig maar altijd origineel!
Het kost wat hoofdbrekens, ik had er (stom) ook een paar fout maar we zijn op de goede weg!
Nogmaals mijn complimenten! Erg leuk van opzet en goed voor veel puzzelplezier!
e-mail van Joost

45.

Jur Huizinga uit Assen

24.07.2020, 13:50

Met veel plezier heb ik de noord-route van het Pronkjewailpad gelopen. Diverse (jeugd)herinneringen kwamen daarbij naar boven.
Zeker gezien mijn achternaam zijn Huizinge en Plaats Melkema hoogtepunten van de tocht. Dankzij de gastvrijheid van velen en de inzet van diverse vrijwilligers heb ik van cultuur, natuur en architectuur genoten.

44.

Joke en Henk uit 't Zandt

27.11.2019, 21:08

Wat wij , mijn man en ik, fijn vonden waren onze gezamenlijke tochten, als we konden liepen we op zondag ongeveer 25 km en dat was heerlijk. Het samen lopen, de omgeving, kortom een rustpunt van een drukke werkweek. Daarnaast genoten we van de musea en galerieën en de contacten die we onderweg hadden.

43.

Astrid Bosch uit Scharmer

15.11.2019, 09:50

Na de mooie Noordroute in 2018 volgde in 2019 de even mooie Zuidroute van het pronkjewailpad. Wat een prachtige verrassingen in de provincie waar je zelf woont ! Ik ben "mijn" provincie nog meer gaan waarderen en ben op veel -eerder nog-onbekende plekken geweest. Kortom, de Zuidroute omvatte 350 heerlijke wandelkilometers. We kijken nu al uit naar het vervolg op de Oost- en de Westroute !

42.

Paul Hogewoning uit Appingedam

14.11.2019, 19:20

In 2018 de Noordroute gelopen en in 2019 de Zuidroute. Veel aangename en gastvrije gesprekken op de stempelplaatsen gevoerd. De route gaat langs verrassend mooie plekjes en ijzer gevarieerd en dat allemaal Groningen. Een aanrader voor twijfelaars.

41.

Adolf Mein uit Midwolda

13.11.2019, 13:23

afgelopen 2 jaar op de Noord- en Zuidroute van het Pronkjewailpad 600 km door onze mooie provincie Groningen gewandeld. Vele gastvrije stempelposten onderweg zoals Golden Haand in Finsterwolde waar een stukje aan een loper geweven. Alle kleine stukjes hebben een hele lange loper opgeleverd zoals afgelopen zaterdag te zien was in de Martinikerk tijdens de fijne afsluitende Camino Groningen.
e-mail van Adolf Mein

40.

Henri Floor uit Driebergen

13.11.2019, 07:51

Zowel met de noordroute als de zuidroute van het pronkjewailpad hebben wij zoveel beleefd dat het teveel is om op te noemen.

Onze favoriete stempelpost was Cultuurwerkplaats BC47, Borgercompagnie 47, 9632 TC Borgercompagnie

39.

Gijs van der Kroef uit Groningen

12.11.2019, 18:33

Voor mij was afgelopen jaar het gebied Westerwolde dé ontdekking. Wat een groen, waterrijk en fijn wandelgebied! Zonder het pronkjewailpad was ik hier niet gekomen.
Dank!

38.

Willem Hesseling uit Harkstede

12.11.2019, 16:39

Moi lu, as geboren en getogen Grunneger, dij docht Grunnen wel te kennen, ging der nog weer n wereld open. Aal dij nije poadjes, dörpkes, museums, cafés, netuur, en de GrunNegers zulf. En benoam as zunne aan locht staait te branden en vriz jong blad aan bomen zit is Grunnen op zien schierst. Wiede vergezichten, dat riegje bomen doar in d'verte, Grunneger diekschoapen (ain kaante binnen poten körter), dat je doar in maggen lopen. Doar kin gain vekaanzie tegen op.
e-mail van Willem Hesseling

37.

BART HAMMING uit WINSCHOTEN

12.11.2019, 11:54

Vorig jaar met mijn wandelmaatje uit twente de noord route gelopen kwamen langs vele leuke dorpjes en dit jaar de zuid route natuurlijk ook gedaan wij met 2 auto,s konden per dag vele leuke km door dit prachtige groningen lopen en vele herineringen tegen gekomen zoals onderdendam --oldehove en nog veel meer in een woord gezegd het was PRACHTIG
e-mail van BART HAMMING

36.

Jolanda van Wijk uit Emmen

08.11.2019, 19:41

Nooit geweten dat Groningen zo mooi is. Dank zij het Pronkjewailpad
ben ik daar nu achter en met veel mooie foto's in 2 albums kan ik het iedereen laten zien!
Dank aan de organisatie!