Verhalen van Pronkjewail pelgrims

Beste wandelaars, hieronder vind je het Pelgrim gastenboek. We stellen het op prijs als je hieronder in 4 à 5 regels omschrijft welke mooie ontmoetingen je hebt gehad op jouw Pronkjewailpad. Dankjewel!!

47 berichten op 4 Pagina`s


47.

Greetje en Wobke uit Gasselternijveen

31.07.2021, 08:30

Wij hebben weer genoten van het Pronkjewail Noord wat is Groningen een prachtige provincie.
Vorig jaar Pronkjewail Zuid gewandeld en vorige week de laatste etappe van Noord gelopen. Volgende week starten we met de oostroute. Bedankt organisatie dat jullie ons de mooiste plekjes laten zien.
e-mail van Greetje en Wobke

46.

Joost uit Almere

14.05.2021, 20:23

Hulde aan de bedenker van de molen-vragen! (Sanne?)
Soms makkelijk, meestal lastig maar altijd origineel!
Het kost wat hoofdbrekens, ik had er (stom) ook een paar fout maar we zijn op de goede weg!
Nogmaals mijn complimenten! Erg leuk van opzet en goed voor veel puzzelplezier!
e-mail van Joost

45.

Jur Huizinga uit Assen

24.07.2020, 13:50

Met veel plezier heb ik de noord-route van het Pronkjewailpad gelopen. Diverse (jeugd)herinneringen kwamen daarbij naar boven.
Zeker gezien mijn achternaam zijn Huizinge en Plaats Melkema hoogtepunten van de tocht. Dankzij de gastvrijheid van velen en de inzet van diverse vrijwilligers heb ik van cultuur, natuur en architectuur genoten.

44.

Joke en Henk uit 't Zandt

27.11.2019, 21:08

Wat wij , mijn man en ik, fijn vonden waren onze gezamenlijke tochten, als we konden liepen we op zondag ongeveer 25 km en dat was heerlijk. Het samen lopen, de omgeving, kortom een rustpunt van een drukke werkweek. Daarnaast genoten we van de musea en galerieën en de contacten die we onderweg hadden.

43.

Astrid Bosch uit Scharmer

15.11.2019, 09:50

Na de mooie Noordroute in 2018 volgde in 2019 de even mooie Zuidroute van het pronkjewailpad. Wat een prachtige verrassingen in de provincie waar je zelf woont ! Ik ben "mijn" provincie nog meer gaan waarderen en ben op veel -eerder nog-onbekende plekken geweest. Kortom, de Zuidroute omvatte 350 heerlijke wandelkilometers. We kijken nu al uit naar het vervolg op de Oost- en de Westroute !

42.

Paul Hogewoning uit Appingedam

14.11.2019, 19:20

In 2018 de Noordroute gelopen en in 2019 de Zuidroute. Veel aangename en gastvrije gesprekken op de stempelplaatsen gevoerd. De route gaat langs verrassend mooie plekjes en ijzer gevarieerd en dat allemaal Groningen. Een aanrader voor twijfelaars.

41.

Adolf Mein uit Midwolda

13.11.2019, 13:23

afgelopen 2 jaar op de Noord- en Zuidroute van het Pronkjewailpad 600 km door onze mooie provincie Groningen gewandeld. Vele gastvrije stempelposten onderweg zoals Golden Haand in Finsterwolde waar een stukje aan een loper geweven. Alle kleine stukjes hebben een hele lange loper opgeleverd zoals afgelopen zaterdag te zien was in de Martinikerk tijdens de fijne afsluitende Camino Groningen.
e-mail van Adolf Mein

40.

Henri Floor uit Driebergen

13.11.2019, 07:51

Zowel met de noordroute als de zuidroute van het pronkjewailpad hebben wij zoveel beleefd dat het teveel is om op te noemen.

Onze favoriete stempelpost was Cultuurwerkplaats BC47, Borgercompagnie 47, 9632 TC Borgercompagnie

39.

Gijs van der Kroef uit Groningen

12.11.2019, 18:33

Voor mij was afgelopen jaar het gebied Westerwolde dé ontdekking. Wat een groen, waterrijk en fijn wandelgebied! Zonder het pronkjewailpad was ik hier niet gekomen.
Dank!

38.

Willem Hesseling uit Harkstede

12.11.2019, 16:39

Moi lu, as geboren en getogen Grunneger, dij docht Grunnen wel te kennen, ging der nog weer n wereld open. Aal dij nije poadjes, dörpkes, museums, cafés, netuur, en de GrunNegers zulf. En benoam as zunne aan locht staait te branden en vriz jong blad aan bomen zit is Grunnen op zien schierst. Wiede vergezichten, dat riegje bomen doar in d'verte, Grunneger diekschoapen (ain kaante binnen poten körter), dat je doar in maggen lopen. Doar kin gain vekaanzie tegen op.
e-mail van Willem Hesseling

37.

BART HAMMING uit WINSCHOTEN

12.11.2019, 11:54

Vorig jaar met mijn wandelmaatje uit twente de noord route gelopen kwamen langs vele leuke dorpjes en dit jaar de zuid route natuurlijk ook gedaan wij met 2 auto,s konden per dag vele leuke km door dit prachtige groningen lopen en vele herineringen tegen gekomen zoals onderdendam --oldehove en nog veel meer in een woord gezegd het was PRACHTIG
e-mail van BART HAMMING

36.

Jolanda van Wijk uit Emmen

08.11.2019, 19:41

Nooit geweten dat Groningen zo mooi is. Dank zij het Pronkjewailpad
ben ik daar nu achter en met veel mooie foto's in 2 albums kan ik het iedereen laten zien!
Dank aan de organisatie!

35.

Bernie Benz uit Delfzijl

08.11.2019, 10:49

Na in het voorjaar de Noordroute gewandeld te hebben verder gegaan met de Zuidroute, net voor de TodN waren we klaar. Behalve dat het mooie routes zijn ook niets dan goeds over de stempelposten. Overal veel gastvrijheid en belangstellende gesprekken. Het is moeilijk om te stemmen op een favoriet.

Ook het open zijn van de vele kerken met de speciale stempels en kwartetkaarten was een extra bonus. Er stond vaak koffie klaar en ook een toilet...Om alle kerkstempels te verzamelen moest je wel zowel de Noord- als de Zuidroute doen.
e-mail van Bernie Benz

34.

Bauke te Nijenhuis uit Voorburg

07.11.2019, 13:58

De pronkjuwelen onderweg waren een aangename verrassing, maar de echte pronkjuwelen waren toch de ontmoeting met zoveel lieve, hulpvaardige en betrokken Groningse mensen. De tochten zelf waren kennismakingen
Met het verleden . Mijn moeder komt uit de Veenkoloniën en haar voorgeslacht zowel uit de omgeving van Veendam, veelal turfarbeiders als uit de Marne, omgeving Ulrum, meestentijds boeren. De boerderijen De Capel in Ulrum en Bronkemaheerd bij Hornhuizen waren dus weerzien met het verleden. De Veenkolonien waren meer bekend terrein uit de vakanties bij opa en oma in Veendam. In het museum ligt het “bootje van Oorburg”, een scheepsbouwer aldaar en rechtstreeks familie van mijn oma Bougien Oorburg.
Zoveel verhalen, zoveel mooie momenten. Veel dank voor de organisatie
e-mail van Bauke te Nijenhuis

33.

Elly koopman uit Balk

31.10.2019, 20:06

Zo veel moois gezien en beleefd!! Zo veel lieve en bijzonder gastvrije mensen ontmoet! Zo van Groningen gaan houden door het schitterende Pronkjewailpad!!!! Ik heb genoten en kijk al weer uit naar april om de Zuidroute te voltooien. Heb dus gelukkig nog wat in het vooruitzicht!!!