Verhalen van Pronkjewail pelgrims

Beste wandelaars, hieronder vind je het Pelgrim gastenboek. We stellen het op prijs als je hieronder in 4 à 5 regels omschrijft welke mooie ontmoetingen je hebt gehad op jouw Pronkjewailpad. Dankjewel!!

18.

Anneke Boer

14.04.2019, 11:29

Gisteren 13/4-19 weer gestart met het pronkjewailpad. Dit keer de zuid route. Van Groningen t/m Harkstede. Wat was het weer genieten. Regen, hagel en zon maar vooral schitterende omgeving waar we doorheen liepen. Ik kijk al weer uit naar de vervolg routes.

17.

Thomas uit Ams

01.03.2019, 16:04

Mijn complimenten voor de organisatie!

Groeten,
Thomas

16.

Ria Kriste uit Den Haag

02.02.2019, 11:24

Ik denk met veel plezier terug aan het Pronkjewailpad van afgelopen jaar. Ik verheug me er al op om me in te schrijven voor de zuidroute en die route dan in etappes van steeds 4 dagen te gaan lopen.
Mijn complimenten voor de organisatie!

15.

Cor en Maria uit Buitenpost

29.01.2019, 14:00

Met veel plezier hebben we het PW pad gelopen . Genoten van de rust en ruimte in het landschap en de prachtige oude kerkjes.Met behulp van fiets en auto waren we niet afhankelijk van het openbaar vervoer en hadden niet de tijdsdruk. Zien uit naar de Zuidroute

14.

Astrid Bosch uit Scharmer

25.01.2019, 14:12

Het Pronkjewailpad 2018 is voor mij veel meer geweest dan een aantal "gewone" wandeltochten. Het tegenkomen van zoveel verrassingen en mooie ontmoetingen onderweg zorgden voor heerlijke wandeldagen; vele geluksmomenten in vaak de kleinste details. Ik kijk enorm uit naar de Zuidroute 2019. Respect voor en dank aan de organisatie!

13.

Jan Alberts uit Peize

22.12.2018, 10:12

Het Pronkjewailpad was voor mij een geweldige ervaring. Eerst er in gestapt om een etappe voor te lopen maar daarna zo “besmet” dat ik al uit keek om de volgende etappe te wandelen. Uiteraard waren niet alle locaties eenvoudig te bereiken, wij deden alles met het openbaar vervoer. Maar dat het een geweldige belevenis was blijkt wel uit de vele foto’s die ik onderweg heb gemaakt.
Mooie gebouwen en natuur, geweldige verhalen en mensen. Ook de mensen die de stempelposten “bemanden” gaven je een geweldig ontvangst. Vooral de route vanaf Steendam naar Woudbloem stak er wat mij betreft met kop en schouders bovenuit, zonder de andere etappes te kort te doen. Hieronder een linkje naar mijn fotoalbum: http://myalbum.com/album/3KbuxR3U1NF4

12.

Miranda uit Den Haag

17.12.2018, 17:08

"Bedankt voor dit mooie avontuur! Ik zal me vanaf nu altijd thuis voelen in het prachtige (en gastvrije) Groningen. Het was heerlijk om vrienden en familie op sleeptouw te kunnen nemen, op stempeljacht."

11.

Rik Jan Luiting uit Haren

10.12.2018, 20:58

Wauw......! Voor wie zich nu nog afvraagt wat gebeurt er zoal in Groningen én de Ommelanden zou eens naar dit filmpje van de http://CaminoGroningen.nl moeten kijken. Ik was erbij en kreeg er opnieuw kippenvel van. De gezamenlijke afsluiting was een grote reunie en hartverwarmend weerzien met wandelaars, stempelposten en nog veel meer organisaties en mensen die meegewerkt hebben aan de totstandkoming van dit pad. Ben ook supertrots dat ik een van de vele steentjes samen met anderen heb kunnen bijdragen. Betrokkenheid, positiviteit en enthousiasme geeft elkaar vleugels. Graag tot ziens! Tot volgend jaar, durf jij het aan?
Het filmpje is gemaakt door Andere Vertoningen Mooi gedaan mannen!

10.

Marieke van der Pers uit Oldehove

08.12.2018, 17:00

Wat was het een feestje. Als je denkt dat je alle plekjes van het prachtige Groningen al kent. Dan zou ik zeggen loop het Pronkjewailpad. Je komt op zoveel mooie plekjes waar je het bestaan niet van weet. En alle leuke stempelposten die allemaal zo enthousiast zijn. Op naar de zuid-route.

9.

Berber en Nettie uit Leek

07.12.2018, 11:48

Wat hebben wij enorm genoten van het Gastvrije Groningen tijdens onze wandeldagen! Op de meest mooie plekjes geweest en ontzettend veel aardige mensen ontmoet. Kortom: chapeau voor deze tocht. Wij kijken uit naar volgend jaar – de Zuidroute!

8.

Richard & Agnes uit Winsum

05.12.2018, 09:08

Het is een super route – we hebben er van genoten. Complimenten voor de organisatie!

7.

Bea uit Marum

05.12.2018, 09:04

Dank voor deze prachtig ervaringen. De zomer werd een aaneenschakeling van prachtige momenten. Dit Pronkjewailpad is een cadeau geweest van begin tot einde.

6.

Monica & Emile uit Appingedam

05.12.2018, 09:03

Bedankt voor de geweldige ervaring. Wat is Groningen toch prachtig. We hebben genoten van het Lauwersmeergebied en zijn aangenaam verrast door het mooie Roegwold. Het warme welkom in café ’t Hemeltje was hartverwarmend, de gerookte zalm in Visrestaurant de School in Oosterwijtwerd heerlijk – en natuurlijk niet te vergeten de bonbon in Winsum. Fantastisch dat zoveel ondernemers helpen om het Pronkjewailpad tot een succes te maken.

5.

Jolanda uit Zaltbommel

30.11.2018, 20:02

“De afgelopen weken heb ik genoten van Groningen, een voor mij totaal onbekende provincie. Wat is het een mooi gebied! En wat een vriendelijke mensen! Naast dat ik veel gezien heb, heb ik onderweg ook veel mensen gesproken en heb ik genoten van de onverwachte ontmoetingen en gesprekken. Komend jaar zal ik zeker ook de Zuidroute gaan lopen. Het uitzetten van deze wandelroutes heeft ongetwijfeld veel tijd en energie gekost, maar wat ben ik blij dat jullie dat gedaan hebben.”

4.

Herma van Mal-Zuhorn uit Haren

30.11.2018, 15:59

“Dank jullie wel voor de fijne, heerlijke tocht door de provincie, onze provincie. Het waren prachtig wandeldagen met diverse mooie ontmoetingen. Voor mij was het een ontdekkingstocht door de noordelijke helft van de provincie – een gedeelte dat ik al redelijk goed ken. Maar toch waren er weer nieuwe bijzondere stukjes bij. Het is prachtig om door het gebied te lopen waar mijn opa als kleine jongen zijn leven heeft doorgebracht en de kraaiennesten bij borg Verhildersum leeghaalde. […] Een bijzondere ontmoeting had ik met de eigenaren van ’t Hemeltje. Tijdens het kopje thee had ik een privéconcert door meneer Fluks en zongen we het Grunnens Laid en diverse oude liedjes. Bovendien hield mevrouw Fluks een voordracht in het Duits over het Pronkjewailpad. Prachtig! Dank je wel.”

3.

René van Geijn uit Groningen

30.11.2018, 15:19

Ik heb erg genoten van de tocht. Ondanks meerdere deelnames aan de Tocht om de Noord en de Noorderrondtochten, heb ik veel nieuwe plekken bezocht: op een andere schaal en op een andere manier. Volgend jaar naar het zuiden van de provincie. Lijkt me ook mooi omdat het een gebied is waar ik niet zo vaak kom. Het is voor mij ook weer een mooie training voor de Nijmeegse Vierdaagse en de Tocht om de Noord.

2.

Bob Romijn uit Hilversum

30.11.2018, 12:31

Dank voor de organisatie! Leuke presentjes onderweg met heerlijke poffert, de vis in Lauwersoog, paling in Zoutkamp en de culinaire hoogtepunten bij ’t Schathoes Menkemaborg in Uithuizen...

1.

Ron Wubs uit Stadskanaal

23.11.2018, 10:36

Er valt zo veel moois te ontdekken in ons Groningen en als geboren Knoalster ben ik blij dat ook hier het mooie Pronkjewailpad komt te liggen!
Organisatie van TodN jullie doen goed werk en wij wandelaars genieten er van.