Interview met Martha van Olst

Al een aantal jaar verzorgde ik evenementen bij de Evenemtenhal Op Roakeldais in Warffum, toen op een dag Peter Velthuis me vroeg of ik niet ook de horeca bij de Tocht om de Noord wilde verzorgen. Dat leek me wel heel erg leuk, en zo ben ik via mijn werk erin gerold. Ik ben begonnen met het coördineren van al deze bezigheden, van stamppot scheppen tot koffie schenken: ik zorgde dat alles in goede banen liep.

Vaak kwam ik dan, voorafgaand aan Tocht om de Noord, met Peter Velthuis en Koos Feiken even samen om alles door te spreken, en op de dag zelf deden we dat nog een keer. Wat moet er allemaal gebeuren, wie gaat waar staan; dat soort zaken moesten allemaal van tevoren besproken worden. Het is veel werk, maar de organisatie van de Tocht om de Noord is zó leuk. Er kan natuurlijk altijd wel eens iets misgaan, maar we proberen er met het hele team gewoon een gezellig weekend van te maken.

Vrijwilliger zijn binnen het horeca team is hartstikke leuk, wanneer mensen binnenkomen hebben ze vaak de mooiste verhalen over wat ze beleefd hebben. Of wanneer je langs de route staat hoor je al die leukste reacties langs de kant van de weg. Na al die mooie verhalen begon het bij mezelf ook wel een beetje te kriebelen. Ik wilde wel eens weten hoe het was!

Toen heb ik op een gegeven moment besloten om zelf ook een dag mee te lopen, dan weet je ook waar al de andere wandelaars het over hebben. Nu kon ik zelf ook eens proeven wat er allemaal langs de route gebeurd. Ik heb besloten om het coördineren van alle horeca aangelegenheden over te laten aan Roel Frericks, dan heb ik elk jaar de tijd om tenminste één dag zelf te lopen, en één dag als vrijwilliger bij de Tocht om de Noord betrokken te zijn. Ik vind beide kanten zo leuk, dus zo lang ze me nodig hebben wil ik er graag bij blijven: we hebben zo’n leuk team!