Bijdrage: Lopen met mijn vader Eric Bolt

26 en 27 september 2009 moesten vrij worden gehouden in mijn agenda. Mijn vader dacht dat het een goed idee zou zijn om samen een weekend te gaan wandelen en hij had inmiddels een aantal jaren de Tocht om de Noord gelopen. Dus dat ging het worden. Twee dagen 40 kilometer lopen moest toch te doen zijn voor zijn zoon van net 40. Hij was immers 68 jaar zei hij en twee dagen lopen was voor hem ook geen probleem.

Daarnaast hadden we 10 jaar geleden samen de Lauwersmeermars gelopen en van de 65 te lopen kilometers waren alleen de laatste 5 even afzien. Ook vond hij dat twee dagen op het Groninger land een geboren Groninger en import Drent vast goed zouden doen.

Zelf had hij zich al lang ingeschreven, maar gelukkig konden we met Peter Velthuis regelen dat we met dezelfde bus konden vertrekken. Wat ik me niet had gerealiseerd is dat, omdat mijn vader altijd bang is om te laat te komen en ik had toegezegd hem op te halen, mijn wekkertje om iets voor 4 uur in de nacht moest afgaan. En dat twee dagen achter elkaar!

Dag 1 om 5 uur mijn vader opgehaald in Groningen en op weg naar Warffum. Voor mijn gevoel waren we zowat de enigen die op dit tijdstip op de weg waren, maar dat bleek een vergissing. In Warffum was het in de Op Roakeldaishal een drukte van belang! Allemaal mensen die zin in de dag hadden, wat een geweldige sfeer! Het volkslied meezingen uit volle borst voelde voor deze import Drent als een soort van thuiskomen.

Met de bus naar Zoutkamp en een prachtige dag! Via Ulrum, Leens, Wehe den Hoorn, boottochtje, Mensingeweer, Eenrum, Saaxumhuizen, Den Andel en Breede weer terug naar Warffum. 44 kilometer lang genieten van alles wat het Groninger landschap zo bijzonder maakt! Koud biertje bij aankomst met een warme hap en weten dat er morgen nog zo’n prachtige dag voor je ligt. Meer is niet nodig om gelukkig te zijn! Drenthe is mooi, maar Groningen doet hier zeker niet voor onder!

Inmiddels maakt mijn vader zich op voor zijn tiende Tocht om de Noord en ik voor mijn zevende. Alle tochten waren bijzonder! En wat het voor ons extra bijzonder maakt is dat er tijd is om met elkaar te zijn. Tijd die in de hectiek van alle dag vaak ontbreekt.