Molenverhalen gezocht voor Tocht om de Noord

REGIO – De negende editie van het bekende wandelevenement Tocht om de Noord heeft dit jaar het thema ‘Ontdek de ziel van de Groninger molen.Tijdens de Tocht om de Noord zullen de wandelaars veel molens letterlijk aan den lijve ontdekken en zelfs worden geconfronteerd met verdwenen molens.

Tijdens de tocht, in het laatste weekend van september, worden overal langs de route molenverhalen verbeeld door toneelspelers, verhalenvertellers, musici en kunstenaars. Daarnaast krijgen de verhalen een plek op de site www.groningermolens.nl.

Anekdotes

Erfgoedpartners, Molenhuis is dit jaar betrokken bij de organisatie van het evenement en is in het kader daarvan op zoek naar verhalen over Groninger molens en hun molenaars. Dit mogen verhalen zijn van lang geleden, maar ook spannende anekdotes van recent(er) datum. Zoals het gegeven dat de verdwenen molen Bakker in Zuidhorn een glijbaan had voor zakken meel, of het verhaal achter de molenaar die in de kerk van Doezum begraven ligt. Natuurlijk is het de bedoeling om ook verhalen over de andere molens in onze provincie op te sporen.

Wie meer weet, kan contact opnemn via info@groningermolenhuis.nl of 050 3130052. Een verhaal insturen mag maar het is ook mogelijk om uw verhaal te laten optekenen. Het Groninger Molenhuis is een koepel voor de ruim 80 monumentale molens in de provincie Groningen: www.groningermolenhuis.nl.

Bron: http://www.het-westerkwartier.nl