Koninklijke Wagenborg

Royal Wagenborg

Als er één Groninger bedrijf is die weet wat ‘de kracht van het water’ inhoudt, dan is dat Koninklijke Wagenborg. Als grootste particuliere werkgever is het scheepvaartbedrijf al ruim een eeuw onlosmakelijk verbonden aan de regio en nog steeds toonaangevend in haar branche. Daarom verbindt Wagenborg zich graag aan de Tocht om de Noord.

Onlangs heeft Wagenborg in samenwerking met een Groningse werf en  diverse onderaannemers en toeleveranciers uit de regio een nieuw type schip ontwikkeld, genaamd EasyMax. Dit schip combineert een extreem grote ladingcapaciteit én een zeer laag brandstofverbruik, waarmee de ‘EasyMax’ qua duurzaamheid vooraan staat in haar segment. 

De oplevering van de ‘EasyMax’ onderstreept wederom het belang en de waarde van het maritieme cluster in Noord Nederland. De indirecte werkgelegenheid binnen het maritieme cluster wordt binnen dit project ingeschat op 80 manjaren, een mooie opsteker voor de werkgelegenheid in Noord Nederland. Dat is heel bijzonder in deze krimpregio, zeker in deze economische tijd.

Overige Handelspartners