Pronkjewailpad wandelen langs toeristische toppers van Groningen

De toeristische toppers van de provincie Groningen, de Stad Groningen, het nationaal park Lauwersmeer, de Wadden, vesting Bourtange, de borgen, de wierden en de kerken worden het komende jaar met elkaar verbonden via het zogeheten Pronkjewailpad.

Het Pronkjewailpad maakt deel uit van een nieuwe wandelroute, dat in samenwerking met de provincie Groningen, Routebureau Groningen, Marketing Groningen en vrijwel alle gemeenten in Groningen wordt gemaakt.

De provincie investeert veel in de ontwikkeling van verschillende (wandel-, fiets en vaar)routes. Voor de nieuwe routes werkt de provincie met tal van partijen zoals gemeenten en de nationaal Coördinator Groningen.  In 2019 moeten alle routes fysiek en digitaal beschikbaar zijn.

Er worden themaroutes langs culturele en landschappelijke bezienswaardigheden uitgezet. Ook wordt het bestaande routenetwerk verbeterd. Door de hele provincie wordt een wandelnetwerk van ongeveer 2250 kilometer uitgezet

De provincie hoopt hiermee meer dagjesmensen naar Groningen te lokken. Uit onderzoeken blijkt dat het aantal dagtochten in Groningen (nog) ver onder het landelijk gemiddelde ligt.