Het Pronkjewailspel

Blijf in beweging tegen corona met het Pronkjewailspel

Houders van een Android toestel let op!

Op de een of andere manier is er een fout in de Android PW spel app geslopen op 3 juni 2020. We hebben daarom een update voor de Android versie van de app ingediend bij de Play Store die het probleem verhelpt. Je moet de app updaten naar versie 1.0.4 zodra deze beschikbaar is in de Play Store.
 
Apple iOS gebruikers hebben dit probleem niet.
 
De organisatie van Tocht om de Noord (o.a. Pronkjewailpad) heeft een nieuwe activiteit ontwikkeld: het Pronkjewailspel, een gratis app waarmee je thuis het Pronkjewailpad kunt wandelen en op een virtuele en (inter)actieve manier Groningen kan ontdekken.
 
U kunt de app van het Pronkjewailspel downloaden via (openen op je telefoon):

Apple  of via  Android

 
Blijf bewegen
Vanwege de coronacrisis blijven Nederlanders massaal thuis - en als we naar buiten gaan, dan houden we 1.5 meter afstand. Heel goed - want door het contact met anderen zoveel mogelijk te beperken, kunnen we nieuwe besmettingen voorkomen. Een ongezond neveneffect van (te)veel thuis blijven is echter dat we minder gaan bewegen. De gevolgen daarvan kunnen groot zijn. Bewegen is immers goed voor je bloedsomloop, je hart wordt sterker, je bloedvaten komen in een veel betere conditie, je spieren en botten worden steviger. Het is vooral goed voor je afweersysteem, maar ook je humeur, je mentale gezondheid en je zelfvertrouwen hebben er baat bij.
 
Kortom: we moeten wel blijven bewegen, maar dan nu thuis. Daar is het Pronkjewailspel voor bedacht.
 

Het Pronkjewailspel

Het Pronkjewailspel is een virtuele versie van Pronkjewailpad. Met andere woorden: het Pronkjewailspel is een online alternatief voor én aanvulling op het fysieke Pronkjewailpad. Kun je wegens de coronacrisis of andere praktische redenen niet naar Groningen komen om het pad te doen? Dan blijft het Pronkjewailpad via dit spel altijd toegankelijk, en kun je Groningen blijvend ontdekken. Als je het Pronkjewailpad straks wel écht weer kunt lopen, dan is dit spel een mooie extra uitdaging tijdens het wandelen. 

Hoe het werkt

Het Pronkjewailspel is een app. Deze app telt jouw bewegingen en stappen en bepaalt daarmee het aantal kilometers dat jij hebt gelopen. Alle (combinaties van) bewegingen tellen mee, zolang je de app maar bij je draagt. Denk aan traplopen, bewegen op de hometrainer of loopband, (indoor) fitness of een wandeling in de buurt of tuinieren. Onderweg komt je in elk dorp een stempelpost tegen. Daar moet je een vraag beantwoorden om een stempel en punten op jouw digitale stempelkaart te verdienen. Middels deze ‘DOE-activiteiten’ leer je Groningen op een mooie (inter)actieve en digitale manier kennen. 

Thuiswedstrijd in Groningen: opening op 9 & 10 mei

Het Pronkjewailspel opent in het weekend van 9 en 10 mei. Dat weekend doen in ieder geval al 100 deelnemers mee - maar ook jij bent uiteraard welkom bij deze thuiswedstrijd! Je kunt het Pronkjewailspel natuurlijk op je eigen tempo doen, maar het openingsweekend dagen we iedereen uit om in twee dagen een zo groot mogelijke afstand af te leggen op het (virtuele) Pronkjewailpad. En dat doe je niet zomaar: dat doe je voor een goed doel. Vraag je vrienden, familie en kennissen om je te sponsoren voor het aantal kilometers dat je aflegt.

Houd Groningen vitaal

Natuurlijk is de zorg voor onze fysieke gezondheid op dit moment prioriteit één! We moeten echter niet vergeten dat Toerisme, Recreatie, Sport en Cultuur de voeding is voor de geest. Willen we Groningen vitaal houden, dan is het van groot belang dat we deze sector overeind en gezond houden. Al het opgehaalde geld gaat daarom naar deze vitale sector, maak daarom een kleine bijdrage over naar: NL15 RABO 0342 9508 51 van de Groningen Toerisme Coöperatie, onder vermelding van: Pronkjewailspel.

Dank jullie wel!!

Meedoen?

Wil je meedoen met deze thuiswedstrijd op 9 & 10 mei? Geef aan ons door met welke bewegingsvorm(en) je deelneemt en waar je deze thuiswedstrijd speelt: in huis, in de tuin, of in de buurt. Verder zouden we het tof vinden als je af en toe verslag doet via de sociale media. Vertel bijvoorbeeld wie je bent, waarom je meedoet, hoe deze crisis jou raakt, wat je hoopt te bereiken, hoe ver je bent, enzovoort. Alles is welkom! 


Kom in beweging tegen corona - steun en blijf vitaal met het Pronkjewailspel! 
Doe mee en schrijf je in via dit aanmeldingsformulier