Het Pronkjewailpad

Het Pronkjewailpad

Pronkjewailpad Het Pronkjewailpad is een populair langeafstand wandelpad van ruim 1000 kilometer door de provincie Groningen, waarbij deelnemers op een verrassende en actieve manier kunnen kennismaken met Gastvrij Groningen.

Het Pronkjewailpad is opgedeeld in een Noordroute (250 km), een Zuidroute (350 km), een Oostroute (200 km) en een Westroute (200 km). Deelnemers kunnen één van de routes kiezen (of meerdere) en hebben twee jaar om een route te voltooien. Het Pronkjewailpad is elk jaar van april t/m oktober geopend, van donderdag tot en met zondag.

Deelnemers wandelen het Pronkjewailpad aan de hand van een stempelkaart. Onderweg moeten zij in elk dorp minstens één stempel op hun stempelkaart halen. Momenteel doen ca 400 lokale ondernemers en andere toeristische, recreatieve en culturele organisaties in Groningen mee als stempelpost. Samen vormen zij het Platform Gastvrij Groningen.

Naast een stempel biedt een groot aantal stempelposten de deelnemer ook een ‘Pronkjewail’ aan: een gastvrij gebaar. Denk bijvoorbeeld aan het meegeven van een souvenir, het proeven van een stukje poffert, een expositie bekijken, of een toren beklimmen. Zo leer je het landschap, de cultuur, het erfgoed én de inwoners van Groningen op een onvergetelijke manier kennen.

Beleef Gastvrij Groningen en doe het Pronkjewailpad zelf!                   


INSCHRIJVEN PRONKJEWAILPAD


Vanaf 2023 is het mogelijk om een nieuwe Noordroute te lopen. Wil je (eerst) op een laagdrempelige manier kennismaken met het Pronkjewailpad? Doe dan mee aan de Etappe van de Maand.          

(Hoofd)partners: 

Groeten uit Groningen