Etappe van de Maand Augustus 2023

Etappe van de maand augustus 2023

Slochteren - Stedum

Etappe van de Maand augustus van Slochteren naar Stedum (of omgekeerd - opening zaterdag 5 augustus) zal voor een groot gedeelte door de natuur lopen. Sinds kort is het weer mogelijk over de mooie knuppelbrug door ’t Roegwold te lopen, nadat het lang afgesloten is geweest vanwege de vogelgriep. Naast de Fraeylemaborg zijn er 3 verdwenen borgen op de route. Halverwege is er bij Kloosterkerk Bloemhof in Wittewierum een kleine tentoonstelling over abt Emo. Een mooi stukje geschiedenis over deze bijzondere plek. In Stedum kun je bij de Vlasschuur, tevens rustpunt, terecht voor een kopje koffie of thee. De inkomsten zijn voor de stichting Alzheimer Nederland. Als je de eigenaar treft, dan vertelt hij graag over het bijzonder gebruik van vlas in het Vlasmuseum.

Openingsdag Etappe van de Maand

Op het Pronkjewailpad bepaal je zelf wanneer en waar je loopt. Dat geldt ook deels voor de Etappe van de Maand. Je mag namelijk de hele maand de betreffende etappe lopen en zelf ook jouw start- en finishpunt bepalen. Maar om je een beetje op weg te helpen, kun je er ook voor kiezen om te lopen op de Openingsdag van de Etappe van de Maand. Deze maand is dat op zaterdag 5 augustus. Een voordeel is dan dat de stempelposten nog eens extra hun best doen om jou gastvrij te ontvangen. Ook is de kans groot dat je mede-pronkjewailpad-wandelaars op de route tegenkomt!

Stempelkaart 

Als deelnemer aan de Etappe van de Maand op het Pronkjewailpad, kun je na inschrijving een persoonlijke Pronkjewailpad Etappekaart (stempelkaart) downloaden vanuit Mijn PWP. 

Voor informatie over inschrijven en kosten, kijk op inschrijven voor het Pronkjewailpad

Openbaar vervoer

Vaak zijn de start- en finishlocaties van de Etappe van de Maand te bereiken met het openbaar vervoer (trein of bus). Soms is er een aanloop nodig vanaf een bepaalde bus- of treinhalte. Via www.9292.nl vind je de meest actuele OV-informatie en kun je eenvoudig jouw reis plannen. 

Slochteren is zaterdags om het uur goed bereikbaar vanuit Groningen met Qbuzz Groningen Drenthe lijn 178 richting Sidderburen (tussenstop oa P+R Euroborg Europapark). Stedum met trein Arriva Nederland naar Groningen ook op zaterdag om het half uur. Check in de zomer per 2 personen Qbuzz 'broezz'n' voor aantrekkelijke korting!

Auto / fiets

Als je een fietsendrager hebt, kun je je fiets achterop de auto zetten en deze afleveren bij de finishlocatie. Vervolgens rijdt je door naar de startlocatie en loop je terug naar je fiets. 

Mocht je samen met anderen lopen, dan kun je er ook voor kiezen om met twee auto's te reizen. De ene auto parkeer je 's ochtends bij de finish en met de andere auto rijd je door naar de startlocatie. 

Groeten uit Groningen