Etappe van de maand september 2023

Wandelen langs én door de Pronkjuwelen in Groningen. Op de Etappe van de Maand september wordt gewandeld van Appingedam naar Bierum en worden geheel passend bij het thema van 2023 verschillende (verdwenen) borgen 'aangedaan'. Wat zal de wandelaar hierover ontdekken? Tussen 09:30 en 11:30 uur is bij de oude steenfabriek Rusthoven Het Groninger Landschap aanwezig voor een rondleiding. Daarnaast zijn het unieke eetcafé De Boerderij en de Mariakerk mooie rustpunten onderweg. Boerderijwinkel AGF treffen wandelaars aan in Holwierde, en bekroonde bakkerij en rustpunt Olinga in Bierum. 

EvdM september 2023

Tijdens de Opening van de Etappe van de maand op 2 september kan ook de Bierumer Jaarmarkt en de De Luingahof Oogst- en Kunstfair bezocht worden. 

Bierumer Jaarmarkt

De Luingahof Oogst Kunstfair

Tussen 10.00 en 17.00 uur de jaarlijkse Oogst- en Kunstfair plaats. Op deze dag kan het publiek al wandelend door de oude boomgaard genieten van de nieuwe oogst en de vele kramen met verschillende kunstenaars uit de regio. Daarnaast is er onder andere brocante, kleding, huisgemaakte chocola en zijn de pomologen aanwezig voor het determineren van het meegebrachte fruit. Voor de kinderen is er kinderschmink en een luchtkussen. In de theeschenkerij zorgt prachtige muziek voor Franse sferen op het terras onder de oude fruitbomen. De nieuwe oogst zomerappels en Reine Victoria-pruimen zijn volop verkrijgbaar in de boerderijwinkel van De Luingahof.

Stempelkaart 

Als deelnemer aan de Etappe van de Maand op het Pronkjewailpad, kun je na inschrijving een persoonlijke Pronkjewailpad Etappekaart (stempelkaart) downloaden vanuit Mijn PWP. 

Voor informatie over inschrijven en kosten, kijk op inschrijven voor het Pronkjewailpad

Openbaar vervoer

Vaak zijn de start- en finishlocaties van de Etappe van de Maand te bereiken met het openbaar vervoer (trein of bus). Soms is er een aanloop nodig vanaf een bepaalde bus- of treinhalte. Via www.9292.nl vind je de meest actuele OV-informatie en kun je eenvoudig jouw reis plannen. 

Appingedam is op zaterdag elk half uur goed bereikbaar met de Arriva trein Groningen - Delfzijl. Vanuit Bierum is dat op zaterdag helaas niet mogelijk. Wij raden aan afspraak via bv carpoolen te maken en één auto in Bierum alvast neer te zetten. Voor zover, volg zo nodig de aanwijzingen in Bierum en/of van de organisatie van de Jaarmarkt, Oogst en Kunstfair. 

Auto / fiets

Als je een fietsendrager hebt, kun je je fiets achterop de auto zetten en deze afleveren bij de finishlocatie. Vervolgens rijdt je door naar de startlocatie en loop je terug naar je fiets. 

Mocht je samen met anderen lopen, dan kun je er ook voor kiezen om met twee auto's te reizen. De ene auto parkeer je 's ochtends bij de finish en met de andere auto rijd je door naar de startlocatie. 

Groeten uit Groningen