Pronkjewailpad

Algemene informatie

Praktische informatie Pronkjewailpad

OPENINGSTIJDEN

Het Pronkjewailpad is ieder jaar van de eerste donderdag in april tot en met eind oktober te wandelen. Het pad is in die maanden geopend van donderdag t/m zondag van 10:00 – 17:00u. Lukt het niet om het pad in één seizoen te voltooien? Geen probleem! De stempelkaart is twee jaar geldig.

PRONKJEWAIL APP

In de Pronkjewail App kunt u de route(s) vinden. Op deze routekaart ziet u ook de stempelposten die geopend zijn op het moment dat u wandelt. Daarnaast kunt u via de app ook digitaal stempelen; een oplossing als een stempelpost onverhoopt gesloten blijkt te zijn. Deze app kunt u downloaden in de App Store en de Play Store. Door de QR-code op uw stempelkaart te scannen, krijgt u toegang tot alle functies in de app.

ROUTE

De provincie Groningen zit vol met Pronkjuwelen. De routes van het Pronkjewailpad verbinden al deze Pronkjuwelen met elkaar. Doordat er ieder jaar een nieuwe route wordt ontwikkeld (Noord, Zuid, Oost of West), is het mogelijk om steeds weer nieuwe Pronkjuwelen in Groningen te ontdekken! Alle routes zijn te vinden in de Pronkjewail App. Na inschrijving is het ook mogelijk om overige routebestanden te ontvangen (GPX, KML en wandelknoopunten).

Klik hier voor meer informatie over routes en stempelposten.

THEMASTEMPELS

Ieder jaar biedt het Pronkjewailpad de wandelaar een extra uitdaging door middel van ‘themastempels’. Er worden extra stempelposten gecreëerd door de hele provincie – niet alleen op de routes van het Pronkjewailpad, maar ook daarbuiten. Daarnaast moet je bij deze extra stempelposten interessante vragen beantwoorden of opdrachten uitvoeren!

In 2023 is het thema: Groninger Borgen. Onderweg op het Pronkjewailpad (Noord) kom je regelmatig langs een bijzondere stempelpost die iets te maken heeft met het thema. Dat kan één van de bestaande Borgen in Groningen zijn of een bijvoorbeeld een verdwenen borg. Welke locaties er zijn en waar ze zich bevinden kun je vinden in de Pronkjewailpad App. Via de App kun je ook meer informatie vinden over het thema en bijvoorbeeld vragen beantwoorden over de Groninger Borgen. Niet alleen leerzaam, maar vooral ook erg leuk om te doen!

ETAPPE VAN DE MAAND

Wat is de Etappe van de Maand?

De Etappe van de Maand is een (klein) gedeelte van de volledig route van het Pronkjewailpad, dat gedurende één maand wordt uitgelicht. De Etappe van de Maand maakt het mogelijk om op een laagdrempelige manier kennis te maken met Gastvrij Groningen. U loopt een korte(re) route, waarbij u ervaart hoe het is om mee te doen met het Pronkjewailpad. U komt langs dezelfde (Pronkjewail) stempelposten en u ontdekt hoe leuk het is om bijvoorbeeld in een weekend een Lange Afstand Wandeling (LAW) te doen. 

Hoe werkt het? 

Volg onderstaande stappen: 

1) Schrijf u in via Inschrijven voor het Pronkjewailpad. U komt dan op het normale (Pronkjewailpad) inschrijfformulier uit;

2) Vul uw gegevens in;

3) Kies onder Route: 'Etappe van de Maand';

4) Na inschrijving kunt u inloggen op Mijn PWP. Hier kunt u uw Etappekaart downloaden en printen.

5) Download de Pronkjewailpad App, selecteer de route 'Etappe van de Maand', klik op 'start met wandelen' en scan de QR code op uw Etappekaart. 

U bent klaar om te vertrekken!

Let op: de Etappe van de Maand dient u in de betreffende maand te wandelen, daarna is de app niet meer actief!

 

Groeten uit Groningen