Pronkjewailpad

Algemene informatie

Algemene informatie Pronkjewailpad

INSCHRIJVEN VOOR HET PRONKJEWAILPAD

Gaat u op ontdekkingstocht door Groningen? Tof! In drie simpele stappen bent u klaar om te gaan.

Lees hier hoe!

OPENINGSTIJDEN

Het Pronkjewailpad is ieder jaar van april tot en met oktober te wandelen of te fietsen. Het pad is in die maanden geopend van donderdag t/m zondag van 10:00 – 17:00u. Lukt het niet om het pad in één seizoen te voltooien? Geen probleem! De stempelkaart is twee jaar geldig.

HULDIGING

Heeft u de Noord en-/of Zuidroute wandelend voltooid? Stuur dan een mailtje naar pronkjewailpad@todn.nl. U wordt vervolgens uitgenodigd voor de Camino Groningen: de gezamenlijke slotetappe en huldiging. Heeft u een route fietsend voltooid? Dan ontvangt u, op vertoon van uw volle stempelkaart, een mooie Pronkjewail Proeverij bij Stadscafé Pronk in Groningen.  

PRONKJEWAIL APP

In de Pronkjewail App kun je de route(s) vinden. Op deze routekaart zie je ook de stempelposten die geopend zijn op het moment dat jij wandelt of fietst. Daarnaast kun je via de app ook digitaal stempelen; een oplossing als een stempelpost onverhoopt gesloten blijkt te zijn. Deze app kun je downloaden in de App Store en de Play Store. Door de QR-code op jouw stempelkaart te scannen, krijg je toegang tot alle functies van de app.

ROUTE

Het Pronkjewailpad bestaat voor wandelaars uit een Noord- en Zuidroute. De Noordroute is vanaf 2020 ook beschikbaar in een fietsversie. Al deze routes vind je in de Pronkjewail App.

Klik hier voor meer informatie over routes en stempelposten.

STEMPELPOSTEN

In elk dorp moet je minstens één stempel halen op je stempelkaart. Meer stempels halen mag ook; dat kan op de achterkant van je stempelkaart. In de Pronkjewail App vind je de stempelposten die geopend zijn op het moment dat jij loopt of fietst. Geen smartphone? Op onze website vind je ook een beknopt overzicht van de stempelposten op de Noordroute en de Zuidroute.

Blijkt een stempelpost onverhoopt gesloten te zijn, kun je (1) digitaal stempelen via de app of (2) een selfie maken en ‘selfie’ in het stempelvakje op het stempelkaart schrijven.

Er zijn drie soorten stempelposten op het Pronkjewailpad.

1. Pronkjewailposten (kleur in de app: goud)
Dit zijn stempelposten die wandelaars en fietsers niet alleen een stempel aanbieden, maar ook een ‘pronkjewail’: een gastvrij gebaar. Deze kunnen af en toe ook onbemand zijn.

2. Bemande stempelposten (kleur in de app: blauw)
Dit zijn stempelposten waar de wandelaars en fietsers een stempel krijgen van een medewerker.

3. Onbemande stempelposten (kleur in de app: groen)
Dit zijn stempelposten waar de wandelaars en fietsers zelf een stempel moeten zetten.

Klik hier voor meer informatie over routes en stempelposten

THEMASTEMPELS

Ieder jaar biedt het Pronkjewailpad de wandelaar een extra uitdaging door middel van ‘themastempels’. Er worden extra stempelposten gecreëerd door de hele provincie – niet alleen op de routes van het Pronkjewailpad, maar ook daarbuiten. Daarnaast moet je bij deze extra stempelposten interessante vragen beantwoorden!

In 2020 en 2021 is het thema: molens. Vanaf half augustus 2020 bieden ca. 35 Groninger molens een themastempel aan. In 2021 zijn dat er ruim 50. Trek eropuit (te voet, op de fiets of in de auto) en verzamel zoveel mogelijk themastempels! Welke molens er zijn en waar ze zich bevinden vind je in de Pronkjewail App. In de app kun je vragen beantwoorden over de molens en punten verzamelen. Dit doen we samen met themapartner Erfgoedpartners.

Groeten uit Groningen