Pronkjewailpad Vriendenactie

Steeds meer mensen weten het Pronkjewailpad te vinden. Dat is ook niet gek, wandelen is momenteel immers populairder dan ooit! Hoe leuk is het dan om de mooiste routes in Groningen te lopen en de meest bijzondere locaties te ontdekken?

Wandelaars op het Pronkjewailpad weten hoe leuk dat is. Zij ervaren Gastvrij Groningen al tijdens iedere tocht. En nu is er de mogelijkheid om dat enthousiasme te delen met vrienden, familie en kennissen. Waarbij u ook nog eens de kans krijgt om gebruik te maken van een prachtig arrangement, samengesteld door verschillende stempelposten op het Pronkjewailpad Oost!

Bij het aandragen van 1 nieuwe Pronkjewailpad deelnemer, krijgt u bijvoorbeeld o.a. gratis een ontbijt voor twee personen bij de Lentemaheerd + gratis entree bij Museum Het Behouden Blik inclusief koffie of thee! Draagt u meer deelnemers aan, dan ontvangt u ook nog mooie kortingen (tot wel 50%!) op een overnachting bij de Lentemaheerd.

Hoe werkt het?

 

HET ARRANGEMENT

Carin van de Wal van Museum Het Behouden Blik en Anita Oosting van de Lentemaheerd in Uithuizermeeden hebben een prachtig arrangement samengesteld voor alle wandelaars op de Oostroute van het Pronkjewailpad. Het arrangement heet: ‘In de voetsporen van kunstkring De Ploeg in Uithuizermeeden’

Lentemaheerd

U bent van harte welkom voor een overnachting inclusief ontbijt in de Ploegkamer. Deze kamer heeft een eigen badkamer en is ingericht in de stijl van de Groninger Ploeg. Bij aankomst wordt u ontvangen met een vers kopje koffie of thee en natuurlijk een plak Groninger koek.

Museum Het Behouden Blik

Begin uw wandeltocht vervolgens bij Museum Het Behouden Blik. Speciaal voor de wandelaars is er een kleine expositie ingericht met daarin een overzicht van het commerciële werk van schilder en tekenaar Jannes de Vries, lid van de Groningse schildersgroep De Ploeg. Jannes ontwierp onder andere de bekende blikverpakking van Tjoklat chocoladepastilles. In het museum krijgt u ook een kopje koffie of thee.

Boerderij Johan van Veen

Tot slot kunt een bezoek brengen aan de Hefswalsterweg 43. Hier staat het geboortehuis van Johan van Veen, lid van de Groninger Ploeg. Het pand is nog altijd in gebruik als woonhuis. De gevelsteen herinnert aan zijn prominente bewoner. Bij deze boerderij vindt u meer informatie over Johan van Veen en zijn connectie met Johan Dijkstra, schilder en ook lid van de Groninger Ploeg. Dijkstra was getrouwd met de zus van Johan en schilderde op deze locatie het schilderij ‘De rustende zichters’.

Het volledige arrangement inclusief één overnachting, de activiteiten, ontbijt en toeristenbelasting is te boeken vanaf €55,- p.p.

Voor meer informatie en boeken kunt u kijken op De Ploeg (lentemaheerd.nl).

 

Pronkjewailpad Vriendenactie

1) Bij het aandragen van één nieuwe Pronkjewailpad deelnemer

  • Gratis ontbijt voor twee personen bij de Lentemaheerd (overnachting kunt u eventueel zelf bij boeken)
  • Entree museum Het Behouden Blik + koffie of thee
  • Bezoek Boerderij van Veen

2) Bij het aandragen van twee nieuwe Pronkjewailpad deelnemers

  • Al het bovenstaande + 25% korting op een overnachting voor twee personen 

3)  Bij het aandragen van drie nieuwe Pronkjewailpad deelnemers (of meer)

  • Al het bovenstaande + 50% korting op een overnachting voor twee personen

 

*Actievoorwaarden:

  • Aangedragen deelnemers hebben niet eerder deelgenomen aan Pronkjewailpad (Noord of Zuid).
  • De tipgever is zelf vóór 15 mei 2021 ingeschreven voor het Pronkjewailpad Oost
  • Deze actie is geldig tot 1 juli 2021
  • Boeken is mogelijk tot 1 augustus 2021
  • Reservering rechtstreeks bij de Lentemaheerd is altijd nodig voor ontbijt en overnachting en vindt plaats op basis van beschikbaarheid

 

Groeten uit Groningen