Museum Het Behouden Blik

Over

In dit kleinste museum van Noord Nederland ontdekt de bezoeker hoe de sociaal economische geschiedenis van Nederland zich heeft ontwikkeld aan de hand van een grote collectie Nederlands decoratief verpakkingsblik uit de periode 1880-1980.

Stempelpost & Pronkjewailpad

Blikken, verpakkingen, reclame items en de bijbehorende verhalen van bekende merken als Van Nelle, Douwe Egberts, Tiktak, De Gruyter, Van Houten bieden een blik van herkenning en laten zien hoe onze samenleving is veranderd, of juist niet... Als stempelpost zijn wij een van de pareltjes langs de Oostroute van het Pronkjewailpad. De wandelaar krijgt zo de unieke gelegenheid om al die pareltjes in het gebied aan elkaar te rijgen tot het snoer van verhalen die Het Hogeland maken tot wat het is.

Pronkjewailtje

Speciaal voor de wandelaars hebben wij een kleine expositie ingericht met daarin een overzicht van het commerciële werk van schilder en tekenaar Jannes de Vries, lid van de Groningse schildersgroep De Ploeg. Natuurlijk mèt koffie, thee en sanitaire stop. Ook als het museum niet geopend is blijft de stempelpost toegankelijk en ligt er een Pronkjewail klaar voor elke wandelaar.

Arrangement

Het arrangement dat wij samen met de stempelpost Lentemaheerd aanbieden is: De Ploeg op Uithuizermeeden, zie voor meer informatie: De Ploeg (lentemaheerd.nl)

 

Deel deze pagina

Groeten uit Groningen