Museum Klooster Ter Apel

Uniek in Noordwest-Europa, gelegen in het prachtige Westerwolde, ligt een cultuurhistorische parel: voormalig kruisherenklooster Domus Novae Lucis ("Huis van het Nieuwe Licht"), uit 1465. Directeur Margriet van Klinken vertelt trots over deze bijzondere stempelpost. 

Over

"Het klooster in Ter Apel is het enige nog bestaande middeleeuwse plattelandsklooster in de provincie Groningen, rustiek gelegen in de Kloosterenclave, te midden van een 200 ha. groot bos met veel wandel- en fietsmogelijkheden. Dit
UNESCO ‘top 100’ monument herbergt tegenwoordig een geregistreerd museum, met boeiende wisselexposities, een prachtige kloostertuin met meer dan 200 verschillende plantensoorten, een sfeervolle huwelijkslocatie en een leuke
Kloosterwinkel met een verrassend assortiment."

Stempelpost

"Het voormalige klooster heeft door de eeuwen heen altijd pelgrims geherbergd, dus voor ons een logische stap om mee te doen met het Pronkjewailpad. Het Pronkjewailpad is als het ware een pelgrimage door Groningen."

Pronkjewail

"Wandelaars van het Pronkjewailpad krijgen een 'insigne' met het logo van het museumklooster als een soort pelgrim insigne. Daarnaast krijgen de wandelaars een korting bon voor entree van het Museum Klooster."

Deel deze pagina

Groeten uit Groningen