De TodN Ommetjes

Grijp uw kans en schrijf u alsnog in voor Tocht om de Noord 2019

Wandelen is één van de meest natuurlijke manieren om te (starten met) bewegen. Naast dat het gezellig is en je veel ziet, is het ook nog eens gezond. Als partner van Tocht om de Noord, organiseert Huis voor de Sport Groningen daarom in mei en juni de ‘Tocht om de Noord Ommetjes’ ter voorbereiding op het wandelfestival van het jaar, dat plaatsvindt op 28 en 29 september. Doet u mee?

Locatie Ommetjes
De Ommetjes vinden plaats in verschillende regio’s. Per regio worden vier Ommetjes georganiseerd. Deze Ommetjes zijn ook voor de beginnende wandelaars interessant, zij moeten wel een uur kunnen doorlopen. U begeeft zich iedere keer door een ander stukje, verrassend Groningen. In ieder Ommetje wordt een ander wandelthema onder de aandacht gebracht.

Kosten
De Ommetjes worden begeleid door gecertificeerde wandeltrainers. U volgt vier wandeltrainingen van één uur en krijgt u alsnog de kans om u in te schrijven voor de Tocht om de Noord.
Voorwaarde voor de inschrijving is dat u in ieder geval met drie van de vier Ommetjes meedoet. Tijdens het vierde Ommetje, dat gaat over een deel van het Pronkjewailpad, krijgt u tevens een stempelkaart voor dit hele pad tegen een gereduceerde prijs aangeboden. Ook hiervoor geldt dat u in ieder geval aan drie van de vier Ommetjes meedoet.

Aanmelden
Aanmelden voor de TodN Ommetjes kan binnenkort (april) via onderstaand aanmeldformulier. De officiële inschrijving voor de Tocht om de Noord is al gesloten, dus op deze manier kunt u trainen en ook nog meedoen! Wees er snel bij, want vol=vol! Bij een te geringe deelname op bepaalde startlocaties zullen regio’s worden samengevoegd. Meer informatie of aanmelden, vanaf april volgt hier het aanmeldformulier.

“Adem de sfeer van het industriële erfgoed”
Het wandelfestival Tocht om de Noord volgt jaarlijks een van de eerste 2 regels van het Grunnens Laid, dit jaar gaat het (symbolisch) “van Lauwerszee tot Dollard tou” door de provincie Groningen. De tocht staat dit jaar in het teken van het zintuig ‘ruiken’. De deelnemers gaan de sfeer van het Groningse erfgoed vooral van binnenuit ontdekken, doordat de route vaak dwars door het historisch erfgoed gaat.

 

 

Groeten uit Groningen