Het Pronkjewailpad

Welkom in Gastvrij Groningen

Deelnemen aan het Pronkjewailpad betekent: Stap voor stap Groningen en de Groningers ontmoeten, hun verhalen horen en kennismaken met het meest gastvrije pad van Nederland. U gaat op deze wandelroute alle toeristische toppers van de provincie Groningen ontdekken: de Stad Groningen, het Nationaal Park Lauwersmeer, de Wadden, vesting Bourtange, de borgen, de wierden en de kerken, ze worden allemaal met elkaar verbonden via het Pronkjewailpad.  

Het concept van het Pronkjewailpad wordt gevormd door de Pronkjewail App en de Pronkjewail Stempelkaart. Hiermee gaat u op stap en verzamelt u in elk dorp waar u doorheen gaat minimaal 1 stempel. Het is een avontuur waarin u Groningen en de Groningers ontmoet, waarin u wordt ondergedompeld in de Groningse gastvrijheid.  

Meer weten en/of inschrijven?
Klik op: Algemene informatie Pronkjewailpad of om in te schrijven, klik op: inschrijfformulier

Het Pronkjewailpad maakt deel uit van een nieuw langeafstandspad in Groningen. Het pad wordt in samenwerking met de provincie Groningen, Routebureau Groningen, Marketing Groningen en alle gemeenten in Groningen ontwikkeld en heeft als uitgangspunt: Gastvrij Groningen!

 

 #durftelopen het Pronkjewailpad 
(2x) 55 dorpen - 150 posten - 6,5 maanden - 250km - 1 feestelijke huldiging