Het Pronkjewailpad

Welkom in Gastvrij Groningen

Het Pronkjewailpad is een gloednieuwe wandelactiviteit van de makers van Tocht om de Noord. Er zijn zoveel mensen, die graag eens de Tocht om de Noord willen lopen, dat er een behoefte groeide naar een nieuwe Tocht om de Noord. Eentje, die je zelf kunt lopen wanneer je wilt, hoe lang je wilt en met wie je wilt. Hieruit is het Pronkjewailpad ontstaan, een alternatieve TodN waarin je Groningen individueel beleeft. Verder is het Pronkjewailpad natuurlijk een mooie manier om je voor te bereiden op andere bijzondere wandelevenementen, bijvoorbeeld op een Pelgrimstocht zoals de Camino de Santiago!
 
Let op!
Elders op de website, maar ook in de onderstaande tekst(en) vindt u alle links, die u informatie geven over: deelnemen (inschrijven), uitgiftepunten, routes, Pronkjewailpad app, enz. Indien u informatie mist, wilt u dat svp doorgeven aan de organisatie, dan passen we dat aan. Andere en uitgebreide informatie vindt u in het menu, zoals: het gastenboek, de afgelopen edities, meer route informatie, de FAQ (veelgestelde vragen).

Het meest gastvrije pad

Op het Pronkjewailpad beleef je gastvrijheid en ontmoet je Groningen en de Groningers. Je komt terug met een rugzak aan verhalen en belevenissen, want overal (in elk dorp) moet je stempelen en ontdek je op een bijzondere manier Groningen. Soms loop je door een fruitboomgaard, een bakkerij, een museum, een maisdoolhof. Je kunt het zo gek niet noemen ….. en het mooie is, gaandeweg ontdek je alle highlights van Groningen. Je hoeft niet te kiezen of bang te zijn dat je iets mist. Onderweg ontdek je alles waar Groningen rijk aan is: de historische borgen, de spannende vestingen, de middeleeuwse kerken, draaiende molens en interessante musea.

Deelnemen aan het Pronkjewailpad

Deelnemen aan het Pronkjewailpad is heel eenvoudig: je leest alle (algemene) informatie nog even in alle rust door.  Vervolgens kun je inschrijven en ontvang je per mail een startkaart. De startkaart neem je mee naar een Uitgiftepunt (klik op: Noordroute of Zuidroute) en daar ontvang je dan je ‘echte’ Pronkjewailkaart. Je stempelkaart waarmee je de Pronkjewails (en stempels) gaat verzilveren.  De Pronkjewail routes (klik op: Noordroute of Zuidroute) kun je het best volgen met de Pronkjewailpad app (downloaden via de app stores). In deze app vind je alles: de route, de posten, overnachtingsadressen, vervoer, een digitale stempelkaart, de laatste info van de organisatie, zie voor meer uitleg (klik op) Pronkjewailpad app.  Uiteraard kun je het Pronkjewailpad ook lopen met een gps toestel (vraag de organisatie om de bestanden), of zelfs via wandelknooppunten. Je hebt dan natuurlijk nog wel de locaties nodig van de stempelposten, die vind je (klik op) hier: Stempelposten Noordroute en Stempelposten Zuidroute.

Concept Pronkjewailpad

Het concept van het Pronkjewailpad wordt gevormd door de Pronkjewailpad App en de Pronkjewail Stempelkaart. Hiermee gaat u op stap en verzamelt u in elk dorp waar u doorheen gaat minimaal 1 stempel, hiervoor krijgt u vaak in ruil een Pronkjewail (een gastvrij gebaar). Het is een avontuur waarin u Groningen en de Groningers ontmoet, waarin u wordt ondergedompeld in de Groningse gastvrijheid.  ......en als je alle stempels hebt verzameld, word je uitgenodigd voor (klik op) de Camino Groningen, de laatste etappe waarin alle Pronkjewailers worden gehuldigd met een feestelijke intocht in Groningen, in de Martinikerk.

 

Meer weten en/of inschrijven?
Klik op: Algemene informatie Pronkjewailpad of om in te schrijven, klik op: inschrijfformulier

Het Pronkjewailpad maakt deel uit van een nieuw langeafstandspad in Groningen. Het pad wordt in samenwerking met de provincie Groningen, Routebureau Groningen, Marketing Groningen en alle gemeenten in Groningen ontwikkeld en heeft als uitgangspunt: Gastvrij Groningen!

 

 #durftelopen het Pronkjewailpad 
(2x) 55 dorpen - 150 posten - 6,5 maanden - 250km - 1 feestelijke huldiging