Het Pronkjewailpad

Welkom in Gastvrij Groningen

Het Pronkjewailpad: "Het meest gastvrije pad van Nederland".
 
Het Pronkjewailpad is een nieuw en interactief wandelpad, één van de nieuwe activiteiten van de makers van Tocht om de Noord (TodN). Het pad is ontwikkeld om te beantwoorden aan de grote vraag van wandelaars om ooit eens de Tocht om de Noord te lopen. Het was duidelijk dat er een grote behoefte was ontstaan naar een nieuwe Tocht om de Noord. Eentje, die je zelf kunt lopen wanneer je wilt, hoe lang je wilt en met wie je wilt. Hieruit is het Pronkjewailpad ontstaan, een individuele TodN waarin je Groningen beleeft, zoals ook bij het wandelfestival TodN. Je ontdekt Groningen van binnenuit; je proeft, ruikt, hoort, voelt en ziet Groningen op zijn mooist!
Bovendien is het Pronkjewailpad natuurlijk een ideale manier om je voor te bereiden op andere bijzondere wandelevenementen, bijvoorbeeld op de Nijmeegse Vierdaagse, of op een mooie pelgrimstocht zoals de Camino de Santiago!

Let op!

In verband met het coronavirus willen we iedereen wijzen op de richtlijnen van het RIVM en de Nederlandse regering: houd minimaal 1,5 meter afstand, vermijd (fysieke) contacten met grote(re) groepen.

Elders op de website, maar ook in de onderstaande tekst(en) vind je alle links, die je informatie geven over: deelnemen (inschrijven), uitgiftepunten, routes, Pronkjewailpad app, enz. Indien je informatie mist, wil je dat svp doorgeven aan de organisatie, dan passen we dat aan. Andere en uitgebreide informatie vind je in het menu, zoals: het gastenboek, de afgelopen edities, meer route informatie, de FAQ (veelgestelde vragen).

Het meest gastvrije pad van NL

Op het Pronkjewailpad beleef je gastvrijheid en ontmoet je Groningen en de Groningers. Je komt terug met een rugzak aan verhalen en belevenissen, want overal (in elk dorp) moet je stempelen en ontdek je op een bijzondere manier Groningen. Soms loop je door een fruitboomgaard, een bakkerij, een museum, een maisdoolhof. Je kunt het zo gek niet noemen ….. en het mooie is, gaandeweg ontdek je alle highlights van Groningen. Je hoeft niet te kiezen of bang te zijn dat je iets mist. Onderweg ontdek je alles waar Groningen rijk aan is, zoals: historische borgen, spannende vestingen, middeleeuwse kerken, draaiende molens en boeiende musea.

Deelnemen aan het Pronkjewailpad

Deelnemen aan het Pronkjewailpad is heel eenvoudig: je leest alle (algemene) informatie nog even in alle rust door. Vervolgens kun je inschrijven en ontvang je per mail een startkaart.

De startkaart neem je mee naar een Uitgiftepunt Noordroute of Zuidroute en daar ontvang je dan je ‘echte’ Pronkjewailkaart. Je stempelkaart waarmee je de Pronkjewails (en stempels) gaat verzilveren. De Pronkjewail routes Noordroute of Zuidroute kun je het best volgen met de Pronkjewailpad app (downloaden via de app stores). In deze app vind je alles: de route, de posten, overnachtingsadressen, vervoer, een digitale stempelkaart, de laatste info van de organisatie, zie voor meer uitleg Pronkjewailpad app. Uiteraard kun je het Pronkjewailpad ook lopen met een gps toestel (vraag de organisatie om de bestanden), of zelfs via wandelknooppunten. Je hebt dan natuurlijk nog wel de locaties nodig van de stempelposten, die vind je (klik op) hier: Stempelposten Noordroute en Stempelposten Zuidroute.

Concept Pronkjewailpad

Het concept van het Pronkjewailpad wordt gevormd door de Pronkjewailpad App in combinatie met de Pronkjewail Stempelkaart. Hiermee ga je op stap en verzamel je in elk dorp waar je doorheen gaat minimaal 1 stempel, hiervoor krijg je vaak in ruil een Pronkjewail (een gastvrij gebaar). Het is een avontuur waarin je Groningen en de Groningers ontmoet, waarin je wordt ondergedompeld in de Groningse gastvrijheid. ......en als je alle stempels hebt verzameld, word je uitgenodigd voor (klik op) de Camino Groningen, de laatste etappe waarin alle Pronkjewailers worden gehuldigd met een feestelijke intocht in Groningen, in de Martinikerk.

Meer weten en/of inschrijven?

Klik op: Algemene informatie Pronkjewailpad of om in te schrijven, klik op: inschrijfformulier

Het Pronkjewailpad maakt deel uit van een nieuw langeafstandspad in Groningen. Het pad wordt in samenwerking met de provincie Groningen, Routebureau Groningen, Marketing Groningen en alle gemeenten in Groningen ontwikkeld en heeft als uitgangspunt: Gastvrij Groningen!

 

#durftelopen het Pronkjewailpad
(2x) 55 dorpen - 150 posten - 6,5 maanden - 250km - 1 feestelijke huldiging