App Pronkjewailpad

Het Pronkjewailpad loopt u natuurlijk met de Pronkjewailpad App! Er zijn echter meer mogelijkheden, kijk hiervoor bij: Routes Pronkjewailpad.

Downloaden van de Pronkjewailpad App

De Pronkjewailpad App kunt u downloaden via de appstore (Apple) of via de playstore (o.a. Samsung, Huawei). Als u de Pronkjewailpad App opzoekt in de appstore, dan vindt hij (soms) 2 app's:

 1. Pronkjewailpad App (deze app moet u downloaden)
 2. Pronkjewailpad Scan App (deze app is bedoeld voor uitgiftepunten, niet voor wandelaars)

Bij het downloaden wordt u gevraagd of u akkoord gaat met het gebruik van uw locatie (navigatie), camera, berichten en meer. Dit moet u toestaan, deze functies heeft u later nodig!! Daarna komt u in het scherm: Welkom bij het Pronkjewailpad met daarin uitleg over het gebruik van de symbolen in de app. Als u drukt op: Oké ik snap het, komt u in de App zelf.

Gebruik maken van de Pronkjewailpad App

De Pronkjewail App moet eerst worden geactiveerd voordat hij kan worden gebruikt!!

 1. Druk op ‘starten met lopen’. 
 2. De App vraagt u om de QR-Code op uw Pronkjewailpad Stempelkaart te scannen
 3. U scant de QR-Code (kan een 10-tal seconden duren) en meldt: Start met wandelen (druk op oké)
 4. De app laat met een blauw bolletje zien waar u zich op de route bevindt.
 5. Als u op het pijltje linksonder klikt, dan wordt er ingezoomd naar uw huidige locatie. 

Op de app ziet u de route en de Pronkjewail Posten die open zijn op het moment van het lopen.  Verder kunt u met de app ook foto’s maken, informatie vinden en feedback geven.

Stempelen via de digitale Stempelkaart

Indien een stempelpost om welke reden ook gesloten is en u kunt geen stempel(kast) vinden, dan kunt u gebruik maken van de digitale stempelkaart (max 5x). U vindt de digitale stempelkaart in de PW App als u tik op de 3 horizontale streepjes (linksboven in het scherm), in de 6e tekstregel vindt u de digitale Stempelkaart. Als u hierop tikt en vervolgens op stempelen tikt, dan geeft de app aan dat u zich bevindt vlakbij een stempelpost (op ca. 50 m. afstand). U kiest de stempelpost en er verschijnt een stempel op uw digitale stempelkaart.

Inleveren Stempelkaart

Als u het Pronkjewailpad volledig heeft afgerond stuurt u de fysieke stempelkaart en een kopie van de digitale stempelkaart (incl. retour enveloppe met postzegel) naar de organisatie. Zij controleren dit op volledigheid en mits akkoord wordt u uitgenodigd voor de Huldiging op 17 november 2018. De volledig gestempelde Pronkjewailkaart krijgt u weer retour.

Spelregels Pronkjewailpad (PW Pad)

 • Je kunt het Pronkjewailpad op elke plaats op de route beginnen, let wel dat je daar uiteindelijk ook weer moet eindigen.
 • Je dient in elk dorp (vermeld op de Pronkjewailkaart) minimaal één Pronkjewail(stempel) te halen.
 • De locatiehouder zet een stempel (datum moet je zelf plaatsen). Als je minimaal in elk dorp een Pronkjewail hebt verzameld (er zijn ca. 60 dorpen), dan word je eind oktober uitgenodigd voor de huldiging, het slotevenement, dat op zaterdag 17 november 2018 wordt georganiseerd.
 • Niet elke PW stempelpost is altijd open, sommigen zijn semi-bemand. Dat wil zeggen: vaak open en indien gesloten vind je de stempel in een stempelkast, kijk in de App waar je de stempel(kast) kunt vinden.
 • Wie de meeste Pronkjewails verzamelt verdient een gratis Pronkjewail Startkaart voor het volgend jaar.
 • Alleen Pronkjewail lopers, die het gehele Pronkjewailpad hebben afgelegd worden gehuldigd bij het slotevenement
 • LET OP!  Het kan zijn dat een Pronkjewailpost niet geopend is (op vakantie of boodschappen doen), of de stempel is weg. U kunt dan max. 5x volstaan met het maken van een digitale stempel (zie ook: digitale stempelkaart).

Veel gestelde vragen over het Pronkjewailpad (FAQ)

klik op: FAQ

Let op!

We zijn bezig om de Pronkjewailpad app te vervolmaken, controleer af en toe of er een nieuwe update is voor deze app en installeer deze z.s.m.