App Pronkjewailpad

Het Pronkjewailpad loopt u natuurlijk met de Pronkjewailpad App! Er zijn echter meer mogelijkheden, kijk hiervoor bij: Routes Pronkjewailpad.

Downloaden van de Pronkjewailpad App

De Pronkjewailpad App kunt u downloaden via de appstore (Apple) of via de playstore (o.a. Samsung, Huawei). Als u de Pronkjewailpad App opzoekt in de appstore, dan vindt hij (soms) 2 app's:

 1. Pronkjewailpad App (deze app moet u downloaden)
 2. Pronkjewailpad Scan App (deze app is bedoeld voor uitgiftepunten, niet voor wandelaars)

Bij het downloaden wordt u gevraagd of u akkoord gaat met het gebruik van uw locatie (navigatie), camera, berichten en meer. Dit moet u toestaan, deze functies heeft u later nodig!! Daarna komt u in het scherm: Welkom bij het Pronkjewailpad met daarin uitleg over het gebruik van de symbolen in de app. Als u drukt op: Oké ik snap het, komt u in de App zelf.

Gebruik maken van de Pronkjewailpad App

De Pronkjewail App moet eerst worden geactiveerd voordat hij kan worden gebruikt!!

 1. Druk op ‘starten met lopen’. 
 2. De App vraagt u om de QR-Code op uw Pronkjewailpad Stempelkaart te scannen
 3. U scant de QR-Code (kan een 10-tal seconden duren) en meldt: Start met wandelen (druk op oké)
 4. De app laat met een blauw bolletje zien waar u zich op de route bevindt.
 5. Als u op het pijltje linksonder klikt, dan wordt er ingezoomd naar uw huidige locatie. 

Op de app ziet u de route en de Pronkjewail Posten die open zijn op het moment van het lopen.  Verder kunt u met de app ook foto’s maken, informatie vinden en feedback geven.

Stempelen via de digitale Stempelkaart

Indien een stempelpost om welke reden ook gesloten is en u kunt geen stempel(kast) vinden, dan kunt u gebruik maken van de digitale stempelkaart. U vindt de digitale stempelkaart in de PW App als u tikt op de 3 horizontale streepjes (linksboven in het scherm), in de 6e tekstregel vindt u de digitale Stempelkaart. Als u hierop tikt en vervolgens op stempelen tikt, dan geeft de app aan dat u zich bevindt vlakbij een stempelpost (op ca. 50 - 100 m. afstand). U kiest de stempelpost en er verschijnt een stempel op uw digitale stempelkaart.

Controle Stempelkaart

Als u het Pronkjewailpad volledig heeft afgerond stuurt u een e-mail naar (klik op): de organisatie, waarin u aangeeft het pad te hebben afgerond inclusief finishstempel. U wordt dan uitgenodigd voor de laatste etappe: de Camino Groningen (half november). De officiële finishstempel ontvangt u bij het Pronkjewail finishcafe de Toeter (Turfsingel 6, Groningen). Zij controleren de kaart op volledigheid en indien akkoord ontvangt u de laatste (finish) stempel. Bij de Camino Groningen wordt bij iedereen gecontroleerd op de finishstempel.

Spelregels Pronkjewailpad (PW Pad)

 • U kunt het Pronkjewailpad op elke plaats op de route beginnen, let wel dat je daar uiteindelijk ook weer moet eindigen.
 • U dient in elk dorp (vermeldt op de Pronkjewailkaart) minimaal één Pronkjewail(stempel) te halen.
 • De locatiehouder zet een stempel (datum moet u zelf plaatsen). Als u minimaal in elk dorp een Pronkjewail hebt verzameld (er zijn ca. 2x 60 dorpen), dan wordt u eind oktober uitgenodigd voor de huldiging, het slotevenement dat op zaterdag half november 2019 wordt georganiseerd.
 • Niet elke PW stempelpost is altijd open, sommigen zijn semi-bemand. Dat wil zeggen: vaak open en indien gesloten vindt u de stempel in een stempelkast, kijk in de App waar u de stempel(kast) kunt vinden.
 • Wie de meeste Pronkjewails verzamelt verdient een gratis Pronkjewail Startkaart voor het volgend jaar.
 • Alleen Pronkjewail lopers, die het gehele Pronkjewailpad hebben afgelegd worden gehuldigd bij het slotevenement
 • LET OP!  Het kan zijn dat een Pronkjewailpost niet geopend is (op vakantie, boodschappen doen, of de stempel is weg). U kunt dan volstaan met het maken van een digitale stempel (kijk in de PW app bij menu: digitale stempelkaart).

Veel gestelde vragen over het Pronkjewailpad (FAQ)

klik op: FAQ

Let op!

We zijn bezig om de Pronkjewailpad app te vervolmaken, controleer af en toe of er een nieuwe update is voor deze app en installeer deze z.s.m.