Pronkjewailpad West 2022

Pronkjewail Pad

Thema 2022: Ontdek de sporen in het Groninger Land(schap)

Dat Groningen een mooie provincie is om in te wandelen weten we al lang. Stap voor stap genieten we van het mooie en typische Groninger land. Maar wat weet u eigenlijk van het ontstaan van dit landschap? Hoe komt het dat het landschap er zo uit ziet zoals het eruit ziet? En wat maakt het Groninger land zo geschikt voor de groei van de vele gewassen? 

Al wandelend gaan we dit jaar speuren naar sporen. We leren het Groninger landschap kennen en herkennen door middel van bijzondere activteiten en opdrachten op de route. We komen op bijzondere plaatsen waar we duidelijke kenmerken van het landschap ontdekken. Ook zijn we regelmatig te gast bij boerenbedrijven (van LTO) en leren we hoe zij gebruik maken van het land en hoe dit van invloed is op het Groninger landschap.  

Daarnaast zijn er ook komend jaar weer vele Pronkjewailposten, die de wandelaars leuke voorproefjes en ervaringen aanbieden. In sommige gevallen krijg je de stempel niet gelijk, maar moet je bijvoorbeeld eerst een opdracht uitvoeren of vraag beantwoorden. Op deze manier leer je Groningen nog beter kennen en ervaar je de noordelijke Gastvrijheid optima forma. 

Prijzen
Degene die de hoogte score behaald bij de opdrachen, kan rekenen op mooie prijzen! Daarnaast wordt diegene die de meeste routes / km's aflegt op de PWP routes verkozen tot de Golden Pronkjewailer van het Jaar!

Afgelopen jaren waren de Golden Pronkjewailers:

  • 2018: Miss Pronkjewail Wanda Torrenga & Mister Pronkjewail Gerko Dijkstra
  • 2019: Miss Pronkjewail Caroline Benz & Mister Pronkjewail John Scheerhoorn
  • 2020/2021: Miss Pronkjewail Bernadette van de Coolwijk & Mister Pronkjewail Kees Sikkema

Wie volgt?

Inschrijven Pronkjewailpad 2022

Wil je inschrijven voor het Pronkjewailpad (Noord, Zuid, Oost of West)? Klik dan op inschrijfformulier. Inschrijven op de nieuwste route is mogelijk vanaf de eerste lentedag (21 maart). Het gehele Pronkjewailpad is ook te wandelen via wandelknooppunten. 

Kijken voor meer informatie op over het Pronkjewailpad op www.Pronkjewailpad.nl