Terugblik dag 2 TodN 2017

#TodN2017

De tweede dag van de Tocht om de Noord begon met het luiden van de kerkklokken in Vierhuizen. De wandelaars beleefden vanuit Vierhuizen, Broek en Warffum een supermooie tocht, langs schitterende plekken en kunstzinnige activiteiten.  Omdat de tocht in het teken van ‘De Kracht van het Water’ stond, speelde de Kerstvloed van 1717 een grote rol. Die zagen de wandelaars overal weer terug: in de oude dijken, de kolken en in de theaterstukken. Vandaag vertelden wij onder andere verhalen over de verrassingen in- en om de kerk van Vierhuizen, het door de Kerstvloed weggespoelde dorp Wierhuizen met haar doden-bel, en het wonder van Usquert.

De TodN verslaggevers

De Tocht om de Noord kan niet zonder de actieve dorpen op het Hoogeland en de vrijwilligers die een groot aantal leuke activiteiten organiseren. Dit jaar heeft de TodN drie verslaggevers ‘in het veld’ die hun mede-wandelaars en thuisblijvers op de hoogte houden van wat er allemaal gebeurt onderweg. George, Henk Jan en Rik Jan deelden de hele dag via de sociale media hun ervaringen. Misschien heb je ze zien lopen in hun zwart-met-gele mediateam-trui?

George HuitemaGeorge Huitema

George is een ervaren TodN-wandelaar. Hij houdt van fotograferen en heeft het jubileumboek van Tocht om de Noord gemaakt. Deze keer maakt hij foto’s en filmpjes van al het leuks wat hij onderweg tegenkomt.

Henk-Jan van der KlisHenk-Jan van der Klis

Henk-Jan is blogger in hart en nieren en maakt deze Tocht om de Noord héél veel foto’s, filmpjes én trakteert ons ’s avonds op een uitgebreid dagverslag.

Rik Jan LuitingRik Jan Luiting

Rik Jan houdt van wandelen en is benieuwd naar zijn mede-wandelaar. Hij maakt vlogs en interviewt de mensen om hem heen. Dat levert mooie gesprekken en prachtige beelden op!

Mannen – ontzettend bedankt voor jullie inzet de afgelopen dagen. We hebben genoten van jullie berichtgeving!

HIGHLIGHTS

Hieronder een overzicht van enkele van de hoogtepunten van vandaag!*

*maar lang niet allemaal, want alle dorpen leverden waanzinnige prestaties!

Vertrek uit Vierhuizen

Het vertrek uit Vierhuizen was eentje om niet te vergeten. In alle vroegte werden de wandelaars geëvacueerd en de kerkklok als noodklok geluid – de Kerstvloed komt eraan! George filmde de klokkenluider.

Mist op de DijkMist op de dijk

Tijdens de eerste kilometers, in alle vroegte, hadden onze wandelaars niet veel zicht. Het leverde een mysterieus beeld op… George maakte deze foto.

De Kerstvloed in de kerk van Pieterburen

In de kerk van Pieterburen was het geluid van de Kerstvloed te horen… Henk-Jan filmde het voor ons en we kregen daar gelijk kippenvel van!

Fijne deuntjes

Lekker swingen in Westernieland, want waarom niet? We moesten immers nog even door! Rik Jan had het gezellig hoor.

Meeting met een monnik

George ontmoette bij Den Andel zijn schoonzus, die blijkbaar het klooster in was gegaan. Ze zegende ons, maar waarschuwde ook dat we goed met onze aarde om moesten gaan. Amen, zuster Yvonne!

Filmpje

Flitsend Flitstheater

Bij Uithuizen vond een spectaculair flits-theaterstuk plaats. In twee à drie minuutjes werd de Kerstvloed van 1717 verbeeld. Heel bijzonder. En wat fantastisch dat iedereen uit volle borst het Grönnens Laid meezong.

Feestelijke binnenkomst

Iedereen waanzinnig gefeliciteerd met al jullie topprestaties! We wilden jullie een feestelijke binnenkomst bezorgen!

BEDANKT

Wauw, wat een waanzinnige mooie, vermoeiende, gezellige en verrassende dagen waren het. Heel grote dank aan iedereen – deelnemers, organisatie en vrijwilligers. Wel thuis!

Groeten uit Groningen