Tocht om de Noord 2024

 

Wandelfestival Tocht om de Noord 2024 heeft het maximaal aantal deelnemers bereikt. Het is nog wel mogelijk om u aan te melden voor de TodN Wachtlijst. De ervaring leert dat vele wandelaars in de loop van de tijd alsnog geplaatst kunnen worden.

Praktische Informatie

Data: 28 en 29 september 2024

Inschrijving: 1 maart 2024 vanaf 18:00 uur (kies bij het inschrijfformulier voor de optie 'meerdere personen inschrijven' om groepen vanaf 2 personen gelijktijdig aan te melden) 
Starttijden: van 06:30 uur tot 11:30uur.
Start- en finishplaats: Hoogezand
Route: Gemeente Midden-Groningen 

Afstand: 80 kilometer in twee dagen. Ook kortere etappes mogelijk: 15km, 25km en 40km per dag.

Karakter: bijzondere routes waarbij deelnemers niet langs, maar dwars door bijzondere locaties gaan.

Zintuig 2024: Zien
Thema: Wandelen langs Waterwonderen
Maximum aantal deelnemers: 6.000.

Centrale locatie 

De start en finish op beide dagen is in Hoogezand. Deze locatie is uitstekend te bereiken met de trein (station Hoogezand-Sappemeer). Op vertoon van uw TodN-startkaart kunt u op beide wandeldagen gratis reizen van en naar alle Arriva-treinstations in de provincie Groningen. 

Route

Op de zaterdag loopt de route vanuit Hoogezand grotendeels aan de zuidkant van Midden-Groningen. Op de zondag ontdekken we juist het noordelijke deel van deze gemeente.

Thema 'Wandelen langs Waterwonderen'

Er valt veel te zien en te ontdekken in Midden-Groningen als het gaat om water, bijvoorbeeld over de rijke geschiedenis van dit gebied met betrekking tot de scheepvaart. Nog steeds speelt ‘water’ hier belangrijke rol. Denk aan de vele Groninger diepen en maren, het prachtige natuurgebied ’t Roegwold en verschillende bijzondere lintdorpen langs het water. En wat dacht u van de vele mooie wandelpaden langs bijvoorbeeld het Zuidlaardermeer, Dannemeer en Schildmeer... Ontdek het zelf tijdens TodN 2024!

Overnachten in Midden-Groningen

Bent u op zoek naar een geschikte overnachtingslocaties in Midden-Groningen? Bekijk dan de mogelijkheden via Ontdek Midden-Groningen. Hier vindt u een overzicht van de mogelijkheden, waaronder: B&B's, campings en hotels. En meer over natuur, cultuur, sport en recreatie in deze regio.

Kosten

De kosten voor deelname aan Wandelfestival Tocht om de Noord bedragen €27,- voor één dag en €48,- voor twee dagen. Uw inschrijving is inclusief gratis treinvervoer, raaisbewies (stempelkaart), proeverijen en entertainment onderweg. Verder krijgt u op beide dagen bij de finish een heerlijke Groningse 'wandelfestival hap' aangeboden. Hiernaast krijgt iedereen als herinnering een mooie TodN-medaille. Wandelaars die de gehele route (80KM) weten te volbrengen krijgen een origineel 'Pronkjewail' medaille omgehangen.

Fight cancer

Dit jaar is het voor alle TodN-deelnemers mogelijk om donaties op te halen voor kankeronderzoek in het UMCG. Meedoen is heel eenvoudig! 

Hoe werkt het? 

  • Tijdens de inschrijving voor Tocht om de Noord 2024 krijgt u de kans om aan te geven dat u donaties wilt ophalen voor Stichting Fight cancer. Waarom? Omdat 1 op de 2 mensen kanker krijgt. Met alle donaties financiert Stichting Fight cancer baanbrekend kankeronderzoek, onder andere in het UMC Groningen.
  • Klik op ‘Sluit je bij mij aan’ (of ‘Join me’ als uw computer in het Engels staat) op deze pagina: www.fightcancer.nl/todn;
  • Vul uw gegevens in en creëer uw eigen actiepagina*. Maak deze pagina zo persoonlijk mogelijk door een profielfoto en uw persoonlijke verhaal toe te voegen;
  • Goed voorbeeld doet goed volgen: doe een (vrijwillige) donatie op uw eigen actiepagina;
  • Vraag zoveel mogelijk mensen om een donatie te doen om u te steunen door de link naar uw actiepagina te delen. Alleen samen kunnen we toe naar een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte meer is.

*Wilt u liever als team fondsen werven? Vul dan jullie teamnaam in bij voor- en achternaam (bijvoorbeeld: voornaam: Het beste team, achternaam: van Groningen).

Gastgemeente

Ieder jaar is Wandelfestival Tocht om de Noord te gast in één van de Groninger gemeenten. Die gemeente is dat jaar Gastgemeente van Tocht om de Noord. De bekendmaking van de nieuwe gastgemeente vindt altijd plaats op de zondagmiddag tijdens de huidige editie. Tijdens de afgelopen editie, op zondag 24 september 2023, overhandigde burgemeester Jaap Velema van gemeente Westerwolde de TodN-startvlag aan burgemeester Adriaan Hoogendoorn van gemeente Midden-Groningen. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn kijkt er enorm naar uit om alle wandelaars in 2024 in zijn gemeente te mogen ontvangen. 

Groeten uit Groningen