TodN Noordnijs februari 2017

Wandelfestival Tocht om de Noord (23 en 24 sept 2017) komt er aan!

Beste TodN Ontdekkingsreizigers

Over iets meer dan 2 weken, op woensdag 1 maart, start de inschrijving op het wandelfestival Tocht om de Noord. Hierover was enige verwarring omdat het Dagblad van het Noorden op maandag 30 januari al vermelde dat de inschrijving eerder zou starten.

Niet WAAR dus, de inschrijving start traditiegetrouw op 1 maart!

Waarover gaat de Tocht om de Noord in 2017?

In de vorige TodN Noordnijs (januari) heeft u hierover al uitvoerig kunnen lezen. Het wandelfestival wordt in 2017 een theaterspektakel. Dit jaar dus niet zo veel proeven, (iets) minder muziek, weinig te ruiken en niet al te veel kunst. Dit jaar staat 80km theater aan water centraal!! De wandelaar loopt door een decor van 300 jaar geleden en beleeft de kracht van water!

Inschrijven voor TodN 2017

Wandelaars kunnen zich vanaf 1 maart 2017 (0.00 uur) inschrijven voor het Wandelfestival Tocht om de Noord. Hiervoor gaat u naar TochtomdeNoord.nl en klikt op de startpagina (rechtsboven in) op: Deelname en vervolgens op Inschrijven. De inschrijfkosten voor TodN 2017 bedragen voor één dag: € 24,00 en voor twee dagen: € 42,00 (incl. buffet, vervoer, verzorging, herinneringen, ed). Inschrijven om samen te wandelen en voor groepen

Vaak krijgen we de vraag: Wij willen graag samenwandelen, hoe doen we dat? Dit jaar kunt u zich voor het eerst ook als groep inschrijven. Als u naar het inschrijfformulier gaat, dan kunt u zich individueel inschrijven, of met een groep (van 2 t/m 10 personen). Wij zorgen ervoor dat u als (gezamenlijke) groep gaat starten!! Indien de groep groter is dan 10 personen, dient u zich vóór 28 februari te melden bij de organisatie (info@TochtomdeNoord.nl).

Bevestiging en Startkaarten

Als u zich heeft ingeschreven voor TodN 2017, krijgt u onmiddellijk per e-mail een inschrijvingsbevestiging retour. In deze e-mail treft u een code aan, die u goed moet bewaren. Deze code kunt u weer gebruiken om half september uw startkaart(en) op te halen, dus bewaar deze email en code zorgvuldig!

Deelnemen als muzikant, of theaterspeler?

Wilt u ook deelnemen aan de Tocht om de Noord? Niet als wandelaar, maar bijvoorbeeld als muzikant, (straat)theatergroep, vrijwilliger, stagiair. Neem dan contact met ons op via info@TochtomdeNoord.nl. We gaan graag met u in gesprek!!

Met uw bedrijf deelnemen aan de Handelstocht om de Noord?

Bijvoorbeeld om samen:

 • Meer te bewegen
 • Buiten te zijn en je hart te luchten
 • Andere bedrijven te leren kennen
 • Je visitekaartje (in natura) af te geven
 • Groningen te ontdekken

Neem dan contact met ons op via Handelstocht@TodN.nl, of kijk op TodN Handelstocht.

Wat treft u nog meer aan in deze TodN Noordnijs? - Terugblik Noorder Rondtochten 2017 - Marketing Groningen en de Kerstvloed

 • Opening nieuwe TodN website op 17 februari
 • Wandeltip voor de komende maand
 • Fotowedstrijd TodN 2017

NB

Helaas ontvangen niet alle Ziggo (en @Home) abonnees de TodN Noordnijs!! Heeft u wandelvrienden met deze mailadressen stuurt u dan svp de Noordnijs door naar hun. Bovendien staat de laatste TodN Noordnijs altijd rechts bovenaan op onze homepage: TodN.nl en op Facebook.com/TochtomdeNoord.

Terugblik Noorder Rondtochten 2017

Terugblik Noorder Rondtochten 2017

De winter4daagse Noorder Rondtochten is weer voorbij!! Wat hebben we wederom geboft met het weer. De eerste 3 dagen mooi winterweer met zon en ijs in de sloot en de laatste dag, gelukkig niet al te slecht. Hieronder een indruk van een van de wandeldagen door Albert en Meintsje, die daarnaast prachtige videoreportages van de Noorder Rondtochten hebben gemaakt!!

Prachtig wandelweer, schitterende routes die aangegeven werden met kleurrijke ballonnen. De plaatsnamen werden vaak aangegeven door winternamen. Veel vuurkorven onderweg waar de koude handen opgewarmd konden worden. Onderweg deden we de volgende plaatsen aan: Wirdum, Garrelsweer (met een pauze in het dorpshuis), Winneweer, Ten Post-Kroddeburen, Lellens, Stedum, Middelstum, Kantens, Doodstil en de finish in Uithuizen. We kregen weer een heerlijk glaasje Kwast of Chocolademelk, de alcoholisten onder de wandelaars konden vlak bij de finish hun (drank) hart ophalen en werden verwend met een borrel. de route was 36,8 km lang en was prachtig. Mooie stukken langs water met rietkragen en hoge wallen. Overal ijs en op sommige plaatsen zagen we schaatsers (zie hiernaast in Warffum). Bij de finish kregen we een broodje hamburger met bediening! Klasse!! We gingen ongeveer half 3 weer naar huis, lekker op tijd zodat er nog tijd was voor het filmpje en een warme douche en ....een paar asperines!

Alle wandelaars veel succes!!! Oant moarn; Gr....oet Grunnen!!! Natuurlijk kan iedereen op zijn gemak nogmaals de Noorder Rondtochten herbeleven, dan kan via: trochrinnen.blogspot.nl en via onze website: Noorderrondtochten.nl. Verder zijn er via facebook.com/Noorderrondtochten nog mooie reportages te vinden, waaronder een fraaie film van het Noorderlicht (ColorC). Kijken en smullen maar ....

 

Wilt u nogmaals genieten van de mooie beelden van de Noorder Rondtochten 2017? Bekijk dan ook de mooie filmpjes van Jaap en Heleen Engbers! Klik op:

Noorderrondtochten.nl Wak in Warffum

Wak in Warffum

PS: Als u nog mooie foto's cq fotopresentatie heeft van de NRT 2017, stuurt u ze dan naar ons op, dan plaatsen wij ze op Noorderrondtochten.nl

Garrels Partenkirchen

Kerstvloed 1717 bij Marketing Groningen

Kerstvloed 1717 bij Marketing Groningen

Ook Marketing Groningen heeft het thema Kerstvloed 1717 omarmd. Veel informatie over de Kerstvloed, die u aantreft op Kerstvloed1717.nl, zult u in beeld en theater terugvinden bij Tocht om de Noord 2017. Een mooie website dus om u in te lezen en als voorproefje op het Wandelfestival eind september.

Een nieuw visitekaartje (website) voor Tocht om de Noord

Een nieuw visitekaartje (website) voor Tocht om de Noord

De Tocht om de Noord krijgt een nieuw visitekaartje. Op dit moment wordt achter de schermen hard gewerkt om de nieuwe website van het wandelfestival op tijd klaar te hebben. De officiële opening van de website zal tegelijkertijd plaatsvinden met de TodN Opening op vrijdag 17 februari. De (besloten) TodN Opening gebeurt traditioneel door de burgemeester van de Gastgemeente, dit jaar door mevrouw Marijke van Beek, burgemeester van de gemeente Eemsmond. Zij zal de opening doen van het Wandelfestival Tocht om de Noord en onder meer alle wandelaars van harte welkom te heten in de gemeente Eemsmond. Vervolgens wordt de nieuwe website geopend, waarmee alle informatie over TodN 2017 voor iedereen beschikbaar wordt. Daarna worden het thema, de route, de activiteiten en de doorkomstplaatsen van het wandelfestival verder toegelicht. Iedereen kan, op 17 februari vanaf 15.30 uur, via de juist geopende website TochtomdeNoord.nl alle nieuwe informatie bekijken. Verder zal vanaf ca. 20.00 uur alle laatste nieuwtjes en foto's van de opening te bekijken zijn via TodN Noordnijs.nl.

Veel plezier met onze nieuwe website!!

 

Wandeltip van de maand

Wandeltip van de maand

Leuk wandelevenement met een knipoog naar het verleden en voor een goed doel!

De wandeltochten zijn op 25 maart 2017, je kunt kiezen voor de onderstaande afstanden: Een kuiertocht van 3km (start 9 - 14 uur) Een wandeltocht van 15km (start 9 - 11 uur) Een wandeltocht van 20km (start 9 - 11 uur)

De organisatie ligt in handen van Jaap d'Huzes (kijk ook op: jaapdhuzes.nl) Opgave is op de dag zelf (25 maart) in Cafe de Sluys te Munnekezijl

 

Samenwerking Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla

Loopsportcentrum Noord & Nova ZemblaZoals jullie inmiddels weten is TodN verhuisd naar het nieuwe Loopsportcentrum Noord.

We zijn hier gestart met de nieuwe organisatie Nova Zembla, die alle wandelactiviteiten onder zijn hoede neemt.

Het Loopsportcentrum is (voorlopig) geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur (Regattaweg 5 in Groningen). In het Loopsportcentrum vind je meerdere faciliteiten onder 1 dak.

Je kunt je er oa inschrijven voor diverse (wandel)activiteiten en informatie ophalen.

En ..... als je geblesseerd bent, dan helpen wij je letterlijk weer op de been.

 • Sportmedische begeleiding (via een zelfstandige sportarts)
  Sportmedische begeleiding, inspanningstesten of sportkeuringen kun je hier laten doen.
 • Fysiotherapie 
  Verschillende behandelingen om zo snel mogelijk weer vrij te kunnen laten bewegen, zonder pijnlijke spieren of gewrichten. 
 • Diëtisten
  Eenthousiaste (sport)diëtisten bieden jou de mogelijkheid om je sportprestaties te verbeteren, gezonder te leven.
 • Pedicure
  Schoonheidsbehandelingen, massages, pedicures, harsbehandelingen en gel lak
 • Sportmassage
  Wil je soepel blijven? Of hulp bij sneller herstel van de spieren na een inspanning. Voorkomen van blessures, d.m.v. sportmassage, tapingen, metingen en voedingsadvies. 
 • Sportpsycholoog
  Trainen om mentaal sterkerte worden. Professionele begeleiding, sportpsychologie structureel praktisch toe te passen.
 • Blijf fit
  Sporten en een nieuwe leefstijl hoeft niet moeilijk te zijn!  Serieuze resultaten bereiken kan in slechts 2 x 30-45 minuten per week! 
 • Podotherapie
  Specialisten op het gebied van voetklachten. Voeten zijn de basis van ons lichaam, zij zorgen ervoor dat je kunt bewegen!  

 

Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla

Groeten uit Groningen