Handelstocht om de Noord

De Tocht om de Noord (TodN) vindt zijn feitelijke oorsprong in de ontdekkingsreizen naar een nieuwe Handelsroute om de Noord door Barentsz en Van Heemskerck anno 1596, ruim 400 jaar geleden. Deelnemers aan de TodN gaan ook op ontdekkingsreis en worden jaar in jaar uit verrast met een nieuw Gronings avontuur. 

Als bedrijf of organisatie kunt u nu meedoen aan de TodN via de Handelstocht om de Noord. Wandelen is een prachtige manier van teambuilding of gewoon een gezellig bedrijfsuitje. Het is laagdrempelig en al wandelend leer je je collega’s, relaties én het schitterende Groninger land beter kennen. 

De sportieve prestatie van de TodN valt ook niet te onderschatten. Deelnemers kunnen kiezen uit diverse afstanden: 15km / 25km / 40km. Dat vraagt om enige voorbereiding. Daarom ontvangt u als deelnemer aan de Handelstocht een gratis Etappekaart van het Pronkjewailpad, waarmee u alvast zelf op ontdekkingstocht door Groningen kunt gaan en tegelijkertijd kunt trainen voor Wandelfestival Tocht om de Noord. Door mee te doen zet u uw bedrijf op een andere manier in beweging! 

Deelname aan de Handelstocht om de Noord biedt de volgende voordelen:

 • Gegarandeerde inschrijving voor de populaire Tocht om de Noord 
 • Een vroeg startnummer
 • Een Etappekaart van het Pronkjewailpad (t.w.v. € 5,-); een mooie voorbereiding op de TodN
 • Een wandelgadget als handelskado
 • Publiciteit van uw bedrijfsdeelname via website, nieuwsbrief en sociale media van TodN.
 • Mogelijkheid tot contact/netwerken met andere bedrijven die meedoen aan de Handelstocht

Al enige jaren loopt een team van het Alfa College mee aan de Handelstocht om de Noord. Daarover vertellen ze zelf graag meer:

 

 

U kunt als bedrijf/organisatie op twee manieren deelnemen aan Wandelfestival Tocht om de Noord, namelijk als Handelspartner of als Handelsteam. 

 

 

HANDELSTEAM

TeamfotoU kunt u aanmelden als Handelsteam vanaf 5 personen. Uw relaties zijn ook van harte welkom! 

De tarieven p.p. zijn als volgt:

 • Deelname 1 dag Tocht om de Noord: €40,- (excl. BTW)
 • Deelname 2 dagen Tocht om de Noord: €60,- (excl. BTW)

Zorg ervoor dat er zoveel mogelijk collega's mee gaan doen, zodat u als bedrijf kunt profiteren van onderstaande kortingen:

 • Vanaf 25 personen 5% korting op het totaalbedrag
 • Vanaf 50 personen 10% korting op het totaalbedrag

Wilt u meer weten of een team aanmelden? Neem contact op met Ronald Hellinga via info@tochtomdenoord.nl

Sluit u zich aan bij de Handelsteams van onder andere: 

Hanzehogeschool Groningen, NVM Groningen, UMCG, Gasunie, TKP, Alfa-college, DUO, Waterschap Noorderzijlvest, Area Reiniging, Lentis, Erfgoedpartners, Agrisun, Zalsman, Strijker B.V.

Contactpersoon vanuit de Hanzehogeschool Groningen: "Het is belangrijk om te bewegen en gezond te leven, ook voor medewerkers van de Hanzehogeschool Groningen. In het verleden liepen al veel medewerkers mee met de Tocht om de Noord, maar nu de Handelstocht om de Noord in leven is geroepen, kunnen we gezamenlijk meedoen als één team. Het is leuk om collega’s van andere bedrijven en instellingen in een ontspannen sfeer te ontmoeten. Wellicht biedt dit ook mogelijkheden voor samenwerkingen in de toekomst op het gebied van onderzoek of stages".

 

TodN door Hooghoudt

HANDELSPARTNER: handel en wandel

Tocht om de Noord opent letterlijk deuren. Tijdens TodN nemen wandelaars een kijkje achter (Groningse) deuren van dorpen, kerken, musea, boerderijen, borgen en bedrijven. Zo beleeft men Groningen op een verrassende manier van binnenuit. 

Bedrijven en organisaties kunnen als Handelspartner onderdeel uitmaken van de Tocht om de Noord. Dat kan bijvoorbeeld door onderweg uw handelswaar aan te bieden aan de wandelaars of door mee te werken aan een onderdeel (logistiek, entertainment, communicatie) van het programma. Een unieke kans om ca. 6000 wandelaars kennis te laten maken met uw product of dienst! 

Als Handelspartner heeft u de volgende aantrekkelijke mogelijkheden:

 • Introduceren of aanbieden van uw product of dienst aan de wandelaars
 • Openstellen van uw bedrijf als fysiek onderdeel van de wandelroute
 • Participeren in de organisatie van de Tocht om de Noord, bijvoorbeeld op gebied van logistiek, entertainment, communicatie, proeverijen. 

Uiteraard bieden we u in ruil voor uw handelswaar de deelname van uw bedrijf aan de Handelstocht om de Noord. We kijken graag samen met u naar de mogelijkheden.

Laat u inspireren door een aantal voorbeelden:

HANDELSCONTACT

Bent u nieuwsgierig en wilt u meer weten over de mogelijkheden als Handelspartner? Neem contact op met Ronald Hellinga via info@tochtomdenoord.nl

Peter Velthuis, strategisch adviseur Tocht om de Noord: "Tocht om de Noord wil met de Handelstocht bedrijven een podium bieden om hun producten of diensten in de etalage te zetten. Deelnemers aan de TodN hebben per definitie een bijzondere interesse voor alles wat met Groningen te maken heeft. Dat maakt het voor Groningse bedrijven extra interessant om bij deze wandelaars onder de aandacht te komen.“ Verder is wandelen voor bedrijven zelf een prachtige manier om laagdrempelig, zonder blessures, vol beleving en zonder competitie met relaties van gedachten te wisselen! Want bij welke (intensieve) sport kun je nog blijven praten, kijken, eten, drinken en natuurlijk Groningen ontdekken?

 

Groeten uit Groningen