TodN Noordnijs februari 2018

Beste TodN Ontdekkingsreizigers,

Nog enkele dagen dan is het al weer zo ver, dan start de inschrijving op Tocht om de Noord 2018! Dit jaar is de start van de inschrijving op 1 maart om 18.00 uur!!  

U kunt zich inschrijven (op 1 maart vanaf 18.00 uur) voor de 13e editie van Tocht om de Noord via de link in deze Noordnijs, (klik op): TodN inschrijfformulier 2018.

 U kunt ook inschrijven via de website van TodN.nl, klik dan op: Deelname (rechtsboven in het scherm). De ervaring leert dat bij de inschrijving op TodN vele duizenden mensen tegelijkertijd inloggen, hierdoor zal de website helaas vertragen (zeker als er vaker wordt geklikt). Indien u de website van TodN niet meer kunt bereiken is dat geen probleem, u kunt dan inschrijven via bovenstaande link of via facebook.comTochtomdeNoord. Informatie over het verloop van de inschrijvingen kunt u eveneens volgen via facebook.comTochtomdeNoord.   

Individueel inschrijven of voor een groep

Op het inschrijfformulier kunt u kiezen uit 2 (inschrijf)mogelijkheden, te weten: 1 persoon (individueel), of voor meerdere personen (groep van 2 of meer personen). De betaling gaat direct via iDeal. Als u kiest voor het inschrijven van een groep, dan schrijft u eerst alle deelnemers in, waarna u vervolgens in 1x alles betaalt via iDeal. Een groep wordt automatisch samen ingedeeld, u start dan tegelijkertijd.

Route Tocht om de Noord 2018

De route van TodN 2018 gaat dit jaar van Drenthe tot aan 't Wad, dus verticaal door de provincie Groningen.

De gastgemeente en verzamelplaats op 29 en 30 september 2018 is: Winsum.

De eerste dag (zaterdag) wordt gestart in Warffum (40 km) en in Loppersum (25km), de finish is in Winsum.
De tweede dag (zondag) wordt gestart in Haren (40km) en in Groningen (19km), de finish is in Winsum.
(de definitieve route wordt in augustus bekend gemaakt). 

Wandelaars worden met pendelbussen van de organisatie naar de startplaatsen gebracht.

Wandelfestival Tocht om de Noord 2018

Warffum met rode maan (1931) - Ekke Kleima (Groninger Museum)

Vergezichten van De Ploeg

Dat is het thema van TodN 2018: Wat waren de vergezichten in Groningen honderd jaar geleden en hoe legden de kunstenaars dat vast? Tocht om de Noord staat volgend jaar helemaal in het teken van één van de bekendste kunstenaarsgroepen in de kunstgeschiedenis van de vorige eeuw. Op kruisingen wordt de route en het landschap verbeeld door De Ploeg. Door de ogen van De Ploeg ontdek je hoe mooi Groningen is en tegelijkertijd zie je hoe het landschap in 100 jaar is veranderd. Reproducties van De Ploeg worden teruggeplaatst op de locaties in het  landschap waar ooit werd geschilderd (zie Warffum hierboven). Er wordt onder meer samengewerkt met de Stichting 100 jaar De Ploeg, het Groninger Museum, Academie Minerva (Hanzehogeschool), Stichting Johan Dijkstra e.a. belangenbehartigers rondom De Ploegleden.

Het Wandelfestival Tocht om de Noord 2018; een ‘Kunstexpeditie.’

Het Pronkjewailpad, de alternatieve TodN
(15 - 40km per dag) 

PWP
Het Pronkjewailpad (PW pad) heeft als doelstelling: Verbinden van de mooiste plekken in Groningen, d.w.z. als je het Pronkjewailpad loopt kom je langs of door het NP Lauwersmeer, de Wadden, de wierden, de kerken, de borgen en alle andere mooie pareltjes, die Groningen rijk is. Groningen laat zich bij het PW pad van de mooiste kant zien en alle toeristische, recreatieve en culturele locaties tonen een voorproefje van hun gastvrijheid.
 
Het Pronkjewailpad (PW pad) is het antwoord op de grote belangstelling voor de Tocht om de Noord, die een half uur na de start van inschrijving al is volgeboekt. Het is een prachtig alternatief voor wandelaars, die graag iets minder ver lopen, of juist wat meer uitdaging zoeken! Juist, nu we bij TodN hebben besloten om de afstanden terug te brengen naar 2 afstanden (40 en 20km), kun je bij het PW pad zelf kiezen hoe ver je wilt lopen: 10 of 15km, of juist 30 of 40km.
 
Huldiging
Je kunt het PW pad lopen vanaf begin april tot eind oktober, daarna gaat het pad weer voor 5 maanden dicht. Als je er in slaagt om het pad volledig uit te lopen (250km) word je uitgenodigd voor een huldiging: de Camino Groningen. Een wandeltocht van ca. 15km vanuit de Ommelanden naar de Stad (Martinikerk). Hier worden alle deelnemers gehuldigd, die het afgelopen jaar het PW pad volbracht hebben.
Als extra beloning worden ook nog eens 500 TodN starttkaarten verloot onder de eerste PW pad lopers, die het gehele pad uitlopen. Wellicht een mooie reden om de eerste stap op het PW pad te wagen!
 
Ain Pronkjewail
Net als bij de Tocht om de Noord, vindt het Pronkjewailpad zijn oorsprong in het Gronings Volkslied: Ain Pronkjewail in golden raand is Grunnen, Stad en Ommelaand”. Centraal staat Gastvrij Groningen, waarbij de wandelaar om de paar kilometer wordt verrast met mooie Pronkjewails (Pronkjuwelen). Het Pronkjewailpad is "wandelen nieuwe stijl", met een start en finish. De elementen die Tocht om de Noord zo geliefd maken, zoals: proeven, kunst, theater, muziek en cultuur blijven onveranderd in dit (langlopende) evenement een grote rol spelen!

Het startevenement is op 30 maart waarbij tien wandelaars in tien dagen het hele pad voorlopen en bij iedere gemeente worden ontvangen door de burgemeester. Vanaf donderdag 12 april is het pad tot eind oktober geopend voor alle wandelaars. Informatie en inschrijven is te vinden (vanaf eind maart) op Pronkjewailpad.nl.

Wil je nu al beleven en meegenieten van al wat gebeurt op het Pronkjewailpad, volg en like dan onze Facebookpagina: Pronkjewailpad!
 

Samenwerking Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla

Loopsportcentrum Noord & Nova ZemblaZoals jullie inmiddels weten is TodN verhuisd naar het nieuwe Loopsportcentrum Noord.

We zijn hier gestart met de nieuwe organisatie Nova Zembla, die alle wandelactiviteiten onder zijn hoede neemt.

Het Loopsportcentrum is (voorlopig) geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur (Regattaweg 5 in Groningen). In het Loopsportcentrum vind je meerdere faciliteiten onder 1 dak.

Je kunt je er oa inschrijven voor diverse (wandel)activiteiten en informatie ophalen.

En ..... als je geblesseerd bent, dan helpen wij je letterlijk weer op de been.

 • Sportmedische begeleiding (via een zelfstandige sportarts)
  Sportmedische begeleiding, inspanningstesten of sportkeuringen kun je hier laten doen.
 • Fysiotherapie 
  Verschillende behandelingen om zo snel mogelijk weer vrij te kunnen laten bewegen, zonder pijnlijke spieren of gewrichten. 
 • Diëtisten
  Eenthousiaste (sport)diëtisten bieden jou de mogelijkheid om je sportprestaties te verbeteren, gezonder te leven.
 • Pedicure
  Schoonheidsbehandelingen, massages, pedicures, harsbehandelingen en gel lak
 • Sportmassage
  Wil je soepel blijven? Of hulp bij sneller herstel van de spieren na een inspanning. Voorkomen van blessures, d.m.v. sportmassage, tapingen, metingen en voedingsadvies. 
 • Sportpsycholoog
  Trainen om mentaal sterkerte worden. Professionele begeleiding, sportpsychologie structureel praktisch toe te passen.
 • Blijf fit
  Sporten en een nieuwe leefstijl hoeft niet moeilijk te zijn!  Serieuze resultaten bereiken kan in slechts 2 x 30-45 minuten per week! 
 • Podotherapie
  Specialisten op het gebied van voetklachten. Voeten zijn de basis van ons lichaam, zij zorgen ervoor dat je kunt bewegen!  

 

Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla

Groeten uit Groningen