Tocht om de Noord Nog 1 week

Beste TodN Ontdekkingsreizigers en andere contacten,

Het wandelfestival Tocht om de Noord 2018 staat voor de deur, het volgend weekend is het zo ver!

U vindt in deze laatste TodN Noordnijs nog de belangrijkste zaken:

 • Ophalen TodN Startkaart
 • TodN App
 • Ontdek de echte Ploegplek

Startplaatsen op zaterdag 29 september

 • Warffum (40km): Hogeland College (HHC), A.G. Bellstraat 2, 9989 AT Warffum
 • Loppersum (26km): , Hotel Spoorzicht, Molenweg 11, 9919 AE Loppersum
 • Winsum (Finish): TodN Tent, Het Aanleg (einde weg), 9951 SJ Winsum

Startplaatsen op zondag 30 september

 • Haren (37km): Cafe De Middelhorst, Oude Middelhorst 1, 9751 TK Haren
 • Groningen (19km): Sportcentrum de ACLO, Blauwborgje 16, 9747 AC Groningen
 • Winsum (Finish): TodN Tent, Het Aanleg (einde weg), 9951 SJ Winsum
   

Wegens beperkte parkeergelegenheid adviseren wij u met openbaar vervoer te komen!

Het (aller)laatste nieuws verschijnt via de TodN App en TodN.nl

Ophalen TodN startkaarten en meer....

Wij zijn klaar voor TodN, jullie ook ....?!

Ophalen van uw Startkaart via Mijn TodN

U kunt nog deze en volgende week via Mijn TodN uw TodN Startkaart (met barcode) en alle andere informatie ophalen. U hebt de geprinte Startkaart (met barcode) nodig om uw TodN Raaisbewies in ontvangst te kunnen nemen! We adviseren u driingend om dat zsm te doen, want mocht er iets mis zijn, dan kunnen we u nog helpen. Op de laatste dagen voorafgaand aan TodN kunnen we geen garantie (tot hulp) meer geven!

Om de startkaart op te halen gaat u naar Mijn.TochtomdeNoord.nl en logt u in met uw e-mailadres en uw wachtwoord (die u heeft ontvangen bij uw bevestiging). Vervolgens komt u op uw persoonlijke pagina met daarop uw Startkaart(en), TodN Informatiebrief 2018, routebeschrijvingen, routekaarten en een Volgen link (voor het thuisfront).

Bent u het wachtwoord kwijt, of vergeten? Geen probleem, op de pagina Mijn.TodN.nl vindt u onder het blauwe balkje de tekst: Wachtwoord vergeten. U klikt hierop, vult uw emailadres in en u krijgt een nieuwe bevestiging via de mail toegestuurd.

Startgroepen

Dit jaar krijgt u (evenals vorig jaar) geen startnummer, maar bent u ingedeeld in een startgroep met een bijbehorende (bus)vertrektijd. Het nummer van de startgroep op de zondag is hoger, dat komt omdat er vanuit de zaterdag naar de zondag wordt doorgenummerd met startgroepen.

Raaisbewies

Het Raaisbewies (de stempelkaart) krijgt u dit jaar uitgereikt op vertoon van uw geprinte startkaart (met barcode) bij binnenkomst op de verzamelplek (of 1e startplaats). Bij ontvangst schrijft u onmiddellijk uw naam en startgroep bij Aigender (eigenaar).

In het Raaisbewies treft u aan het TodN Startbewijs (blauw en rood met logo De Ploeg 2018) en op de andere kant de Finish traktatie. Deze kaartjes kunt u uitscheuren. Wij vragen u het TodN Startbewijs zichtbaar te dragen tijdens de Tocht, dit als TodN deelnamebewijs en i.v.m. eten & drinken, dat u wordt aangeboden!

Let op!

Als u 80 km wandelt krijgt 1 Raaisbewies voor beide dagen (u moet wel beide dagen de startkaart laten scannen). De andere wandelaars, die 2 dagen wandelen krijgen 2x een Raaisbewies overhandigd en moeten ook 2x scannen.

Houd de startkaart (met barcode) bij de hand, want deze moet worden getoond bij het instappen in de bus (wees dus zuinig op je startkaart)!

Uiteraard is vanaf de tweede week van september ook veel informatie te vinden via: TodN.nl en klik op Wandelfestival Tocht om de Noord 2018.

Laatste TodN Startkaarten via Marktplaats

Indien u op de wachtlijst staat, of nog belangstelling heeft bij een TodN Startkaart 2018, dan is er nog een mogelijkheid om alsnog deel te nemen aan TodN! Als u gaat naar Marktplaats.nl en zoekt op Tocht om de Noord, dan ziet u nog een paar aanbiedingen van TodN Startkaarten.

U kunt deze kaarten gebruiken voor alle afstanden op die dag (zie ook de TodN Info-brief). U kunt echter niet een kaart voor de zaterdag gebruiken voor de zondag of vice versa, ook kunt u een kaart voor 2 dagen niet splitsen in aparte zaterdag- en een aparte zondagkaart.

 

Wilt u dit bericht delen met TodN wandelaars?!

Tocht om de Noord App

U kunt inmiddels de nieuwe editie 2018 van de TodN App downloadenU kunt inmiddels de nieuwe editie 2018 van de TodN App downloaden (te vinden in de verschillende App stores). Het is verstandig als u de TodN App download, zodat we u in geval van bijzondere (nood) gevallen kunnen bereiken via deze App. U kunt, als de TodN App heeft gedownload, hiermee ook uw startkaart en startgroep achterhalen. Verder kunt u ook met de TodN App uw Startkaart tonen en laten scannen.

Verder kunt u met behulp van de TodN App de route (bijna blindelings) volgen: U ziet waar u zelf bent, u kunt informatie over de dorpen lezen, u ziet waar de stempelposten en de toiletten zijn.

Het allerlaatste nieuws zal ook via de TodN App aan u worden doorgegeven. Uiteraard is het allerlaatste nieuws ook altijd te vinden op TodN.nl.

 

 

 

Ontdek de Top 100 Ploegplekken!!

Kerkje Oostum, twee keer
Kerkje Oostum, twee keer
 
Tijdens TodN 2018 ontdekt u de Vergezichten van de Kunstkring De Ploeg. U ontdekt om precies te zijn de Top 100 van De Ploeg, 100 mooie Ploegbeelden. U komt schilderijen tegen van vrijwel alle Ploegschilders, zoals Jan Altink, Jan Wiegers, Johan Dijkstra, Ekke Kleima, George Martens, Wobbe Alkema, enz. en natuurlijk de enige vrouw in dit kunstgezelschap Alida Pott.  Overal bij TodN kom je Ploegschilderijen tegen, maar niet altijd op de plek waar het geschilderd is. 
De organisatie van TodN daagt fotograferende wandelaars uit om zoveel mogelijk schilderijen in beeld te brengen in combinatie met de omgeving waarin ze getoond worden. Bijvoorbeeld het schilderij van Altink: Kerkje te Oostum dat uiteraard gemaakt is in de omgeving Oostum. 
 
Welke wandelaars ontdekken de echte Ploegplekken
Probeer de Ploegschilderijen die je tegenkomt zo origineel mogelijk vast te leggen in combinatie met de plek waar ze zich bevinden. Uit het beeld moet wel een duidelijke overeenkomst tussen het werk en de plek blijken. We loven een leuke prijs uit voor de winnaar!
 

DANK en SUCCES!!!

Onze bijzondere dank gaat uit naar al die partijen die Tocht om de Noord 2018 hebben mogelijk gemaakt!! Zoals onze Hoofdpartners: Gastgemeente Winsum, St. 100 jaar De Ploeg, Het Groninger Museum, Provincie Groningen, de Rabobanken in Groningen, Louwman Groningen, Zalsman Groningen en vele andere (natura) partners! Natuurlijk gaat onze dank ook naar alle vrijwilligers en de dorpen, want zonder hun zou TodN 2018 niet mogelijk zijn geweest!!

Verder willen we alle deelnemers bedanken, dat ze wederom gekozen hebben om in het laatste weekend van september te gaan wandelen in Groningen!!

Iedereen BEDANKT en veel SUCCES!

Samenwerking Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla

Loopsportcentrum Noord & Nova ZemblaZoals jullie inmiddels weten is TodN verhuisd naar het nieuwe Loopsportcentrum Noord.

We zijn hier gestart met de nieuwe organisatie Nova Zembla, die alle wandelactiviteiten onder zijn hoede neemt.

Het Loopsportcentrum is (voorlopig) geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur (Regattaweg 5 in Groningen). In het Loopsportcentrum vind je meerdere faciliteiten onder 1 dak.

Je kunt je er oa inschrijven voor diverse (wandel)activiteiten en informatie ophalen.

En ..... als je geblesseerd bent, dan helpen wij je letterlijk weer op de been.

 • Sportmedische begeleiding (via een zelfstandige sportarts)
  Sportmedische begeleiding, inspanningstesten of sportkeuringen kun je hier laten doen.
 • Fysiotherapie 
  Verschillende behandelingen om zo snel mogelijk weer vrij te kunnen laten bewegen, zonder pijnlijke spieren of gewrichten. 
 • Diëtisten
  Eenthousiaste (sport)diëtisten bieden jou de mogelijkheid om je sportprestaties te verbeteren, gezonder te leven.
 • Pedicure
  Schoonheidsbehandelingen, massages, pedicures, harsbehandelingen en gel lak
 • Sportmassage
  Wil je soepel blijven? Of hulp bij sneller herstel van de spieren na een inspanning. Voorkomen van blessures, d.m.v. sportmassage, tapingen, metingen en voedingsadvies. 
 • Sportpsycholoog
  Trainen om mentaal sterkerte worden. Professionele begeleiding, sportpsychologie structureel praktisch toe te passen.
 • Blijf fit
  Sporten en een nieuwe leefstijl hoeft niet moeilijk te zijn!  Serieuze resultaten bereiken kan in slechts 2 x 30-45 minuten per week! 
 • Podotherapie
  Specialisten op het gebied van voetklachten. Voeten zijn de basis van ons lichaam, zij zorgen ervoor dat je kunt bewegen!  

 

Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla

Groeten uit Groningen