TodN 2020 wordt verplaatst naar 2021

Beste TodN wandelvrienden,

Het wandelfestival Tocht om de Noord wordt vanwege de coronacrisis verplaatst naar volgend jaar (17) 18 en 19 september 2021 met dezelfde voorwaarden en activiteiten als dit jaar (Kennedytocht, Ultramarathon, enz.). De huidige inschrijvingen op TodN 2020 worden automatisch omgezet in een startbewijs voor de TodN 2021. Een klein voordeel hierbij is dat deelnemers, die nu staan ingeschreven, zich geen zorgen hoeven te maken over de inschrijving op de TodN van volgend jaar.

Uiteraard betreuren wij dat we deze beslissing hebben moeten nemen. Echter de onzekerheden die het kabinet heeft geuit ten aanzien van het doorgaan van grote(re) evenementen na 1 september, met daarbij de eventuele beperkingen, hebben ons doen besluiten, dat het beter is om de TodN te verplaatsen naar volgend jaar. De TodN gaat in 2021 eenmalig van het laatste weekend van september naar het 3e weekend van september. We doen dit in nauwe samenspraak met het Muziekfestival Delfzijl, dat eveneens is verplaatst naar het 3e weekend van september van volgend jaar.

Het besluit is tot stand gekomen na overleg met de gastgemeente Delfzijl, dorpen, partners, bestuurders en veiligheidsdiensten. De gezondheid van de deelnemers, de extra druk op de (medische) hulpdiensten en vrijwilligers en de onzekerheid over de maatregelen van het kabinet ten aanzien van grote evenementen zijn redenen voor de verplaatsing van TodN naar 2021.

MAAR... er is ook goed nieuws!!

 • De opening van het Pronkjewailspel. 
 • Het Pronkjewailpad gaat weer beginnen op donderdag 4 juni.
 • en ... we organiseren een alternatieve Ontdekkingstocht in oktober dit jaar.
  75x Vrijheid in Groningen

op weg naar TodN 2021 in de gastgemeente DELFZIJL

met als thema:75x Vrijheid in Groningen

 

 

Het Pronkjewailspel is geopend voor iedereen

Het vorige weekend van 9 en 10 mei is #Pronkjewailspel officieel geopend door Koen Schuiling (burgemeester van de gemeente Groningen) en Mirjam Wulfse (gedeputeerde toerisme & recreatie, provincie Groningen). Mooie beeldverslagen vind je terug op: Opening Pronkjewailspel Koen Schuiling en Mirjam Wulfse.

Verder vind je hieronder een mooi artikel van RTV Noord (klik op de foto)

Lees ook het artikel van het DvhN: "Met het Pronkjewailspel bewegen, ondernemers steunen en Groningen spelenderwijs virtueel leren kennen" 

Veel enthousiasme voor het Pronkjewailspel

Op dit moment spelen of doen ruim 400 wandelaars mee aan het Pronkjewailspel. Sommigen zijn net begonnen en sommigen hebben na 10 dagen al de laatste etappes in zicht. De eerste speler loopt nu van Krewerd naar Holwierde, etappe 42 (van de 53), in totaal heeft hij 263.050 stappen (ca. 184 km) afgelegd.

Doe mee aan het Pronkjewailspel en steun de toeristische ondernemers!

Veel wandelaars vinden het Pronkjewailspel een hele leuke manier om Groningen te ontdekken, te blijven wandelen met een uitdaging en daaraan gekoppeld een goed doel. Wij (organisatie van de TodN) hebben dit spel belangeloos ontwikkeld en we willen graag de Toerisme, Recreatie en Cultuursector in Groningen ondersteunen! Deze sector heeft het momenteel (ook) zwaar en we willen natuurlijk dat na deze crisis al deze (TReC) ondernemers weer zorgen voor een heel mooi Groningen.

Dus doe je mee aan het Pronkjewailspel? Stort dan een kleine bijdrage op rekeningnummer: NL15 RABO 0342 9508 51 van de  Groningen Toerisme Coöperatie o.v.v. Pronkjewailspel (namens alle TReC ondernemers, BEDANKT!!). Want ..... deelname aan het Pronkjewailspel is gratis. Je kunt de app kosteloos downloaden via de app stores. Als je minimaal 5 etappes uitloopt en je stuurt een printscreen (foto van je telefoon beeldscherm) van je laatste etappe naar Pronkjewailpad@TodN.nl, dan ontvang je ook nog eens gratis een oorkonde!

Meer weten?

Wil je ook meedoen aan het Pronkjewailspel? Dan kun je meer informatie vinden over dit virtuele Pronkjewailpad via: Pronkjewailspel.nl, of bezoek onze facebookpagina: Pronkjewailpad, of zoek op #Pronkjewailspel.
 

"Tot gauw op het virtuele of fysieke Pronkjewailpad"

(foto: Wandel.nl)

(foto: Wandel.nl)

Pronkjewailpad gaat weer beginnen op 4 juni

Vanaf donderdag 4 juni gaat het Pronkjewailpad weer open.Het is nog niet mogelijk om (overal) fysiek te stempelen, maar gelukkig biedt de Pronkjewailpad app uitkomst. Met behulp van de app heb je de mogelijkheid om in een straal (van ca 50 meter) ook digitaal te stempelen.

Pronkjewailpad thema 2020 is: DOE Groningen en ontdek de Groninger molens

Het afgelopen jaar waren de Groninger kerken het centrale onderwerp van het Pronkjewailpad. In elke kerk lag een (kerk) kwartetkaart voor je klaar en als je alle kerken had bezocht, had je het Groningse kerkkwartetspel compleet. Ruim 25 Pronkjewailers hadden alle kerken bezocht en verdienden daarmee een mooie prijs met het boek: De kerk als tijdmachine! Alle andere (gefinishte) Pronkjewailers kregen na afloop van de Camino Groningen alsnog het mooie kerkkwartetspel uitgereikt.

Dit jaar zijn de Groninger molens het (centrale) onderwerp van het Pronkjewailpad. De provincie Groningen heeft momenteel nog ca. 85 (complete) molens, ooit waren dit er ongeveer 1000 molens. We dagen dit jaar graag alle Pronkjewailers uit om minimaal 50 van deze molens te bezoeken. Hierover gaan we binnenkort met alle molenclubs om de tafel zitten. Natuurlijk ligt ook nu op het eind van het Pronkjewailpad, een mooie beloning in het verschiet.

Kruisbestuiving tussen Pronkjewailpad en spel

Kruisbestuiving tussen Pronkjewailpad en spel

De Pronkjewailpad app wordt dit jaar uitgebreid met een apart (vragen) onderdeel, te vergelijken met de vragen in de Pronkjewailspel app. Bij de molens (en andere stempelposten) kun je bonuspunten verdienen door een vraag cq opdracht goed te beantwoorden. Al doende ga je nog meer over Groningen ontdekken en leren, waarmee je een echte Grunneger ambassadeur gaat worden. Uiteraard gaan we ook dit jaar weer bij de Camino Groningen de golden Pronkjewailers van het Jaar kiezen. In 2018 waren dat Gerko Dijkstra en Wanda Torrenga in 2019 waren dat John Scheerhoorn en Caroline Benz

WIE wordt in 2020 de Pronkjewailer van het Jaar?

Inschrijving Pronkjewailpad

Momenteel zijn veel uitgiftepunten voor de Pronkjewail Stempelkaart (de VVV's) nog gesloten, u kunt daarom bij de inschrijving op het Pronkjewailpad ook aangeven om de Stempelkaart te laten opsturen.

Veel PLEZIER!!

Let op
In verband met het coronavirus willen we iedereen wijzen op de richtlijnen van het RIVM en de Nederlandse regering: houd minimaal 1,5 meter afstand, vermijd (fysieke) contacten met grote(re) groepen.

Alternatieve Ontdekkingstocht in oktober

Het wandelfestival Tocht om de Noord wordt verplaatst naar volgend jaar (17) 18 en 19 september 2021 met dezelfde activiteiten (Kennedytocht, Ultramarathon, enz.). We vinden dat heel jammer. We hebben daarom besloten om te kijken naar een ander, nieuw en soortgelijk wandelevenement, dat wel mogelijk is om te organiseren in deze tijd. Geen wandelfestival Tocht om de Noord dus, maar een alternatieve Ontdekkingstocht in de maand oktober. Uiteraard hangt het een en ander af van de ontwikkelingen m.b.t. het coronavirus en de maatregelen die genomen worden door het kabinet.

We houden jullie in de komende TodN Noordnijs edities op de hoogte van deze ontwikkelingen. Je kunt vanaf medio augustus alle vorderingen volgen op Ontdekkingstocht.nl. Tot gauw!!

Samenwerking Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla

Loopsportcentrum Noord & Nova ZemblaZoals jullie inmiddels weten is TodN verhuisd naar het nieuwe Loopsportcentrum Noord.

We zijn hier gestart met de nieuwe organisatie Nova Zembla, die alle wandelactiviteiten onder zijn hoede neemt.

Het Loopsportcentrum is (voorlopig) geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur (Regattaweg 5 in Groningen). In het Loopsportcentrum vind je meerdere faciliteiten onder 1 dak.

Je kunt je er oa inschrijven voor diverse (wandel)activiteiten en informatie ophalen.

En ..... als je geblesseerd bent, dan helpen wij je letterlijk weer op de been.

 • Sportmedische begeleiding (via een zelfstandige sportarts)
  Sportmedische begeleiding, inspanningstesten of sportkeuringen kun je hier laten doen.
 • Fysiotherapie 
  Verschillende behandelingen om zo snel mogelijk weer vrij te kunnen laten bewegen, zonder pijnlijke spieren of gewrichten. 
 • Diëtisten
  Eenthousiaste (sport)diëtisten bieden jou de mogelijkheid om je sportprestaties te verbeteren, gezonder te leven.
 • Pedicure
  Schoonheidsbehandelingen, massages, pedicures, harsbehandelingen en gel lak
 • Sportmassage
  Wil je soepel blijven? Of hulp bij sneller herstel van de spieren na een inspanning. Voorkomen van blessures, d.m.v. sportmassage, tapingen, metingen en voedingsadvies. 
 • Sportpsycholoog
  Trainen om mentaal sterkerte worden. Professionele begeleiding, sportpsychologie structureel praktisch toe te passen.
 • Blijf fit
  Sporten en een nieuwe leefstijl hoeft niet moeilijk te zijn!  Serieuze resultaten bereiken kan in slechts 2 x 30-45 minuten per week! 
 • Podotherapie
  Specialisten op het gebied van voetklachten. Voeten zijn de basis van ons lichaam, zij zorgen ervoor dat je kunt bewegen!  

 

Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla

Groeten uit Groningen