TodN Noordnijs April 2018

Beste wandelaars en andere contacten,

Het Pronkjewailpad gaat morgen (12 april) los...!!

Tien dagen lang was de opening van het Pronkjewailpad, van Lauwerszee tot Dollard tou, van Drenthe tot aan 't Wad, ruim 250 km dwars door het Groninger land! Wat hebben we genoten van de natuur: de Wadden, het NP Lauwersmeer, de Wierden, 't Roegwold!! Wat hebben we genoten van de cultuur: de prachtige kerken, borgen, boerderijen, molens! Wat hebben we genoten van de activiteiten: de musea, de bezoekerscentra, de sportclubs .......en vooral wat hebben we genoten van: gastvrij Groningen! Wat een prachtige ontmoetingen hadden we onderweg. De boer, die liefdevol vertelde over zijn koeien. De boswachter, die ons boeide met zijn natuurgebied. De kaasboer, die ons zijn kaas liet proeven. De chocolaterie, die de chocola liet smelten op onze tong. De schilder, die ons betoverde in zijn atelier, de beheerder van de zorgboerderij die ons rondleidde door zijn dierenpark. Alle locaties (stempelposten) deden hun best om hun kennis en kunde te laten zien, om ons te laten genieten van hun pronkstukje. En .... zo werd het Pronkjewailpad een bijzonder gastvrij avontuur!!!

Morgen, donderdag 12 april, start het Pronkjewail avontuur voor iedereen!

Vanaf vandaag (11 april) kun je al de Startkaart omwisselen voor de Pronkjewail Stempelkaart en kun je donderdag (12/4) starten op 7 plekken in de provincie Groningen, zie voor meer info: Pronkjewailpad.nl. Als je er in slaagt om alle (verplichte) dorpsstempels te halen, dan word je op 17 november uitgenodigd voor de huldiging: een wandeltocht, de Camino Groningen, van Ommeland naar Stad met een finish in de Martinkerk, waar alle Pronkjewaillopers een prachtig slot wacht! Wil je een klein voorproefje van het gastvrije avontuur, dat je te wachten staat! Kijk dan op Twitter #PWP2018 en je ziet een prachtig reisverslag (houd ons ook op de hoogte via #PWP2018)!! Verder kun je ons natuurlijk volgen via Facebook.com/Pronkjewailpad en via Pronkjewailpad.nl, met mooie foto's. Bovendien komt er binnenkort een aparte fotopagina, waardoor je kunt meegenieten van alle belevenissen onderweg. Een mooi introductiefilm naar het Pronkjewailpad vind je op: Pronkjewailpad trailer

Wij wensen alle Pronkjewaillopers een mooi avontuur en een goud pad (buen Camino)!!

Opening Pronkjewailpad in een aantal foto's

De opening door CdK Rene Paas
Westerwijtwerd in zicht
Westerwijtwerd in zicht

 

Stempelen in Huiskamercafe
Stempelen in Huiskamercafe

 

Koffiepauze en stempelen in de kerk

Vergezicht over het Wad!

Hoe groot is die Zeearend eigenlijk?
Hoe groot is die Zeearend eigenlijk?

 

Het Brintahuisje bij Breede

Stempelen bij de zorgboerderij

Over het knuppelpad in 't Roegwold

Inspectie (on)bemande stempelpost

Bijna overal een kerk waar je kunt stempelen

....en de finish met een volle stempelkaart

Het Pronkjewailpad, de 'alternatieve' Tocht om de Noord
ontwikkeld i.s.m. Routebureau Groningen en Provincie Groningen

Meedoen aan de TodN Ommetjes

Grijp je kans en schrijf je alsnog in voor Tocht om de Noord 2018!!!

Wandelen is één van de meest natuurlijke manieren om te (starten met) bewegen. Naast dat het gezellig is en je veel ziet, is het ook nog eens gezond. Als partner van Tocht om de Noord, organiseert Huis voor de Sport Groningen daarom in mei en juni ‘Tocht om de Noord Ommetjes’ ter voorbereiding op het wandelfestival van het jaar, dat plaats vindt op 29 en 30 september. Doe jij ook mee? Locatie Ommetjes

De Ommetjes vinden plaats in 7 regio’s. Per regio worden vier Ommetjes georganiseerd. Deze Ommetjes zijn ook de beginnende wandelaars interessant, zij moeten wel een uur kunnen doorlopen. Je komt iedere keer door een ander stukje, verrassend Groningen. In ieder Ommetje wordt een ander wandelthema onder de aandacht gebracht.

Kosten

De Ommetjes worden begeleid door gecertificeerde wandeltrainers. Voor slechts €20,- volg je vier wandeltrainingen van één uur en krijg je alsnog de kans om je in te schrijven voor de Tocht om de Noord.
Voorwaarde voor de inschrijving is dat je in ieder geval met drie van de vier Ommetjes mee doet. Ook onder deze voorwaarde word je tijdens het vierde Ommetje, dat gaat over een deel van het Pronkjewailpad, de stempelkaart (speciaal voor TodN Ommetjes deelnemers) tegen een gereduceerde prijs aangeboden.

Aanmelden

Aanmelden voor de Tocht om de Noord Ommetjes kan via (klik op): Huis voor de sport Groningen. De officiële inschrijving voor de Tocht om de Noord is al gesloten, dus op deze manier kun je trainen en ook nog meedoen! Wees er snel bij, want vol=vol! Bij een te geringe deelname op bepaalde startlocaties zullen regio’s worden samengevoegd.

“Vergezichten van De Ploeg”

Het wandelfestival Tocht om de Noord gaat dit jaar verticaal door de provincie Groningen: “van Drenthe tot aan ‘t Wad”. De tocht staat dit jaar in het teken van het zintuig ‘zien’. Het thema van Tocht om de Noord 2018 luidt: “Vergezichten van De Ploeg”

 

Samenwerking Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla

Loopsportcentrum Noord & Nova ZemblaZoals jullie inmiddels weten is TodN verhuisd naar het nieuwe Loopsportcentrum Noord.

We zijn hier gestart met de nieuwe organisatie Nova Zembla, die alle wandelactiviteiten onder zijn hoede neemt.

Het Loopsportcentrum is (voorlopig) geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur (Regattaweg 5 in Groningen). In het Loopsportcentrum vind je meerdere faciliteiten onder 1 dak.

Je kunt je er oa inschrijven voor diverse (wandel)activiteiten en informatie ophalen.

En ..... als je geblesseerd bent, dan helpen wij je letterlijk weer op de been.

 • Sportmedische begeleiding (via een zelfstandige sportarts)
  Sportmedische begeleiding, inspanningstesten of sportkeuringen kun je hier laten doen.
 • Fysiotherapie 
  Verschillende behandelingen om zo snel mogelijk weer vrij te kunnen laten bewegen, zonder pijnlijke spieren of gewrichten. 
 • Diëtisten
  Eenthousiaste (sport)diëtisten bieden jou de mogelijkheid om je sportprestaties te verbeteren, gezonder te leven.
 • Pedicure
  Schoonheidsbehandelingen, massages, pedicures, harsbehandelingen en gel lak
 • Sportmassage
  Wil je soepel blijven? Of hulp bij sneller herstel van de spieren na een inspanning. Voorkomen van blessures, d.m.v. sportmassage, tapingen, metingen en voedingsadvies. 
 • Sportpsycholoog
  Trainen om mentaal sterkerte worden. Professionele begeleiding, sportpsychologie structureel praktisch toe te passen.
 • Blijf fit
  Sporten en een nieuwe leefstijl hoeft niet moeilijk te zijn!  Serieuze resultaten bereiken kan in slechts 2 x 30-45 minuten per week! 
 • Podotherapie
  Specialisten op het gebied van voetklachten. Voeten zijn de basis van ons lichaam, zij zorgen ervoor dat je kunt bewegen!  

 

Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla

Groeten uit Groningen