TodN Noordnijs Februari 2021

Beste TodN wandelvrienden,

Hierbij een update over de gaande en komende TodN evenementen in 2021. Uiteraard zijn alle onderstaande activiteiten onder voorbehoud in hoeverre alle corona maatregelen aangescherpt of versoepeld zijn.

De Noorder Rondtochten lopen op hun einde, nog 1 weekend (25 t/m 28 feb) te gaan. We kunnen nu al spreken over een geslaagde activiteit. We hebben hiermee veel ervaring opgedaan op welke (corona) veilige manieren alle wandelaars op een goede manier gespreid kunnen worden. Het laatste NRT weekend staat te beginnen. Nog een paar aandachtspunten:

Van verschillende wandelaars hebben we vernomen dat het niet altijd goed gaat met beantwoorden van de Quizvragen. In sommige gevallen gaf de App namelijk aan dat je de vraag al hebt beantwoord, terwijl dat niet het geval is. Dit kan (vooral) gebeuren als je de Quizvraag al eens hebt geopend, terwijl je nog niet in de buurt van de locatie bent. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je niet eerder een Quizvraag in de App opent, dan wanneer je binnen een straal van 10 meter van de locatie verwijdert bent. Je herkent de locaties op de route door de gekleurde A4tjes met daarop een groot vraagteken en de tekst: NRT Quizvraag.

De mooiste foto's en verhalen van de Winter4daagse NRT kun je (voorlopig nog) terugvinden op onze (groep) facebookpagina Tocht om de Noord (word ook lid en mis geen enkel nieuws meer)!
PS
Download voor alle zekerheid de laatste routebeschrijvingen en gpx bestanden. We wensen iedereen weer heel veel succes met de laatse NRT editie!!

Pronkjewailpad Oost

Oostroute

Op 1 april (geen grap) gaan we verder met het nieuwe Pronkjewailpad Oost.

Het Pronkjewailpad is een (individuele) activiteit die bij uitstek heel goed te doen is in deze (corona) tijd. Je loopt alleen of met zijn tweeën en je beleeft onderweg de mooiste avonturen bij meer dan 50 pronkjewailposten!

Nieuw bij deze editie is, dat je behalve bijzondere pronkjewails ontvangt, uitdagende opdrachten doet, je ook kunt rekenen op verrassende arrangementen.

Wil je nog meer info over Pronkjewailpad Oost? Bekijk dan ook het leuke filmpje van Sanne Meijer op: Domweg gelukkig!

De inschrijving op Pronkjewailpad Oost start vanaf 21 maart, via Pronkjewailpad.nl.

Bevrijdingstocht 2021

Daarna gaat het verder met de Bevrijdingstocht. Je kunt je hiervoor opgeven (alleen of met zijn tweeën) via Bevrijdingstocht.nl. We zoeken max 200 Vaandeldragers / Ambassadeurs die het bevrijdingsvuur naar een dorp willen brengen. Dat kan natuurlijk je eigen dorp zijn, maar je kunt ook meedoen als je niet uit de provincie komt en graag het bevrijdingsvuur naar een (specifiek) dorp in Groningen wilt brengen. De startdatum bepaal je zelf (in overleg met ons), de finish is voor iedereen op 5 mei. Reken maar dat het geweldige belevenis in elk dorp zal worden!! (geef je snel op)

Groningen Marathon

In de maand juni (5 t/m 27 juni) volgt dan de Groningen Marathon, met evenals bij de Noorder Rondtochten 4 verschillende (halve) marathonroutes gedurende 4 weken. Het wordt een soort van tweede TodN voor de zomer, met als bijzonder thema: verbinden, met uiteraard ingredienten die je deels doen denken aan TodN, maar ook geheel nieuw zijn. Zoals gezamenlijk (met zijn tweeën) opdrachten uitvoeren en oplossen in het kader van kunst, theater, of een bijzondere culinaire opdracht. Meer informatie vind je op: GroningenMarathon.nl. Per route van 42 km worden max. 25 wandelaars verdeeld over de gehele afstand van 42 km toegelaten, zodat de kans op groepsvorming wordt geminimaliseerd.

De inschrijving start op 1 maart om 18.00 uur, er kunnen max 1000 wandelaars deelnemen.

de 4 Groningen (halve)marathon routes
de 4 Groningen (halve)marathon routes

 

North Sea Walk

Natuurlijk hadden we hier graag gemeld dat de NSW Noorwegen door gaat eind augustus, maar ook die zekerheid kunnen we nu helaas nog niet geven.

Op 1 juni 2021 willen we een besluit nemen of de reis doorgaat (het liefst al eerder natuurlijk). Mochten we op dat moment negatief moeten besluiten, dan weet iedereen tijdig waar hij/zij aan toe is.

Als het ook dit keer niet lukt om de NSW te laten plaatsvinden - dat hopen we natuurlijk niet - maar dan houden we de reis uiteraard gewoon tegoed voor 2022!

Vrouwenmars

De Vrouwenmars stond aanvankelijk gepland op 4 mei, maar is (voorlopig) in overleg met het Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen (OVCG) verplaatst naar september. De Vrouwenmars zal nu een belangrijke rol spelen in het overdragen van de (symbolische) bevrijding aan het Wandelfestival Tocht om de Noord. Aan de Vrouwenmars doen maximaal 116 vrouwen mee, die minimaal 40 kilometer moeten kunnen lopen in 1 dag. Er zijn nog enkele plekken om deel te nemen.

In augustus wordt besloten of de Vrouwenmars definitief kan doorgaan.

Wandelfestival Tocht om de Noord

Als afsluiting van het jaar volgt natuurlijk het Wandelfestival Tocht om de Noord. Uiteraard willen we graag dit evenement dit jaar laten doorgaan. We hebben daarom een eerste concept ontwikkeld waarin de TodN wordt georganiseerd van 17 september t/m 17 oktober 2021, over 4 routes. Hierbij zullen ook de speciale tochten, zoals de Kennedytocht en de Ultramarathon een plaats krijgen.

Natuurlijk bekijken we van maand tot maand of we terug kunnen naar een normaal evenement, waarin de TodN niet in meerdere weekenden, maar in 2 of liever nog in 1 weekend georganiseerd kan worden. De uiteindelijke keuze en eventueel indeling (over weekenden en routes) wordt bepaald in augustus.

We houden jullie op de hoogte in de komende edities van de TodN Noordnijs!

Hopelijk tot gauw -LIVE-

75

op weg naar TodN 2021 in de gastgemeente DELFZIJL

met als thema:Vier x Vrijheid in Groningen

De Noorderrondritten op de schaats, op de fiets en te voet

Ronald Helinga

U weet natuurlijk dat de Noorder Rondtochten zijn afgeleid van schaatsklassieker de Noorder Rondritten. Misschien weet u ook dat er een fietsvariant van de Noorder Rondritten bestaat.

Velen van jullie hebben de Noorder Rondtochten inmiddels minimaal 1x gewandeld. Misschien heeft u ook de Noorder Rondritten wel eens geschaatst of gefietst. Maar hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze alle drie de disciplines hebben volbracht?

Dit geldt in ieder geval wel voor Johan Koning. Afgelopen zondag nam Johan op de boog in Winsum (met op de achtergrond de Groningse vlag) de persoonlijke felicitaties en een bos bloemen in ontvangst van Ronald Hellinga van de organisatie. Deze prestatie is extra speciaal aangezien Johan ook dezelfde ‘Triple’ heeft voltooid in Friesland met de Elfstedentocht.

In de (nabije) toekomst willen we alle deelnemers die de Noorder Rondtochten (/-ritten) zowel geschaatst, gefietst als gewandeld hebben op een hele bijzondere manier eren.

Daarom roepen we u bij deze op om u te melden als bovenstaande het geval is. Stuur een e-mail naar noorderrondtochten@gmail.com en we houden u op de hoogte.

 

 

Als u ook de hiernaast getoonde 3 medailles kunt laten zien, dan horen we (zien we) dat graag!!Medaile

Samenwerking Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla

Loopsportcentrum Noord & Nova ZemblaZoals jullie inmiddels weten is TodN verhuisd naar het nieuwe Loopsportcentrum Noord.

We zijn hier gestart met de nieuwe organisatie Nova Zembla, die alle wandelactiviteiten onder zijn hoede neemt.

Het Loopsportcentrum is (voorlopig) geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur (Regattaweg 5 in Groningen). In het Loopsportcentrum vind je meerdere faciliteiten onder 1 dak.

Je kunt je er oa inschrijven voor diverse (wandel)activiteiten en informatie ophalen.

En ..... als je geblesseerd bent, dan helpen wij je letterlijk weer op de been.

 • Sportmedische begeleiding (via een zelfstandige sportarts)
  Sportmedische begeleiding, inspanningstesten of sportkeuringen kun je hier laten doen.
 • Fysiotherapie 
  Verschillende behandelingen om zo snel mogelijk weer vrij te kunnen laten bewegen, zonder pijnlijke spieren of gewrichten. 
 • Diëtisten
  Eenthousiaste (sport)diëtisten bieden jou de mogelijkheid om je sportprestaties te verbeteren, gezonder te leven.
 • Pedicure
  Schoonheidsbehandelingen, massages, pedicures, harsbehandelingen en gel lak
 • Sportmassage
  Wil je soepel blijven? Of hulp bij sneller herstel van de spieren na een inspanning. Voorkomen van blessures, d.m.v. sportmassage, tapingen, metingen en voedingsadvies. 
 • Sportpsycholoog
  Trainen om mentaal sterkerte worden. Professionele begeleiding, sportpsychologie structureel praktisch toe te passen.
 • Blijf fit
  Sporten en een nieuwe leefstijl hoeft niet moeilijk te zijn!  Serieuze resultaten bereiken kan in slechts 2 x 30-45 minuten per week! 
 • Podotherapie
  Specialisten op het gebied van voetklachten. Voeten zijn de basis van ons lichaam, zij zorgen ervoor dat je kunt bewegen!  

 

Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla

Groeten uit Groningen