TodN Noordnijs Maart 2017

Beste TodN Ontdekkingsreizigers,

Wandelfestival Tocht om de Noord maakt zich klaar!!

Kerst Vloed

Het wandelfestival Tocht om de Noord is al weer geruime tijd uitverkocht. Dat lijkt mooi voor de organisatie, maar het heeft ook een keerzijde. We willen graag geen mensen teleurstellen en iedereen de mogelijkheid geven om deel te nemen aan dit Groningse evenement. In een van de komende nieuwsbrieven zullen we u aangeven op welke manieren we dat in de nabije toekomst proberen te bereiken.

Hiernaast zal ook de inschrijfprocedure op Tocht om de Noord volgend jaar veranderen. De inschrijving zal op 1 maart blijven, maar waarschijnlijk verschuiven naar overdag 18.00 uur. Daarmee hoeft iedereen niet meer op te blijven tot 24.00 uur en kunnen wij, in het geval van problemen, sneller optreden. De inschrijving zal gaan via een wachtrij, een soort (voor) sluis, waarbij u te horen krijgt dat ingelogd staat en over een aantal minuten kunt inschrijven. Hiermee wordt voorkomen, dat iedereen tegelijkertijd op het inschrijfformulier komt en een van beide systemen (inschrijf- en/of betaalformulier) overbelast raakt. Dit wordt onder meer toegepast bij (grotere) concerten.

Bevestiging en Startkaarten

Als u zich heeft ingeschreven voor TodN 2017, heeft u onmiddellijk per e-mail een inschrijvingsbevestiging retour gekregen. In deze e-mail treft u een code aan, die u goed moet bewaren. Deze code kunt u weer gebruiken om half september uw startkaart(en) op te halen, dus bewaar deze email en code zorgvuldig! Indien u geen bevestiging heeft ontvangen, kan dat 2 redenen hebben:

1) De bevestiging is in de spam beland, 2) U heeft uw emailadres verkeerd ingevuld. Wat kunt u doen? Op de website TodN.nl vindt u rechts bovenaan op de startpagina een knop met: Mijn TodN. Als u hierop klikt kunt u inloggen op Mijn TodN met uw emailadres en uw wachtwoord. U ziet dan vervolgens uw naam en de afstanden waarop u staat ingeschreven. Als u het wachtwoord niet meer heeft, dan klikt u op wachtwoord vergeten? en krijgt u via de mail een nieuw wachtwoord toegestuurd (inclusief een nieuwe bevestiging). Als u de bijgaande tekst krijgt: dit emailadres is niet ingeschreven, dan heeft u een verkeerd emailadres opgegeven bij uw inschrijving. U moet ons dan een email hierover sturen, dan passen wij het emailadres aan.

Deelnemen als muzikant, of theaterspeler?

Wilt u deelnemen aan de Tocht om de Noord? Niet als wandelaar, maar bijvoorbeeld als muzikant, (straat)theatergroep, vrijwilliger, stagiair. Neem dan contact met ons op via info@TochtomdeNoord.nl. We willen graag met u samenwerken!!

Wat treft u nog meer aan in deze TodN Noordnijs? - Themapartners Hunze en Aa's en Noorderzijlvest laten van zich horen - Fotowedstrijd TodN 2017 - TodN Ommetjes / Wandelfit 2017 - Marketing Groningen en de Kerstvloed

Themapartners laten van zich horen

Met het digitale magazine De kracht van het Water informeren de waterschappen Noorderzijlvest en Hunze en Aa’s de lezer over de Kerstvloed, dit jaar driehonderd jaar geleden. Tijdens de Tocht om de Noord en vele andere evenementen wordt deze ramp herdacht: de grote overstroming teisterde onder andere het Noorden van Nederland. In De Kracht van het Water leest u er meer over. Daarnaast wordt aandacht besteed aan verschillende projecten van beide waterschappen. De waterschappen doen er alles aan om voldoende, veilig en schoon water te krijgen en te houden.

Wij wensen u veel leesplezier!!

 

Fotowedstrijd: Vrijdag en Tocht om de Noord

TodN en Vrijdag (Amateurkunstondersteuning) hebben de handen ineen geslagen voor de fotowedstrijd 2017.

We gaan op zoek naar de mooiste beelden van Groningen. Bij TodN ligt het accent op foto's die een koppeling leggen tussen thema (Kerstvloed) en omgeving (Noord Groningen). TodN zoekt naar foto's, die laten zien wat de strijd tegen het water veroorzaakt, zowel nu als vroeger. Wat zijn de meest treffende beelden van land en water en waar zie je dat nog steeds terug in het landschap? Waar ligt nu water, waar vroeger land was? Waar zie je nog restanten van de oude dijk, monumentjes, oude kaarten, kolken, peilstenen, grafstenen? Waar en hoe speelden de kerken en molens een rol als vluchtplaats? Foto

restant Oude Dijk We hebben inmiddels al een aantal prachtige foto's ontvangen voor de foto wedstrijd van dit jaar, maar blijf ze vooral insturen!! Doe mee aan de foto wedstrijd: Bij Vrijdag en/of TodN 2017!! De tien meest treffende foto’s worden uitgekozen door een jury op 1 juni 2017. Deze foto' s komen weer terug in een foto expositie en op de route van TodN 2017. Verder worden ze uitgedeeld als herinnering aan alle wandelaars. De winnende fotografen krijgen een vrijkaart voor TodN 2018.

 

Welke elementen herinneren aan de kracht van water? Waterberging, dijkcoupure, zie hierboven (foto's Bas Meelker)

 

TodN Ommetjes, meer dan alleen wandelen!!

Marketing Groningen heeft in samenwerking met het Verhaal van Groningen het thema Kerstvloed 1717 eveneens omarmd. Op de website: Kerstvloed1717.nl vindt u veel informatie terug over wat er nu te zien is en wat er nog komen gaat. Ook vindt u hier het digitale magazine van het Groninger Landschap, de Golden Raand met een special over de Kerstvloed!! Een mooie website ter inspiratie, maar ook om te lezen als voorproefje op het Wandelfestival eind september.

 

Wilt u de activiteiten van Tocht om de Noord blijven volgen, kijk dan op facebook.com/tochtomdenoord. Wilt u via Twitter mooie activiteiten en foto's met ons delen? Gebruik dan in al uw berichten over Tocht om de Noord: #TochtomdeNoord.

Samenwerking Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla

Loopsportcentrum Noord & Nova ZemblaZoals jullie inmiddels weten is TodN verhuisd naar het nieuwe Loopsportcentrum Noord.

We zijn hier gestart met de nieuwe organisatie Nova Zembla, die alle wandelactiviteiten onder zijn hoede neemt.

Het Loopsportcentrum is (voorlopig) geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur (Regattaweg 5 in Groningen). In het Loopsportcentrum vind je meerdere faciliteiten onder 1 dak.

Je kunt je er oa inschrijven voor diverse (wandel)activiteiten en informatie ophalen.

En ..... als je geblesseerd bent, dan helpen wij je letterlijk weer op de been.

 • Sportmedische begeleiding (via een zelfstandige sportarts)
  Sportmedische begeleiding, inspanningstesten of sportkeuringen kun je hier laten doen.
 • Fysiotherapie 
  Verschillende behandelingen om zo snel mogelijk weer vrij te kunnen laten bewegen, zonder pijnlijke spieren of gewrichten. 
 • Diëtisten
  Eenthousiaste (sport)diëtisten bieden jou de mogelijkheid om je sportprestaties te verbeteren, gezonder te leven.
 • Pedicure
  Schoonheidsbehandelingen, massages, pedicures, harsbehandelingen en gel lak
 • Sportmassage
  Wil je soepel blijven? Of hulp bij sneller herstel van de spieren na een inspanning. Voorkomen van blessures, d.m.v. sportmassage, tapingen, metingen en voedingsadvies. 
 • Sportpsycholoog
  Trainen om mentaal sterkerte worden. Professionele begeleiding, sportpsychologie structureel praktisch toe te passen.
 • Blijf fit
  Sporten en een nieuwe leefstijl hoeft niet moeilijk te zijn!  Serieuze resultaten bereiken kan in slechts 2 x 30-45 minuten per week! 
 • Podotherapie
  Specialisten op het gebied van voetklachten. Voeten zijn de basis van ons lichaam, zij zorgen ervoor dat je kunt bewegen!  

 

Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla

Groeten uit Groningen