TodN Noordnijs maart 2019

Beste TodN Ontdekkingsreizigers!

De inschrijving op het wandelfestival Tocht om de Noord 2019 zit er weer op. In een mum van tijd (een kwartier) zat de TodN weer vol. Momenteel kijken we of er nog (start)plekken vrij komen d.m.v. dubbele inschrijvingen en onvolledige aanmeldingen.

Het loont wellicht om je nog in te schrijven voor de (klik op) wachtlijst, want de ervaring van de afgelopen jaren leert dat zich nog veel mensen weer terugtrekken door ziekte, blessures, familie omstandigheden, enz. Vooral in de maand september komen er vaak nog (start)plekken vrij, omdat men na 1 september niet meer kan annuleren.

UMCG Een andere leuke mogelijkheid om alsnog deel te nemen aan Tocht om de Noord 2019 is via een goed doel van het UMCG (Meer informatie bijna onderaan in dit nieuwsbericht)!!

Pronkjewailpad Natuurlijk kunt u ook besluiten om deel te nemen aan de alternatieve TodN, het Pronkjewailpad. Een nieuw langeafstandspad in Groningen, dat in samenwerking met de provincie Groningen, Routebureau Groningen, Marketing Groningen, KWBN en alle gemeenten in Groningen is ontwikkeld.

Via 300 toeristische en recreatieve instellingen gaat u gastvrij Groningen ontdekken (zie voor meer informatie hieronder).

Wat vindt u nog meer in deze TodN Noordnijs?

 • Deelnemen aan het Pronkjewailpad
 • Samenwerking TodN en UMCG
 • Aandere wandeltips

Begin van de lente: Inschrijven op het Pronkjewailpad 2019

Inschrijven op het Pronkjewailpad 2019
Het Pronkjewailpad gaat weer los vanaf donderdag 4 april

Gastvrij Groningen

Dat Groningen een gastvrije provincie is weten we al lang, maar met behulp van het Pronkjewailpad wordt dat nogmaals extra benadrukt. Stap voor stap ga je Groningen en de Groningers ontmoeten, je gaat hun verhalen horen, hun gebruiken ontdekken en vooral kennismaken met de noordelijke gastvrijheid. Een Noord- en een Zuidroute Het Pronkjewailpad is opgeknipt in een Noord- en Zuidroute. De routes zijn zodanig uitgezet dat je gaandeweg alle highlights van Groningen gaat ontdekken. Zoals de Groningse borgen, de vestingen, de kloosters, de musea, maar ook kleine verborgen pareltjes waarvan u het bestaan niet wist. Overal wordt u met uw Pronkjewail stempelkaart gastvrij ontvangen en regelmatig wordt u onthaald op een bijzonder pronkjewail (gastvrij gebaar). Vaak een verrassende ontmoeting met die plek, waarmee u Groningen en de Groningers nog beter leert kennen. Wilt u weten langs welke mooie plekken de routes zo al lopen, klik dan op de laatste nieuwsbrief van de KWbN

Informatie en deelnemen

Als u wilt meedoen aan het Pronkjewailpad kunt u meer informatie vinden op: Pronkjewailpad.nl. Inschrijven kunt u vanaf de 1e lentedag, 21 maart, klik op: inschrijfformulier. De officiële start van het Pronkjewailpad is op 4 april (de 1e donderdag), daarna zal op elke 1e donderdag van de maand een gezamenlijke start plaatsvinden om 10.00 uur bij de Martinikerk in Groningen.

Thema Pronkjewailpad 2019

Dit jaar heeft het PW pad een bijzonder doel: 50 Groninger kerken als stempelpost. Een prachtig thema gekoppeld aan het 50 jarig bestaan van de St. Oude Groninger Kerken. Alle wandelaars die ook daadwerkelijk alle 50 thema (kerk)stempels binnenhalen wacht een mooie beloning!

#Wiedurft?

Opening Pronkjewailpad Het Pronkjewailpad wordt officieel geopend door voorlopers van 23 maart t/m 31 maart. Wilt u de opening ook op de voet volgen? Dat kan, klik op: Facebook.com/Pronkjewailpad of #PWP2019.

TodN en UMCG Steunfondsen

TodN en UMCG Steunfondsen

Loop de Tocht om de Noord met de UMCG Steunfondsen Ook dit jaar zat de Tocht om de Noord al snel vol met twee keer 5000 inschrijvingen. Teleurgestelde wandelliefhebbers hebben echter alsnog een mogelijkheid om deel te nemen aan de Tocht om de Noord. De organisatie heeft namelijk voor zowel de zaterdag als de zondag 50 kaarten beschikbaar gesteld voor de UMCG Steunfondsen. De deelnemende UMCG Steunfondsen zijn: UMCG Hartfonds, UMCG Transplantatie Researchfonds en het UMCG Alzheimerfonds.

De kaarten zijn gratis beschikbaar voor wandelaars die minimaal 50 euro willen inzamelen voor één van de deelnemende fondsen. Dit geld gaat rechtstreeks naar het door de wandelaar gekozen fonds. Zo komen wandelen en medisch onderzoek in Groningen samen. Beide partijen hopen op een vruchtbare samenwerking op het gebied van leefstijl en bevorderen van onderzoek in het UMCG.

Wat moet je doen om mee te wandelen?

Geef je op via deze link.

Vervolgens krijg je een bevestigingsmail met aanvullende informatie. Wat zijn de voorwaarden?

 • Deelnemers via de UMCG Steunfondsen krijgen een toegangsticket voor de Tocht om de Noord.
 • Deze ticket is voor 25 kilometer op zaterdag óf zondag.
 • Deelnemers krijgen daarnaast een shirt vanuit de UMCG Steunfondsen.
 • Deelnemers zamelen minimaal 50 euro in voor een UMCG Steunfonds naar keuze.
 • Deelnemende UMCG Steunfondsen zijn: UMCG Hartfonds, UMCG Alzheimerfonds of het UMCG Transplantatie Researchfonds.

Meer informatie of vragen?

Wandeltip: Naar de Bollen op 27 april 2019

Wandeltip: Naar de Bollen op 27 april 2019Voor elke liefhebber van een mooie dag ‘buiten’ en ‘erop uit’ is: Naar de Bollen een perfecte keuze! Er worden in Noord-Groningen steeds meer bollen geteeld en in de periode van half april tot begin mei staan zij in bloei. Te voet, op de motor of in de auto kunt u genieten van de prachtige kleuren, de vergezichten en het veelzijdige Hogeland. Onderweg is er her en der een rustplaats met sanitair en catering voorzien en kunt u een verrassing ervaren. Vanwege Koningsdag krijgt het evenement een extra feestelijk tintje.

Start en finish in Uithuizermeeden.

Meedoen? Aanmelden via de website (zie onder) Spontaan aan de start verschijnen kan natuurlijk ook, maar aanmelden heeft onze voorkeur. Kijk voor de starttijden en alle andere informatie op de website www.naardebollen.nl.

Samenwerking Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla

Loopsportcentrum Noord & Nova ZemblaZoals jullie inmiddels weten is TodN verhuisd naar het nieuwe Loopsportcentrum Noord.

We zijn hier gestart met de nieuwe organisatie Nova Zembla, die alle wandelactiviteiten onder zijn hoede neemt.

Het Loopsportcentrum is (voorlopig) geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur (Regattaweg 5 in Groningen). In het Loopsportcentrum vind je meerdere faciliteiten onder 1 dak.

Je kunt je er oa inschrijven voor diverse (wandel)activiteiten en informatie ophalen.

En ..... als je geblesseerd bent, dan helpen wij je letterlijk weer op de been.

 • Sportmedische begeleiding (via een zelfstandige sportarts)
  Sportmedische begeleiding, inspanningstesten of sportkeuringen kun je hier laten doen.
 • Fysiotherapie 
  Verschillende behandelingen om zo snel mogelijk weer vrij te kunnen laten bewegen, zonder pijnlijke spieren of gewrichten. 
 • Diëtisten
  Eenthousiaste (sport)diëtisten bieden jou de mogelijkheid om je sportprestaties te verbeteren, gezonder te leven.
 • Pedicure
  Schoonheidsbehandelingen, massages, pedicures, harsbehandelingen en gel lak
 • Sportmassage
  Wil je soepel blijven? Of hulp bij sneller herstel van de spieren na een inspanning. Voorkomen van blessures, d.m.v. sportmassage, tapingen, metingen en voedingsadvies. 
 • Sportpsycholoog
  Trainen om mentaal sterkerte worden. Professionele begeleiding, sportpsychologie structureel praktisch toe te passen.
 • Blijf fit
  Sporten en een nieuwe leefstijl hoeft niet moeilijk te zijn!  Serieuze resultaten bereiken kan in slechts 2 x 30-45 minuten per week! 
 • Podotherapie
  Specialisten op het gebied van voetklachten. Voeten zijn de basis van ons lichaam, zij zorgen ervoor dat je kunt bewegen!  

 

Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla

Groeten uit Groningen