TodN Noordnijs maart 2024

Beste TodN wandelvrienden,

Na een stormachtige inschrijving van Wandelfestival Tocht om de Noord afgelopen 1 maart, staat het nieuwe wandelseizoen weer op het punt om te beginnen, eindelijk! Het duurt nog even voordat het september is, maar gelukkig kunnen we vanaf april al op ontdekkingstocht door Groningen via de individuele Tocht om de Noord: Het Pronkjewailpad. De routes zijn gereed, de stempelkaarten zijn gedrukt en tientallen (nieuwe) ondernemers staan klaar om de wandelaars gastvrij te ontvangen. Het gaat weer een bijzonder avontuur worden, waarin de 'Groninger Iconen' de hoofdrol spelen.  

Nieuwe Zuidroute 2024Meer weten over het Pronkjewailpad of alvast een kijkje nemen bij de verschillende gastvrije stempelposten? Bekijk dan onze vernieuwde website: www.Pronkjewailpad.nl 

Wil je meedoen en direct inschrijven voor een hele  route of de Etappe van de Maand? Ga dan direct naar: Pronkjewailpad inschrijfformulier

Wat vind je nog meer in deze Noordnijs:

 • Openingsweek Voorlopers Pronkjewailpad
 • Etappe van de Maand April: doe mee!
 • Enquete 'Gastvrijheidsonderzoek

--- TodN Wachtlijst

Is het u niet gelukt om in te schrijven voor Wandelfestival Tocht om de Noord 2024, maar wilt u wel graag meedoen? Meld u dan aan voor de TodN Wachtlijst. De ervaring leert dat vele wandelaars in de loop van de tijd alsnog geplaatst kunnen worden. 

Openingsweek Voorlopers Pronkjewailpad

Gastvrij logo PronkjewailpadDeze week zijn er ca 40 Voorlopers op pad in Groningen om de puntjes op de i te zetten voor wat betreft de nieuwe Zuidroute van het Pronkjewailpad. Alle stempelposten worden (nogmaals) persoonlijk bezocht en er worden afspraken gemaakt. 

Want op een stempelpost gebeurt vaak veel meer dan alleen een stempel zetten. Je leert er Gastvrij Groningen kennen. Naast een stempel, wordt de wandelaar regelmatig verrast met een 'gastvrij gebaar'. Er is iets bijzonders te zien, voelen, horen, ruiken of proeven. Je krijgt als het ware een 'voorproefje' van de locatie waar je bent. Regelmatig geeft dit aanleiding om later nog eens terug te komen. 

Alle stempelposten op het Pronkjewailpad zijn herkenbaar aan het Pronkjewailpad-logo. Zie afbeelding. 

Etappe van de Maand april - Pronkjewailpads Zuidroute

Het lijkt nog heel veel ver, maar voor je het weet is het alweer september en staat Tocht om de Noord 2024 voor de deur. Via de Etappe van de Maand op het Pronkjewailpad, krijgt u maandelijks de kans om alvast de nodige kilometers te maken en TodN-sfeer te proeven. 
 
Ieder maand wordt er een gedeelte van de route van het Pronkjewailpad uitgelicht. Elke route van de  Etappe van de Maand in 2024 is een lus, waarbij je op dezelfde plek finisht als waar je bent gestart. Verder wordt er rekening gehouden met de bereikbaarheid via openbaar vervoer (bij voorkeur de trein). Dat maakt het eenvoudiger om uw reis te plannen. De afstand van ca 15km is bovendien ook aantrekkelijk voor minder ervaren wandelaars.  
 
Etappe van de Maand April

Wandelaars krijgen via de Etappe van de Maand April alvast een voorproefje van het Wandelfestival Tocht om de Noord op 28 en 29 september in Midden-Groningen. Ook dan wordt er gestart en gefinisht in Hoogezand.
 
Stempelpost Het Kielzog is voor deze etappe uitgekozen als centrale locatie (start & finish). Hier kunnen wandelaars gebruik maken van de 'Pronkjewail Kunst Kletspot'. Daarnaast krijgt u bij afname van een kopje koffie/thee/fris een gratis zoete of hartige lekkernij van het huis.

Na vertrek vanaf het Kielzog lopen de wandelaars richting strand Meerwijck en de eerste stempelpost: Beachclub Vifero in Kropswolde. Dit is een ideale tussenstop voor een goede wandeling. U kunt hier, genietend van het prachtige uitzicht over het Zuidlaardermeer, heerlijk uitrusten in het restaurant of op het terras. Daarna wordt de route vervolgd richting het prachtige natuurgebied: de Kropswoldebuitenpolder, waar ondermeer een uitkijktoren en watermolen worden gepasseerd. Beiden zijn zgn. Beleefposten op de route, waarbij er ook digitaal (via de App) een stempel kan worden gezet.
Bij het verlaten van de Korpswoldebuitenpolder, zijn de wandelaars van harte welkom bij Mulder Pot - Molen de Hoop, Kropswolde. In dit moderne molenbedrijf wordt nog op ambachtelijke wijze met molenstenen gemalen. Voor de granen wordt zoveel mogelijk een beroep gedaan op boerenbedrijven uit de regio. In de winkel zijn allerlei (streek)producten te koop. Wandelaars krijgen hier uiteraard een stempel en ook een presentje. Even verderop passeren de wandelaars Natuur- en Milieueducatie Hoogezand, ofwel NME. Dit is meer dan alleen maar een educatief centrum, natuurtuin of kinderboerderij. In de loop der jaren is NME uitgegroeid tot een bezoekerscentrum, waar met zowel volwassen als kinderen naar hartelust kennis kunnen maken met de natuur. Via het Gorechtpark komen de wandelaars uiteindelijk weer terug bij het startpunt: Het Kielzog. 

EvdM april 2024

Hoe kom ik bij start en vanaf finish?
Deze etappe is een 'rondwandeling' met start en finish op dezelfde locatie Kielzog in het centrum van Hoogezand. Kom je met het OV, vanaf Arriva station Hoogezand-Sappemeer is het 1,5 km lopen. Kom je met de auto, nabij Kielzog en het winkelcentrum kan gratis geparkeerd worden.

Enquête 'Gastvrijheidsonderzoek': verloting gratis stempelkaart!

Beste wandelaars, 
Mijn naam is Nina Kremer en ik studeer Facility Management aan de Hanzehogeschool in Groningen. Momenteel voer ik een afstudeeronderzoek uit voor het Pronkjewailpad, met als doel de gastvrijheidservaring van wandelaars te verbeteren. 

Jullie mening is van onschatbare waarde voor ons! Niet alleen degenen die het Pronkjewailpad al hebben gelopen, maar ook degenen die geïnteresseerd zijn in het lopen ervan, worden uitgenodigd om deel te nemen aan de enquête. Door deel te nemen help je ons om jouw wandelervaring nog beter te maken. De enquête neemt slechts 5 tot 10 minuten in beslag en is volledig anoniem. Met jouw input kan echt het verschil gemaakt worden!

En dat is niet alles! Onder de deelnemers verloten we 1 GRATIS kaart voor het Pronkjewailpad! Voor de hele route, maar je kunt deze ook voor de Etappes van de Maand gebruiken. We maken de gelukkige winnaar bekend op 8 april op de Facebook- en Twitterpagina van het Pronkjewailpad. 

Nina Kremer Enquete

De inzendingstermijn van de enquete is inmiddels gesloten. Winnaar van de gratis stempelkaart is geworden Corrie Heininga, gefeliciteerd!

Met vriendelijke groet, 
Nina Kremer
Afstudeeronderzoeker voor het Pronkjewailpad

Opleiding Sportmassage in Groningen

Opleiding sportmassage

BELANGRIJKE DATA

Noteer alvast in de agenda:  

 • Open: Pronkjewailpad (nieuwe Zuidroute): donderdag 4 april t/m donderdag 31 oktober 2024
 • Etappe van de Maand (Pronkjewailpad): april t/m oktober 2024, elke 1e zaterdag v/d maand 
 • Openingsdag Etappe van de Maand April: zaterdag 6 april 2024 vanaf 11:00 uur
 • Wandelfestival Tocht om de Noord 2024: zaterdag 28 en zondag 29 september 2024
 • Start inschrijving Noorder Rondtochten 2025: dinsdag 1 oktober 2024 om 18:00 uur 

 

Samenwerking Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla

Loopsportcentrum Noord & Nova ZemblaZoals jullie inmiddels weten is TodN verhuisd naar het nieuwe Loopsportcentrum Noord.

We zijn hier gestart met de nieuwe organisatie Nova Zembla, die alle wandelactiviteiten onder zijn hoede neemt.

Het Loopsportcentrum is (voorlopig) geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur (Regattaweg 5 in Groningen). In het Loopsportcentrum vind je meerdere faciliteiten onder 1 dak.

Je kunt je er oa inschrijven voor diverse (wandel)activiteiten en informatie ophalen.

En ..... als je geblesseerd bent, dan helpen wij je letterlijk weer op de been.

 • Sportmedische begeleiding (via een zelfstandige sportarts)
  Sportmedische begeleiding, inspanningstesten of sportkeuringen kun je hier laten doen.
 • Fysiotherapie 
  Verschillende behandelingen om zo snel mogelijk weer vrij te kunnen laten bewegen, zonder pijnlijke spieren of gewrichten. 
 • Diëtisten
  Eenthousiaste (sport)diëtisten bieden jou de mogelijkheid om je sportprestaties te verbeteren, gezonder te leven.
 • Pedicure
  Schoonheidsbehandelingen, massages, pedicures, harsbehandelingen en gel lak
 • Sportmassage
  Wil je soepel blijven? Of hulp bij sneller herstel van de spieren na een inspanning. Voorkomen van blessures, d.m.v. sportmassage, tapingen, metingen en voedingsadvies. 
 • Sportpsycholoog
  Trainen om mentaal sterkerte worden. Professionele begeleiding, sportpsychologie structureel praktisch toe te passen.
 • Blijf fit
  Sporten en een nieuwe leefstijl hoeft niet moeilijk te zijn!  Serieuze resultaten bereiken kan in slechts 2 x 30-45 minuten per week! 
 • Podotherapie
  Specialisten op het gebied van voetklachten. Voeten zijn de basis van ons lichaam, zij zorgen ervoor dat je kunt bewegen!  

 

Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla

Groeten uit Groningen