TodN Noordnijs November 2020

NoorderRondtochten 't Gait deur!!

Beste TodN wandelvrienden,

Hierbij een update over de komende TodN activiteiten: de Noorder Rondtochten (eind januari), het Pronkjewailpad Oost (begin april) en de North Sea Walk (half augustus).

De Noorder Rondtochten

Zoals al eerder aangegeven gaan eind januari de Noorder Rondtochten (NRT) van start! Uiteraard volledig coronaproof. Om dit te bewerkstelligen wordt de tocht verspreid over vijf weken (28 jan t/m 28 feb). Alle deelnemers krijgen in overleg een week en een startroute toegewezen, waarin zij de NRT kunnen wandelen (hierover ontvang je binnenkort meer informatie).

Er wordt geen gebruik gemaakt van start- en finishlocaties, waardoor de kans op samenkomst van (groepen) mensen tot 0 wordt gereduceerd. Deelnemers vertrekken met een stempelkaart op een zelfgekozen tijdstip individueel (of in kleine groepjes; 2 personen) en volgen de zelfgekozen NRT routes. Onderweg kunnen deelnemers op speciale NRT verzorgingslocaties (zoals dorpshuizen, warme bakkers en supermarkten) een smakelijke traktatie en stempel ophalen. Bovendien is het ook mogelijk om met behulp van GPS de route te volgen op de App en digitaal te stempelen. De NRT stempelkaart geeft alle deelnemers de mogelijkheid om 4 dagen lang te reizen met Arriva (trein) van en naar start- en finishplekken.

Voor de kortere afstanden: route 3 en route 4 (respectievelijk 13,5 en 22 km) zijn nog plaatsen beschikbaar. Interesse? Geef je snel op via: www.noorderrondtochten.nl

Hoe verder?

In de komende periode zullen we via de website Noorderrondtochten.nl en via de TodN Noordnijs je blijven informeren over de precieze invulling en aanpassingen van het programma van de NRT 2021.

Het streven is om van deze 3e editie weer een onvergetelijke NRT winterreis te maken. 

Wintersfeer
Wintersfeer

Wat vind je nog meer in deze TodN Noordnijs oktober?  

 • Nieuw in 2021: Pronkjewailpad Oost!
 • North Sea Walk, stand van zaken
 • Pronkjewailspel wordt vervolgd

75

Op weg naar TodN 2021 in de gastgemeente DELFZIJL met als thema: 75x Vrijheid in Groningen

Nieuw in 2021: Pronkjewailpad Oost!

Punt van Reide
Punt van Reide

Coronaproof Pronkjewailpad Oost

Heb jij ook zo’n zin in weer een wandelevenement? Dan hebben we goed nieuws! In april 2021 opent de gloednieuwe Oostroute van het Pronkjewailpad! Een langdurige activiteit die je geheel coronaproof kunt wandelen!

Maatregelen

Het Pronkjewailpad is een coronaproof activiteit. Je wandelt immers individueel. Onderweg kunnen (horeca-)stempelposten gesloten zijn, maar in dat geval kun je altijd digitaal stempelen. Dit jaar stellen we het Pronkjewailpad ook open in de winterperiode; hoewel veel stempelposten wel gesloten zullen zijn, kun je uiteraard via de app stempelen. De stempelkaart is daarnaast dit jaar ook langer geldig dan de gebruikelijke twee jaar.  

Oostroute opent in april 2021

Het Pronkjewailpad verbindt de pronkjuwelen en pareltjes van de provincie Groningen. Na de Noordroute (2018, 250 km) en de Zuidroute (2019, 350 km) opent in april 2021 de Oostroute. Deze prachtige nieuwe beleefroute is ca. 200 kilometer lang en brengt je door het wierdenlandschap van noordoost Groningen, over dijken en door polders van het Oldambt, door de bossen en over de essen van Westerwolde, en langs de kanalen en dorpen van de Veenkoloniën. Wat dacht je bijvoorbeeld van de zeehonden bij de Punt van Reide, de rozen van Winschoten, de innovatieve industrie van de Eemshaven en de historische dorpjes van de Eemsdelta. Onderweg loop je langs middeleeuwse kerken en prachtige molens, indrukwekkende borgen en interessante musea, oude steden en moderne bedrijvigheid. De Oostroute van het Pronkjewailpad laat de wandelaar wederom kennismaken met het Groninger landschap, de rijke cultuurhistorie – en bovenal: de gastvrijheid van de Groningers. 

Thema: Molens in Groningen

Het komende jaar (2021) staan de molens centraal. Net als bij het thema (Groninger) kerken gaan we leuke en verrassende activiteiten bedenken rondom de molens. We zijn benieuwd hoeveel bijzondere molens jullie gaan ontdekken in het komende jaar!

Wandelknooppunten 

Ook de Noordroute en Zuidroute blijven geopend. Sterker nog, beide routes zijn iets aangepast en hebben de afgelopen jaren nieuwe stempelposten gekregen. Daarnaast zijn er hier en daar digitale stempelposten toegevoegd waar de wandelaar een opdracht moet maken. Het is dus zeker de moeite waard om deze routes nóg een keer te wandelen. Overigens zijn alle routes nu ook te wandelen aan de hand van wandelknooppunten. Vraag de wandelknooppunten aan via pronkjewailpad@todn.nl

Meer weten? Check dan www.pronkjewailpad.nl

North Sea Walk 2021

Sagamarsjen
Sagamarsjen

We kunnen ons voorstellen dat er veel vragen leven over de North Sea Walk Noorwegen 2021. De belangrijkste vraag is: gaat de reis in augustus 2021 wel door? Helaas kunnen we daar nu nog geen uitsluitsel over geven. We zijn afhankelijk van de ontwikkelingen m.b.t. corona en de daarmee samenhangende maatregelen in zowel Nederland als Noorwegen. Het moet bijvoorbeeld mogelijk zijn om te kunnen vliegen, zonder dat we daarna gelijk quarantaine moeten gaan. Bovendien zijn we afhankelijk van de organisatie van de Sagamarsjen. Dit evenement is afgelopen zomer niet doorgegaan, maar staat wel weer op de planning voor 2021. 

Hoewel er nog geen definitieve datum is gecommuniceerd door de Sagamarsjen, gaan wij ervan uit dat het evenement zal plaatsvinden in het laatste weekend van augustus 2021. Dat betekent dat wij onze reis zullen plannen van 28 t/m 30 augustus 2021. Meer informatie over het programma van de reis leest u op North Sea Walk 2021 (tochtomdenoord.nl)

Zoals eerder gecommuniceerd geldt voor iedereen die zich heeft ingeschreven voor de reis in 2020 dat deze inschrijving blijft staan voor 2021. De reeds ontvangen betalingen blijven uiteraard ook gewoon geldig. Voor deelnemers die zich al hadden ingeschreven voor 2021 geldt hetzelfde. Natuurlijk is het ook mogelijk om de inschrijving te annuleren en het inschrijfgeld (min administratiekosten) terug te ontvangen. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen via northseawalk@gmail.com.

We houden de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten en zullen een nieuwe update geven zodra er meer duidelijkheid is. 

Pronkjewailspel wordt vervolgd

 

Het Pronkjewailspel was afgelopen jaar een doorslaand succes! Het spel is duizenden keren gespeeld en nog steeds krijgen we van deelnemers (screenshot) finishpagina's toegestuurd.

Het succes heeft ons doen nadenken over een vervolg van het Pronkjewailspel. Het zou bijvoorbeeld leuk zijn om in deze winter ook het Pronkjewailpad Zuid route virtueel te wandelen. Wederom met allerlei leuke opdrachten, waardoor je Groningen en de regio nog beter leert kennen.

Er gaan zelfs vragen op, of we bijvoorbeeld de Camino de Santiago of Emo's Reis niet in een (wandel)spelvorm kunnen realiseren. Natuurlijk met bijzondere opdrachten, zoals: het ontcijferen van bijzondere tekens, ontdekken van vreemde (route) objecten, oversteken van een bergpas, of het vinden van overnachtingen (al of niet met bonus- of aftrekpunten)

We zijn benieuwd naar jullie mening, laat het ons weten via: Pronkjewailpad@TodN.nl.

Samenwerking Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla

Loopsportcentrum Noord & Nova ZemblaZoals jullie inmiddels weten is TodN verhuisd naar het nieuwe Loopsportcentrum Noord.

We zijn hier gestart met de nieuwe organisatie Nova Zembla, die alle wandelactiviteiten onder zijn hoede neemt.

Het Loopsportcentrum is (voorlopig) geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur (Regattaweg 5 in Groningen). In het Loopsportcentrum vind je meerdere faciliteiten onder 1 dak.

Je kunt je er o.a. inschrijven voor diverse (wandel)activiteiten en informatie ophalen.

En ..... als je geblesseerd bent, dan helpen wij je letterlijk weer op de been.

 • Sportmedische begeleiding (via een zelfstandige sportarts)
  Sportmedische begeleiding, inspanningstesten of sportkeuringen kun je hier laten doen.
 • Fysiotherapie 
  Verschillende behandelingen om zo snel mogelijk weer vrij te kunnen laten bewegen, zonder pijnlijke spieren of gewrichten. 
 • Diëtisten
  Eenthousiaste (sport)diëtisten bieden jou de mogelijkheid om je sportprestaties te verbeteren, gezonder te leven.
 • Pedicure
  Schoonheidsbehandelingen, massages, pedicures, harsbehandelingen en gel lak
 • Sportmassage
  Wil je soepel blijven? Of hulp bij sneller herstel van de spieren na een inspanning. Voorkomen van blessures, d.m.v. sportmassage, tapingen, metingen en voedingsadvies.
 • Sportpsycholoog
  Trainen om mentaal sterkerte worden. Professionele begeleiding, sportpsychologie structureel praktisch toe te passen.
 • Blijf fit
  Sporten en een nieuwe leefstijl hoeft niet moeilijk te zijn! Serieuze resultaten bereiken kan in slechts 2 x 30-45 minuten per week! 
 • Podotherapie
  Specialisten op het gebied van voetklachten. Voeten zijn de basis van ons lichaam, zij zorgen ervoor dat je kunt bewegen!

 

Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla

Groeten uit Groningen