TodN Noordnijs September 2017

Beste Ontdekkingsreizigers, heeft u al uw TodN Startkaart opgehaald?!

Nog 8 dagen en dan vindt het wandelfestival Tocht om de Noord 2017 plaats! In deze Leste Noordnijs vindt u alle informatie om dit jaar goed terug te gaan naar het verleden, naar het jaar 1717!

 • Startkaarten TodN 2017 en meer ......
 • TodN Routekaarten (Mathie Hoenjet)
 • TodN Mediateam
 • TodN zoekt fietsers en lopers t.b.v. het Pronkjewailpad
 • Gezond eten, drinken, bewegen en buiten zijn is belangrijk!

 

De trailer van TodN 2017!

(TodN 2016, Foto Quick fotografie)
(TodN 2016, Foto Quick fotografie)

TodN Startkaarten 2017 en meer .....

Als het goed is heeft u inmiddels via de TodN App, of via Mijn.TodN.nl uw Startkaart opgehaald. Als u zich voor 2 dagen heeft ingeschreven, dan is uw Startkaart op beide dagen geldig. Bent u het wachtwoord kwijt, of vergeten? Geen probleem, op de pagina Mijn.TodN.nl vindt u onder het blauwe balkje de tekst: Wachtwoord vergeten. U klikt hierop, vult uw emailadres in en u krijgt een nieuwe bevestiging toegestuurd.

Startgroepen

Dit jaar krijgt u geen startnummer, maar bent u ingedeeld in een startgroep met een bijbehorende (bus)vertrektijd. Het nummer van de startgroep op de zondag is hoger, dat komt omdat er vanuit de zaterdag naar de zondag wordt doorgenummerd met startgroepen.

Raaisbewies

Het Raaisbewies (de stempelkaart) krijgt u dit jaar uitgereikt op vertoon van uw geprinte startkaart (met barcode) bij binnenkomst op de verzamelplek (of 1e startplaats). Bij ontvangst schrijft u onmiddellijk uw naam en startgroep bij Aigender (eigenaar). 
In het Raaisbewies treft u aan het TodN Startbewijs (blauw en rood met logo zintuig 2017) en op de andere kant de Finish traktatie. Deze kaartjes kunt u uitscheuren. Wij vragen u het TodN Startbewijs zichtbaart te dragen tijdens de Tocht, dit als TodN deelnamebewijs en i.v.m. uitdelen eten & drinken!

Let op!
Als u 2 dagen wandelt krijgt u ook 2x een Raaisbewies overhandigd (behalve de 80km) en moet u ook 2x scannen (ook de 80km moet 2x scannen). 
Houd de startkaart (met barcode) bij de hand, want deze moet worden getoond bij het instappen in de bus!

Laatste TodN Startkaarten via Marktplaats en FB

Indien u op de wachtlijst staat, of nog belangstelling heeft bij een TodN Startkaart 2017, dan zijn er nog een paar mogelijkheden! Als u gaat naar Marktplaats.nl en zoekt op Tocht om de Noord, dan ziet u nog een paar aanbiedingen van TodN Startkaarten, evenals op Facebook.com/TochtomdeNoord. U kunt deze kaarten gebruiken voor alle afstanden op die dag (zie ook de TodN Info-brief). U kunt echter niet een zaterdagkaart gebruiken voor de zondag of vice versa, ook kunt u een kaart voor 2 dagen niet splitsen in aparte zaterdag- en een aparte zondagkaart.

Parkeren bij TodN 2017

Door de hevige regenval van de laatste dagen is de aanvankelijke parkeerlocatie niet meer te gebruiken. We zijn inmiddels uitgeweken naar 2 alternatieve parkeerplekken. U wordt vanaf deze parkeerlocaties tussen 5.00-11.00 uur heen en vanaf 13.00 uur teruggebracht met pendelbussen (richting de sporthal de Mencke). Komt u vanuit de richting Warrfum naar UIthuizen, dan parkeert u in Usquert. Komt u via de N46, of vanuit Delfzijl, volg dan de bebording Parkeerplek omgeving Zwembad.

Kiss & Ride

Deelnemers, die gebracht worden door familie of vrienden, mogen zich laten afzetten bij de Sporthal de Mencke in de Kennedylaan. UIteraard mag men hier niet parkeren, want tijdens TodN is er in de Kennedylaan een stopverbod!!

De TodN App en meer

Met behulp van de TodN App kunt u de route (bijna blindelings) volgen.U kunt zien waar u zelf bent, u kunt informatie over de dprpen lezen, u ziet waar de stempelposten en de toileten zijn. Verder kunt u via de App foto's maken, die automatisch worden doorgeleid naar een groot scherm op de verzamelplek in Uithuizen. Ook kunt u de zgn. volgen link doorsturen, m.b.v. deze link kan het thuisfront u op de route volgen en zien welke foto's u onderweg maakt! Het thuisfront kijkt door uw (camera) ogen mee en beleeft de Tocht samen met u!!

Verder kunnen wij als organisatie, in sommige gevallen, u via de TodN App een bericht sturen! We zullen bijvoorbeeld in de laatste week, het (aller)laatste nieuws via de TodN App versturen. Hiernaast is het bij een noodsituatie belangrijk dat we u allemaal tegelijkertijd kunnen bereiken! We adviseren u daarom ook dringend de TodN App te downloaden, al was het alleen maar voor uw veiligheid!

Wij wensen u allen een hele boeiende Tocht om de Noord 2017 toe!

TodN routekaarten 2017

Elk jaar wordt door onze TodN Cartograaf Mathie Hoenjet prachtige routekaarten gemaakt, ook dit jaar weer (zie hieronder). U zult deze kaarten ook aantreffen in de sporthal de Mencke in Uithuizen. U kunt dan op uw gemak eens kijken waar de route langs gaat, waar de stempelposten zijn, de catering, de toiletten, enz. Hiernaast volgt ook nog een uitgeschreven routebeschrijving, u kunt deze kaarten en routebeschrijvingen downloaden via Mijn.TodN.nl vanaf maandag 18 september!!

Hieronder vindt u de eerste dag van TodN, zaterdag 23 september.

Hieronder de tweede dag, zondag 24 september.

 

TodN Mediateam

Met trots stellen wij aan u voor aan het allereerste TodN Mediateam!Met trots stellen wij u voor aan het allereerste TodN Mediateam!

Van links naar rechts: George Huitema, Roelke Nienhuis (achter), Sanne Meijer (voor), Rik Jan Luiting, Marijke van der Veen en Henk-Jan van der Klis.

Zij doen op 23 & 24 september rechtstreeks verslag vanuit de tofste wandeltocht van Nederland! Volg TodN op Facebook, Twitter, Instagram en TodN.nl en mis niets #TodN2017

Tijdens TodN zullen zij herkenbaar zijn aan hun zwarte TodN sweater met TodN Mediateam!

Kom je een van hun tegen, wil je iets kwijt, wil je iets laten zien, geef het door #TodN2017.

TodN zoekt fietsers en lopers voor het Pronkjewailpad

TodN zoekt fietsers en lopers voor het PronkjewailpadTocht om de Noord is druk bezig met de ontwikkeling van het Pronkjewailpad. Een individuele Tocht om de Noord van ca. 250 km dwars door de provincie Groningen. De route is nagenoeg uitgestippeld en momenteel zoeken we naar voor-fietsers en voor-lopers om de routes te controleren!

We heeft belangstelling om als een van de eerste de route van het Pronkjewailpad 2018 te ontdekken!!

Graag een berichtje naar info@TochtomdeNoord.nl en vermeld daarbij dat je graag (een deel van) het Pronkjewailpad wilt fietsen of lopen. Geef ook aan wanneer (welke maand) dat voor jou het beste uitkomt, dan nemen we z.s.m. contact met je op.

Alvast bedankt voor jullie reacties!!!

In de volgende Noordnijs komt meer info over het Pronkjewailpad!

Gezond eten, drinken, bewegen en buiten zijn is belangrijk!!

Gezond eten, drinken, bewegen en buiten zijn is belangrijk!!Actief wandelen, gezond eten, drinken en tegelijkertijd buiten genieten van de prachtige natuur en cultuur van Groningen! Deze ingrediënten zorgen ervoor dat je lekker in je vel zit en beter kunt functioneren en presteren.

Water is daarbij de bron van ons bestaan. Zonder water groeit er niets en bloeit er niets. Zonder water geen leven, alles begint met water. Het Waterbedrijf Groningen zorgt dat het er is. Overal en altijd. Zo ook bij de Tocht om de Noord. Want zeg nu zelf, wat is er lekkerder bij zo’n Groningse wandeling dan Wotter uut Grunn?

Het wandelfestival biedt in samenwerking met al zijn (streekproducten) partners een mooie combinatie van wandelen, gezond eten, drinken en buiten ontdekken.

TodN werkt samen met veel meer natura partners, zoals: Slager Boersema, Knols Koek, Tasty Basics, LTO Noord, Friesland Campina, Landjuweel, LTO Glaskracht, Aristo, Max Patat, Oudebosch en natuurlijk alle dorpen! Kijk ook eens op onze Partnerpagina en lees wie allemaal bijdraagt aan een prachtige Tocht om de Noord 2017.

Alle partners, dorpen, vrijwilligers en deelnemers BEDANKT voor jullie inzet!!

Samenwerking Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla

Loopsportcentrum Noord & Nova ZemblaZoals jullie inmiddels weten is TodN verhuisd naar het nieuwe Loopsportcentrum Noord.

We zijn hier gestart met de nieuwe organisatie Nova Zembla, die alle wandelactiviteiten onder zijn hoede neemt.

Het Loopsportcentrum is (voorlopig) geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur (Regattaweg 5 in Groningen). In het Loopsportcentrum vind je meerdere faciliteiten onder 1 dak.

Je kunt je er oa inschrijven voor diverse (wandel)activiteiten en informatie ophalen.

En ..... als je geblesseerd bent, dan helpen wij je letterlijk weer op de been.

 • Sportmedische begeleiding (via een zelfstandige sportarts)
  Sportmedische begeleiding, inspanningstesten of sportkeuringen kun je hier laten doen.
 • Fysiotherapie 
  Verschillende behandelingen om zo snel mogelijk weer vrij te kunnen laten bewegen, zonder pijnlijke spieren of gewrichten. 
 • Diëtisten
  Eenthousiaste (sport)diëtisten bieden jou de mogelijkheid om je sportprestaties te verbeteren, gezonder te leven.
 • Pedicure
  Schoonheidsbehandelingen, massages, pedicures, harsbehandelingen en gel lak
 • Sportmassage
  Wil je soepel blijven? Of hulp bij sneller herstel van de spieren na een inspanning. Voorkomen van blessures, d.m.v. sportmassage, tapingen, metingen en voedingsadvies. 
 • Sportpsycholoog
  Trainen om mentaal sterkerte worden. Professionele begeleiding, sportpsychologie structureel praktisch toe te passen.
 • Blijf fit
  Sporten en een nieuwe leefstijl hoeft niet moeilijk te zijn!  Serieuze resultaten bereiken kan in slechts 2 x 30-45 minuten per week! 
 • Podotherapie
  Specialisten op het gebied van voetklachten. Voeten zijn de basis van ons lichaam, zij zorgen ervoor dat je kunt bewegen!  

 

Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla

Groeten uit Groningen