Zuidhorn gastheer van wandelfestival Tocht om de Noord

ZUIDHORN – Zuidhorn is 27 en 28 september is de start- en finishplek van de 9e editie van de Tocht om de Noord (TodN). Verspreid over twee dagen doen ca. 5.000 wandelaars mee aan dit wandelfestival met een duidelijk Groningse cultuurhistorische achtergrond.

Dit jaar staat de Tocht om de Noord in het teken van het zintuig ‘ruiken’. Het thema is: ‘Ontdek de ziel van de Groninger molen’. Burgemeester Bert Swart geeft zaterdag 27 september om 5.30 het startschot en loopt de eerste kilometers mee van de B&W-estafette. Hij geeft daarna het stokje door aan collegeleden van Grootegast en Zuidhorn. De route op de eerste dag loopt door deze twee gemeenten.

De route van de TodN 2014 voert door ruim 20 dorpen. De wandelaar waant zich in een doorlopende voorstelling met de Groninger molen in de hoofdrol. Alle dorpen die de wandelaars aandoen, vertellen ieder op geheel eigen en creatieve wijze wat er schuil gaat achter de molen en wat de verhalen zijn achter het ontstaan van de Groninger molen. Al deze verhalen komen tot leven bij de Tocht om de Noord 2014.

Oudste molen

De laatste kilometers vanaf de gemeentegrens lopen burgemeester Bert Swart (Zuidhorn) en Kor Dijkstra (Grootegast) gezamenlijk op. Omstreeks 17.30 uur leggen zij daarbij de laatste hand aan een reproductie (van lego) van de oudst bekende molen van Groningen (waarvan althans nog foto’s zijn). Dit vindt plaats aan het Sarriespad in Zuidhorn, de plek waar deze molen ooit heeft gestaan.

Samenwerking Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla

Loopsportcentrum Noord & Nova ZemblaZoals jullie inmiddels weten is TodN verhuisd naar het nieuwe Loopsportcentrum Noord.

We zijn hier gestart met de nieuwe organisatie Nova Zembla, die alle wandelactiviteiten onder zijn hoede neemt.

Het Loopsportcentrum is (voorlopig) geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur (Regattaweg 5 in Groningen). In het Loopsportcentrum vind je meerdere faciliteiten onder 1 dak.

Je kunt je er oa inschrijven voor diverse (wandel)activiteiten en informatie ophalen.

En ..... als je geblesseerd bent, dan helpen wij je letterlijk weer op de been.

 • Sportmedische begeleiding (via een zelfstandige sportarts)
  Sportmedische begeleiding, inspanningstesten of sportkeuringen kun je hier laten doen.
 • Fysiotherapie 
  Verschillende behandelingen om zo snel mogelijk weer vrij te kunnen laten bewegen, zonder pijnlijke spieren of gewrichten. 
 • Diëtisten
  Eenthousiaste (sport)diëtisten bieden jou de mogelijkheid om je sportprestaties te verbeteren, gezonder te leven.
 • Pedicure
  Schoonheidsbehandelingen, massages, pedicures, harsbehandelingen en gel lak
 • Sportmassage
  Wil je soepel blijven? Of hulp bij sneller herstel van de spieren na een inspanning. Voorkomen van blessures, d.m.v. sportmassage, tapingen, metingen en voedingsadvies. 
 • Sportpsycholoog
  Trainen om mentaal sterkerte worden. Professionele begeleiding, sportpsychologie structureel praktisch toe te passen.
 • Blijf fit
  Sporten en een nieuwe leefstijl hoeft niet moeilijk te zijn!  Serieuze resultaten bereiken kan in slechts 2 x 30-45 minuten per week! 
 • Podotherapie
  Specialisten op het gebied van voetklachten. Voeten zijn de basis van ons lichaam, zij zorgen ervoor dat je kunt bewegen!  

 

Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla

Groeten uit Groningen