Ontdekken

Onder de domeinnaam: Ontdekken.nl verschijnt er binnenkort een nieuwe website van Peter Velthuis, waarin hij graag zijn (toekomstige) activiteiten weergeeft.


Afscheid Tocht om de Noord

Op 11 november 2023 was het zo ver. Een prachtig slot waarin alles bij elkaar kwam. De finish van de Gulden Martinusweg, het Pronkjewailpad, mijn afscheid van Tocht om de Noord en de overhandiging van mijn boek SCOREN met Groningen aan CdK René Paas. En dat alles in de mooiste locatie van Groningen: de Martinikerk.

Ik ga het stokje overdragen aan mijn opvolger Ronald Hellinga. Het figuurlijke stokje is in werkelijkheid het boek: SCOREN met Groningen. Dit boek is een product geworden van mijn ervaringen in het organiseren van creatieve evenementen, waarin ik theorie en praktijk met elkaar verbind. 

Mijn belangstelling voor de mooie provincie Groningen houdt niet op met bestaan, die gaat door! Ik ben en blijf een trotse Groninger, die graag blijft meedenken aan het vergroten van de bekendheid en aantrekkingskracht van Groningen. Het boek SCOREN met Groningen is mijn volgende stap, die zal bijdragen aan een nog mooier Groningen.

Graag wil ik iedereen bedanken, die (ooit) meegeholpen heeft om de Tocht om de Noord zo populair te maken: van vrijwilligers en dorpen, tot wandelaars en vele partners, nogmaals DANK-DANK-DANK!

Peter Velthuis 

 

Samenvatting van het boek SCOREN met Groningen

SCOREN MET GRONINGEN biedt een praktische leidraad voor het ontwerpen en organiseren van creatieve evenementen. Dit zijn cross-over evenementen, waarbij thema’s, concepten en verhaallijnen uit verschillende disciplines samenkomen om deelnemers steeds weer een nieuwe en unieke ervaring te bieden.Het vanuit de praktijk ontwikkelde SCOREN-model biedt de eventmanager een kapstok voor een gestructureerde aanpak voor de ontwikkeling tot en met de uitvoering en doorontwikkeling van een creatief evenement. Het SCOREN-model laat het ontwikkelproces van een evenement zien aan de hand van zes fases. Hier staat het acroniem SCOREN voor: Signaleren - Creëren - Offreren - Realiseren - Effectueren - Noveren.

Voor maximale praktische bruikbaarheid van de informatie over het organiseren van creatieve evenementen, wordt in dit boek het wandelevenement Tocht om de Noord als centraal voorbeeld gebruikt. Tocht om de Noord is een jaarlijks terugkerend, tweedaags wandelfestival in de provincie Groningen met 6000 deelnemers vanuit heel Nederland.Dit boek is geschikt voor zowel studenten als professionals in de praktijk. Als handreiking past het bij opleidingen op hbo-niveau over vrije tijd, toerisme, gastvrijheid, marketing en eventmanagement. Voor professionals biedt het boek nieuwe invalshoeken voor het organiseren van evenementen.Peter Velthuis is een enthousiaste en inspirerende spreker. Met zijn lessen, cursussen, workshops en presentaties weet hij de creativiteit van zijn toehoorders te stimuleren om zelf aan de slag te gaan met het bedenken en organiseren van creatieve evenementen.Peter Velthuis is meer dan 30 jaar werkzaam op het gebied van eventmanagement, zowel in het onderwijs als in de praktijk. Hij was als docent verbonden aan de opleiding Facility Management van de Hanzehogeschool, met als specialisaties creatief denken en eventmanagement. Hij is de grondlegger en (mede)organisator van vele evenementen, zoals Special Olympics, de Giro d’Italia in Groningen, het internationaal tennistoernooi Challenger Groningen, diverse (hard)loopevenementen, het wandelfestival Tocht om de Noord, het Pronkjewailpad, de Noorder Rondtochten, North Sea Walk en de Gulden Marinusweg.

In dit boek legt hij zijn jarenlang opgebouwde kennis en ervaring vast. Maar het liefst vertelt hij erover of begeleidt en adviseert hij mensen in de praktijk.

 

Wilt u graag meer informatie over het boek SCOREN met Groningen, of de mogelijkheid tot het geven van een lezing of presentatie over het boek, stuur dan een e-mail naar: info@ontdekken.nl. U kunt hem ook bereiken onder het mobiele nummer: 06-22 397 307.

 

SCOREN met Groningen