North Sea Walk 2018

Om de 2 jaar wordt door de TodN organisatie een North Sea Walk georganiseerd. Elke (Noordzee) tocht maakt onderdeel uit van een internationaal wandelcircuit, dat alle landen rondom de Noordzee aandoet. De wandelaar, die alle Noordzee tochten (je mag 1 land missen) loopt, ontvangt een mooi certificaat: Master of the North Sea Walk.

 

Het eerstkomende North Sea Walk evenement is in Zweden: 
vrijdag 27 april t/m zondag 29 april 2018.
 

Voorlopig programma

Gothenburg

Het vertrek is op donderdagavond 26 april met de Stena Line Ferries vanuit Kiel richting Zweden, waar we op vrijdagochtend aankomen in Göteborg. Vrijdag 27 april wordt gestart met een Friendshipwalk van ca. 15km door de stad Göteburg.

Deze Friendshipwalk van 15km voert de wandelaars (letterlijk) dwars door alle highlights van Göteborg. Het wordt een urban walk (stadsloop) à la TodN, die u nooit meer zult vergeten.

Het evenement wordt o.a. begeleid door de Göteborg Tourist Office, Göteborg stadsgidsen, de Zweeds-Nederlandse Vereniging en de Dutch Chamber of Commerce (Sweden).

Het evenement wordt aan het eind van de vrijdagmiddag afgelsoten met een Zweeds buffet, waarna de wandelaars zich verplaatsen met de bus naar Borås (ca. 60km vanaf Gothenburg). Hier sluiten we aan bij een van onze NSW Partnerevents: de tweedaagse IML LinnéMarschen (zie ook: http://www.linnemarschen.se/en-us/). De wandelaars kunnen hier kiezen voor diverse afstanden, zoals: 57km - 42km - 21km.

Zondagavond 29 april gaan we weer met de boot van de Stena Line Ferries van Göteborg naar Kiel, waar we 's ochtends vroeg weer aankomen.

PS
Uiteraard kunnen wandelaars er ook voor kiezen om eerder of langer naar Zweden te gaan en tussendoor mee te doen aan het NSW arrangement. De week na dit wandelweekend is het meivakantie, een mooie gelegenheid om er een paar dagen aan vast te knopen!!

Een andere leuke bijkomstigheid: vrijdag 27 april 2018 is het Koningsdag!! Natuurlijk krijgt deze dag een bijzonder oranje tintje. Zeker als je weet dat Göteborg veel historische banden heeft met Nederland; Göteborg is nl grotendeels gebouwd door Nederlanders!!

Als u interesse hebt om deel te nemen aan de NSW Zweden, geef dan zsm uw naam en emailadres door via: northseawalk@gmail.com, dan houden we u op de hoogte (max. 100 deelnemers).

Informatiebijeenkomst (4 oktober, IKEA Groningen)
Om iedereen nader te informeren over het NSW Programma in Zweden, nodigen we u van harte uit voor de informatiebijeenkomst op woensdagavond 4 oktober vanaf 19:00 uur in IKEA Groningen (Adres: Sontweg 9, 9723 AT te Groningen).

Tijdens deze avond zullen we meer vertellen over de North Sea Walk 2018, ontvangt u alvast een (letterlijk) Zweeds voorproefje en krijgt u de mogelijkheid om als eerste in te schrijven! 

U kunt zich aanmelden voor de informatiebijeenkomst op 4 oktober via: northseawalk@gmail.com