TodN Noordnijs extra editie mei

TodN 2021 na-inschrijving vanaf 1 juni

Beste TodN wandelvrienden,

In deze TodN Noordnijs editie extra aandacht voor het wandelfestival Tocht om de Noord 2021. Inmiddels staan (bijna) alle lichten op groen voor evenementen. Zeker als het buiten evenementen betreft, zoals wandeltochten. We willen jullie daarom graag verder informeren hoe TodN 2021 eruit gaat zien. Zoals het er nu uitziet zal TodN gaan plaatsvinden op 17 t/m 19 september 2021.

Op 17 september zal de Vrouwenmars plaatsvinden met 116 vrouwelijke deelnemers in de voorhoede. Deze mars volgt exact de route van de 116 vrouwen die in 1945 werden gedeporteerd door de bezetters. De tocht loopt vanaf Westerbork naar de stad Groningen en zal naar alle waarschijnlijkheid finishen bij het Joods monument met de overdracht van de geallieerde vlaggen.

's Avonds, rondom 23.00 uur starten de speciale tochten van TodN 2021, te weten: de Kennedytocht, de Vrijheidstocht en de Ultramarathon, zie voor meer info op: Ultramarathon.nl

Op 18 en 19 september is dan (eindelijk) de 15e editie van het Wandelfestival Tocht om de Noord. Dit jaar staat de Tocht in het teken van de viering van 75 (+1) jaar vrijheid. We vieren dat met (heel) veel muziek onderweg, o.a. in nauwe samenwerking met het Muziekfestival Delfzijl.

De TodN 2021 zal zo veel mogelijk gefaseerd (exacte starttijden) in doorstroom locaties en in de buitenlucht plaatsvinden. Waardoor er geen grote mensenmassa's samen komen, maar het wel heel gezellig gaat worden in je eigen vriendengroepen!!

Na-inschrijving TodN 2021

Een aantal wandelaars heeft afgezien van deelname aan TodN 2020 / 2021, waardoor er enige ruimte is gekomen om je in te schrijven. We bieden daarom eenmalig op dinsdag 1 juni de mogelijkheid tot na-inschrijven op TodN 2021.

-- PRONKJEWAILPAD VRIENDENACTIE --

tafelWandelaars op het Pronkjewailpad weten al hoe leuk het is om Gastvrij Groningen te ontdekken. En nu is er de mogelijkheid om dat enthousiasme te delen met vrienden, familie en kennissen. Waarbij u ook nog eens de kans krijgt om gebruik te maken van een prachtig arrangement, samengesteld door verschillende stempelposten op het Pronkjewailpad Oost!

Bij het aandragen van een nieuwe Pronkjewailpad deelnemer, krijgt u bijvoorbeeld o.a. een gratis ontbijt voor twee personen bij de Lentemaheerd! Hiervoor hoeft u geen overnachting te boeken (mag natuurlijk wel!), maar u kunt gewoon gebruik maken van het ontbijt bij de start van uw wandeling.

Vervolgens bent u ook van harte welkom bij Museum Het Behouden Blik, waar u wordt ontvangen met een kopje koffie of thee.

Draagt u meer nieuwe deelnemers aan, dan ontvangt u ook nog eens mooie kortingen (tot wel 50%) op overnachtingen bij de Lentemaheerd!

Lees meer over het arrangement en de Vriendenactie op: Pronkjewailpad Vriendenactie (tochtomdenoord.nl)

de vlag kan uit ....

Grunn

Tot gauw in Groningen!

Samenwerking Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla

Loopsportcentrum Noord & Nova ZemblaZoals jullie inmiddels weten is TodN verhuisd naar het nieuwe Loopsportcentrum Noord.

We zijn hier gestart met de nieuwe organisatie Nova Zembla, die alle wandelactiviteiten onder zijn hoede neemt.

Het Loopsportcentrum is (voorlopig) geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur (Regattaweg 5 in Groningen). In het Loopsportcentrum vind je meerdere faciliteiten onder 1 dak.

Je kunt je er oa inschrijven voor diverse (wandel)activiteiten en informatie ophalen.

En ..... als je geblesseerd bent, dan helpen wij je letterlijk weer op de been.

 • Sportmedische begeleiding (via een zelfstandige sportarts)
  Sportmedische begeleiding, inspanningstesten of sportkeuringen kun je hier laten doen.
 • Fysiotherapie 
  Verschillende behandelingen om zo snel mogelijk weer vrij te kunnen laten bewegen, zonder pijnlijke spieren of gewrichten. 
 • Diëtisten
  Eenthousiaste (sport)diëtisten bieden jou de mogelijkheid om je sportprestaties te verbeteren, gezonder te leven.
 • Pedicure
  Schoonheidsbehandelingen, massages, pedicures, harsbehandelingen en gel lak
 • Sportmassage
  Wil je soepel blijven? Of hulp bij sneller herstel van de spieren na een inspanning. Voorkomen van blessures, d.m.v. sportmassage, tapingen, metingen en voedingsadvies. 
 • Sportpsycholoog
  Trainen om mentaal sterkerte worden. Professionele begeleiding, sportpsychologie structureel praktisch toe te passen.
 • Blijf fit
  Sporten en een nieuwe leefstijl hoeft niet moeilijk te zijn!  Serieuze resultaten bereiken kan in slechts 2 x 30-45 minuten per week! 
 • Podotherapie
  Specialisten op het gebied van voetklachten. Voeten zijn de basis van ons lichaam, zij zorgen ervoor dat je kunt bewegen!  

 

Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla

Groeten uit Groningen