Provincie Groningen

Provincie Groningen

Provincie Groningen en Tocht om de Noord

De provincie Groningen ondersteunt en subsidieert het Wandelfestival Tocht om de Noord al vanaf de eerste editie in 2006. De provincie Groningen vroeg destijds de organisatie om een evenement te realiseren, waarin bezoekers op een bijzondere manier Groningen kunnen ontdekken. Het wandelfestival Tocht om de Noord is daarin op een uitmuntende wijze geslaagd. Vooral door het prikkelen van, elk jaar een nieuw zintuig, beleeft de bezoeker de provincie Groningen steeds weer op een andere nieuwe manier. Het is dan ook niet vreemd dat het wandelfestival het predicaat draagt van: het Visitekaartje van Groningen.

Peter Velthuis en Max van Den Berg
In navolging daarop ontving het wandelfestival Tocht om de Noord in de 10e editie de Erepenning uit handen van de toenmalige Commissaris van de Koning Max van den Berg.
Gedurende zijn 14 jarig bestaan (2019) heeft het wandelfestival zich een stevige plek toegeëigend in de toptien van grootste wandelevenementen in Nederland.

Wat zijn de werkzaamheden van Provinciale Staten?

Aan het hoofd van de provincie Groningen staan de Provinciale Staten. Eens in de vier jaar kiezen de inwoners van de provincie Groningen van 18 jaar en ouder de leden van Provinciale Staten. De provincie Groningen heeft 43 Statenleden. Dit aantal verschilt per provincie en is afhankelijk van het aantal inwoners dat een provincie heeft.

Ik heb der nait veur kozen om Grunneger te wezenProvinciale Staten bepalen het beleid (op hoofdlijnen) en nemen de belangrijkste beslissingen. Het college van Gedeputeerde Staten vormt het dagelijks bestuur en voert alle besluiten van Provinciale Staten uit. Provinciale Staten richten zich met name op hun volksvertegenwoordigende, kaderstellende en controlerende functies.

Onder kaderstellende functies valt onder meer het vaststellen van de begroting. In de Statenvergaderingen worden de politiek relevante zaken van de provincie behandeld.

Overige Hoofdpartners van Tocht om de Noord, Sponsoren Wandeltocht

Samenwerking Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla

Loopsportcentrum Noord & Nova ZemblaZoals jullie inmiddels weten is TodN verhuisd naar het nieuwe Loopsportcentrum Noord.

We zijn hier gestart met de nieuwe organisatie Nova Zembla, die alle wandelactiviteiten onder zijn hoede neemt.

Het Loopsportcentrum is (voorlopig) geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur (Regattaweg 5 in Groningen). In het Loopsportcentrum vind je meerdere faciliteiten onder 1 dak.

Je kunt je er o.a. inschrijven voor diverse (wandel)activiteiten en informatie ophalen.

En ..... als je geblesseerd bent, dan helpen wij je letterlijk weer op de been.

 • Sportmedische begeleiding (via een zelfstandige sportarts)
  Sportmedische begeleiding, inspanningstesten of sportkeuringen kun je hier laten doen.
 • Fysiotherapie 
  Verschillende behandelingen om zo snel mogelijk weer vrij te kunnen laten bewegen, zonder pijnlijke spieren of gewrichten. 
 • Diëtisten
  Eenthousiaste (sport)diëtisten bieden jou de mogelijkheid om je sportprestaties te verbeteren, gezonder te leven.
 • Pedicure
  Schoonheidsbehandelingen, massages, pedicures, harsbehandelingen en gel lak
 • Sportmassage
  Wil je soepel blijven? Of hulp bij sneller herstel van de spieren na een inspanning. Voorkomen van blessures, d.m.v. sportmassage, tapingen, metingen en voedingsadvies.
 • Sportpsycholoog
  Trainen om mentaal sterkerte worden. Professionele begeleiding, sportpsychologie structureel praktisch toe te passen.
 • Blijf fit
  Sporten en een nieuwe leefstijl hoeft niet moeilijk te zijn! Serieuze resultaten bereiken kan in slechts 2 x 30-45 minuten per week! 
 • Podotherapie
  Specialisten op het gebied van voetklachten. Voeten zijn de basis van ons lichaam, zij zorgen ervoor dat je kunt bewegen!

 

Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla

Groeten uit Groningen