Deelname De Noorder Rondtochten

 

De Noorder Rondtochten 2021 zitten vol!

 

Wachtlijst

Het is helaas niet meer mogelijk om u rechtstreeks in te schrijven voor de Noorder Rondtochten. U hebt echter wel de mogelijkheid om in te schrijven via de NRT Wachtlijst. De ervaring van de afgelopen jaren leert ons, dat nog velen via de wachtlijst kunnen deelnemen aan het evenement! 

Kosten voor deelname

De inschrijfkosten voor het Winter4daagse de Noorder Rondtochten 2021 bedragen € 70,00 voor 4 dagen en € 20,00 per (losse) dag.  

Optioneel Noorder Rondtochten T-shirt (€ 15,00)

NRT T-shirt voorkantNRT T-shirt achterkant

 

De inschrijving is inclusief:

 • Treinvervoer in de provincie Groningen van en naar alle start- en finishplaatsen;
 • Op elke dag een hap 'to go';
 • Noorder Rondtochten Stempelkaart (deze ontvangt u bij de start);
 • Verzorging onderweg;
 • Een mooie herinnering;
 • Na volbrengen van 135 kilometer: een NRT medaille.                                    

Inschrijving individueel en groepen

Als u zich inschrijft kunt u kiezen voor individueel of met een groep (vanaf 2 t/m 10 personen) inschrijven. Als u graag wilt samen wandelen, is het verstandig om het groepsformulier in te vullen. Wij zorgen er voor dat u als (gezamenlijke) groep gaat starten!

Wachtlijst NRT

Vanwege de grote belangstelling kan het zijn dat de afstand(en) van uw keuze vol zitten. Daarom bieden we hierbij de mogelijkheid om in te schrijven via de NRT Wachtlijst. De ervaring van de afgelopen jaren leert ons, dat vaak nog velen via de wachtlijst kunnen deelnemen aan het evenement! 

Bevestiging en Mijn TodN

Nadat u zich via het (internet) inschrijfformulier heeft ingeschreven, ontvangt u een e-mail als bevestiging van uw inschrijving. In deze e-mail vindt u een overzicht van uw inschrijving, zoals naam, e-mailadres en afstanden. U vindt hierin ook uw wachtwoord, waarmee u vanaf half janauri 2021 via mijn.tochtomdenoord.nl uw NRT Startkaart (en andere informatie) kunt ophalen. U kunt inloggen op mijn.tochtomdenoord.nl dmv het invoeren van uw e-mailadres en het betreffende wachtwoord. Indien u het wachtwoord bent kwijtgeraakt, kunt u via: wachtwoord vergeten? (onder het blauwe inlog balkje) een nieuw wachtwoord aanvragen.

Noorder Rondtochten medaille

Wandelaars die de gehele route (135 kilometer) weten te volbrengen krijgen een originele Noorder Rondtochten-medaille. Wandelaars die een kortere afstand lopen ontvangen een andere mooi Noorder Rondtochten aandenken. 

 

BELANGRIJKE STARTINFORMATIE

 

Informatie uit de nieuwsbrief van januari 2021:

Hoe druk wordt het bij de NRT? We kunnen op deze vraag alleen maar zeggen: Hoe jammer je het ook vindt, je komt dit jaar geen mens tegen bij de NRT onderweg; geen bekenden en ook geen andere wandelaars. We werken met een indeling in 5 verschillende weken, een verdeling over 4 routes, eenrichtingsverkeer, een gescheiden startplaats voor de weekendlopers (Warffum) en geen start of verzamelplekken. Dit alles resulteert in een deelname van ca. 20 wandelaars per route over afstanden van 25 tot 40 km. Waarschijnlijk kom je minder mensen tegen dan tijdens je ommetje thuis, een (bos)wandeling elders of de winkelstraat in je dorp.

Zoals eerder aangegeven is de NRT dit jaar een individuele activiteit, waar je bij ons de route(s) kunt afhalen. Je kunt het een beetje vergelijken met het Pieterpad, dat dit jaar (niet geheel onlogisch) zijn grootste toeloop had.

We hebben op de routes onderweg afspraken gemaakt met o.a. supermarkten, daar kun je even uitrusten en krijg je een versnapering (traktatie) aangeboden via je stempelkaart. Via de app kun je de route volgen, chatten met het thuisfront, leuke opdrachten oplossen en bijzondere ontdekkingen doen. Ook de NRT doorkomstplaatsen doen mee in aankleding van de dorpen. Je ziet ze in (winter)sferen met kleurige route aanwijzingen, alles coronaproof. .....en als je absoluut helemaal alleen op de route wilt lopen, dan kun je er zelfs voor kiezen om bijvoorbeeld op een maandag of dinsdag te lopen! Hou er in dat geval wel rekening mee dat niet alle stempelposten zijn ingericht voor bijvoorbeeld afhaalkoffie, zoals vermeld in de TodN App.

Hoe nu verder?

Je hebt het startpakket met de stempelkaart nu in huis. Wat moet je verder doen? De eerste stap is: download de (nieuwste versie van de) Tocht om de Noord App. Je vindt deze in de Appstore en Google Playstore.

Open de App, lees de introductie en log in via de knop ‘Startkaart’. Gebruik hiervoor het e-mailadres dat je gebruikt hebt bij de inschrijving en het wachtwoord dat je hebt ontvangen via de bevestigingsmail. Daarna kun je gebruik maken van alle functionaliteiten in de App. 

Via de knop ‘Startkaart’ zie je ook een streepjescode. Die is verder niet van belang. Normaal gesproken wordt deze streepjescode op de startlocatie gescand en ontvang je de stempelkaart. Bij deze NRT is dat (natuurlijk) niet het geval en heb je de stempelkaart met de post ontvangen.

Wat kun je doen met de TodN/NRT app?

Deze App is (letterlijk) jouw gids tijdens de Noorder Rondtochten. Je kunt hiermee o.a. de route volgen, digitaal stempelen, foto’s delen en onderweg jouw kennis over Groningen & onze winterlanden testen. 

   Route: via de knop ‘route’ kun je alle vier de routes zien. Bovenin het scherm kun je kiezen voor de route die je vandaag gaat lopen: route 1, 2, 3 of 4. Voor een beter overzicht kun je uiteraard inzoomen en meldingen van ‘Bezienswaardigheden’ (stempelposten en quizvragen) en Toiletten aan-/ en uitzetten.

Voor de weekendlopers: 

·       Loop je route 3a, dan kies je route 3 (met als startpunt Uithuizen)

·       Loop je route 3b, dan kies je ook voor route 3, maar dan start je vanaf station Warffum (ongeveer halverwege de getoonde route). 

·       Loop je route 4b, dan kies je voor route 4, maar dan buig je vanaf ‘Stempelpost ’t Stort’ (na ongeveer 12km) weer af richting start- en finishplaats Winsum. De 4daagse lopers vervolgen hun route vanaf ’t Stort richting Zoutkamp en vervolgens ook naar Winsum. 

   Stempelen

Met de knop ‘stempelen’ kun je bij iedere stempelpost een digitale stempel zetten. Hiervoor hoef je dus nergens naar binnen. Je moet echter wel in de buurt (ca 100 meter) zijn van een stempelpost. Na afloop kun je jouw digitale kaart downloaden als PDF en eventueel printen. 

Als je inzoomt op een stempelpost en klikt op ‘Lees meer’ dan vind je meer informatie over deze locatie. Bijvoorbeeld over de dagen en tijden waarop de locatie open is voor bijvoorbeeld afhaalkoffie etc. Verder is het bij sommige stempelposten ook mogelijk om gebruik te maken van een toilet. In dat geval vind je twee icoontjes op (bijna) dezelfde locatie in de App.  

Quizvragen

Naast stempelposten vind je op de route ook verschillende locaties waar je een vraag kunt beantwoorden. Misschien weet je al heel veel over Groningen... Maar hoeveel weet je eigenlijk over de combinatie Groningen en de winterlanden Oostenrijk, Zweden, IJsland en Groenland? Op elke route wordt er een link gelegd tussen Groningen en één van deze landen, dus ga de uitdaging aan en misschien win jij wel een vrijkaart voor het Pronkjewailpad Oost(!!), waarmee je dit jaar verzekerd bent van nog heel veel mooie wandelingen! 

Foto's 

Met de knop ‘foto’ kun je een foto maken en delen via bijvoorbeeld Whatsapp of Social Media. Hierdoor kun je al jouw volgers eenvoudig op de hoogte houden van je belevenissen onderweg.

 

Medailles, herinneringen & T-shirts

Alle 4daagse lopers ontvangen een medaille. Deze krijg je op het uiterste puntje van de langste route van de Noorder Rondtochten, namelijk in…. Zoutkamp. 

Deelnemers aan één of twee dagen in het weekend krijgen als herinnering een NRT badge. Deze is af te halen aan het eind van route 3 en 4 bij de Spar in Winsum. Loop je 2 dagen? Haal dan direct op de eerste dag (zaterdag) jouw badge af. Per persoon kun je maximaal 1 badge afhalen. 

De bestelde T-shirts zijn op alle donderdagen en vrijdagen in februari ’s ochtends (van 9:30-12:00 uur)  af te halen vanaf het Loopsportcentrum Noord, Regattaweg 5 in Groningen.

Uiteraard blijft het te allen tijde mogelijk om te annuleren en je inschrijfgeld terug te vragen (zie ook voorwaarden).

 

Coronaprotocol voor deelnemers 

De organisatie van de Noorder Rondtochten (NRT) vraagt de wandelaars onderstaande algemene uitgangspunten in acht te nemen:

 1. Voor alles geldt: gebruik je gezonde verstand.
 2. Neem verantwoordelijkheid voor je eigen gezondheid en die van alle medewerkers, vrijwilligers en overige deelnemers van ons wandelevenement.
 3. Heb je klachten? Blijf dan thuis en laat je zo snel mogelijk testen
 4. Blijf ook thuis als jij, een huisgenoot of een nauw contact positief op het coronavirus is getest.
 5. Ga direct naar huis als je tijdens het evenement last krijgt van loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak. Meld jezelf wel even af en geef aan waarom je dat doet.
 6. Houd 1,5 meter afstand van iedereen die 18 jaar of ouder is en geen deel uitmaakt van het eigen huishouden.
 7. Was regelmatig je handen, in elk geval na toiletgebruik en voor je een locatie betreedt.
 8. Neem je eigen desinfectie, mondkapje en eventueel plastic handschoenen mee.
 9. Schud geen handen.
 10. Deelname aan ons wandelevenement is deze editie alleen mogelijk via voorinschrijving. Er is geen mogelijkheid tot dag inschrijving.
 11. Kom zoveel mogelijk met de trein naar het wandelevenement; is dit niet mogelijk houd dan rekening met de richtlijnen voor verkeer en vervoer van de Rijksoverheid.
 12. Volg altijd de aanwijzingen van de organisatie op; van medewerkers en vrijwilligers, maar ook zoals aangegeven via posters, borden, pijlen en overige markering.
 13. Deel geen drinkflessen, bidons, waterzakken of eetgerei met anderen.
 14. Deel geen materialen met anderen; valt dit niet te vermijden, was dan je handen na gebruik.
 15. Vermijd geforceerd stemgebruik, zoals roepen, schreeuwen of zingen.
 16. Voorkom rechtstreeks contact met andere wandelaars en vrijwilligers
 17. Volg steeds de aanwijzingen op van de NRT-functionarissen, herkenbaar aan een geel hesje
 18. Stempel onderweg zoveel mogelijk digitaal via de Tocht om de Noord App. Via deze App kun je ook eenvoudig de route volgen. 
 19. Bij het naderen van de startlocatie zal door een van onze vrijwilligers een standaard corona gezondheidscheck worden uitgevoerd waarbij een aantal vragen gesteld zal worden omtrent mogelijke klachten en gezondheid.
 20. Kom niet te vroeg naar de start plaats en hou het tijdvak aan waarin je start. Mocht je toch te vroeg arriveren op de startplaats, dan zul je mogelijk buiten moeten wachten tot 20 minuten voor vertrek.

Door het online inschrijven verklaart de deelnemer dat hij/zij dit PROTOCOL zal naleven. Tevens verklaart de deelnemers dat hij/zij akkoord gaat met het gebruik van zijn/haar contactgegevens voor eventueel bron- en contactonderzoek bij een besmetting.  

Heb je je niet online ingeschreven? Dan verzoeken wij je om niet naar de startlocaties te komen. Je kunt namelijk niet deelnemen aan de wandeltocht. 

Voorwaarden deelname

 • Deelnemers gaan akkoord met het gebruik van hun naam en/of beeltenis in druk, op foto, film, video e.d. voor promotionele doeleinden van de “Tocht om de Noord-activiteiten” zonder daarvoor vergoeding te claimen en zonder dat daaraan vooraf toestemming is gevraagd.
 • De “Tocht om de Noord-activiteiten” zijn wandel prestatietochten zonder wedstrijdelement.
 • Het is bij de 'Tocht om de Noord-activiteiten' 'NIET' toegestaan (huis)dieren mee te nemen.
 • Deelnemers doen vrijwillig, op eigen risico en voor eigen verantwoordelijkheid mee aan de 'Tocht om de Noord-activiteiten'.
 • De organisatie van de Tocht om de Noord kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor persoonlijk gemaakte kosten wanneer het evenement door overmacht afgelast moet worden.
 • Indien door overmacht op een laat tijdstip moet worden afgelast, dan zal gedeeltelijke restitutie van inschrijfgelden plaatsvinden.
 • Bij afgelasting door overmacht zal er (mogelijk) geen nieuwe datum worden vastgesteld.
 • Aanwijzingen van de organisatie, politie en overige medewerkers dienen te worden opgevolgd.
 • De organisatie van de Tocht om de Noord is op geen enkele wijze verantwoordelijk of (geldelijk) aansprakelijk voor ongevallen en/of ziekte van deelnemers of verlies van zijn/ haar bezittingen.
 • De organisatie van de Tocht om de Noord behoudt zich het recht voor de “Tocht om de Noord-activiteiten” geheel of gedeeltelijk af te gelasten op grond van extreme weersomstandigheden of andere calamiteiten, waarbij dit in redelijkheid niet anders van de organisatie van de Tocht om de Noord kan worden verwacht.
 • Bij annulering vóór 1 januari 2021 wordt het inschrijfgeld minus 5 euro (admin kosten) gerestitueerd. Bij annulering na 1 januari 2021 vindt er geen restitutie meer plaats, omdat voor uw opgave reeds kosten (herinneringen, treinvervoer, traktaties) zijn gemaakt. 

Groeten uit Groningen