Landschapsbeheer Groningen

Landschapsbeheer Groningen

Landschapsbeheer Groningen werkt aan behoud, herstel en beheer van het landschap in Groningen. We zijn een uitvoeringsorganisatie die bij het landschap betrokken is en in projecten meedenkt, adviseert, ontwikkelt en uitvoert. Dat doen we voor een groot aantal opdrachtgevers en in samenwerking met iedereen die het Groninger cultuurlandschap een warm hart toedraagt.

Doel en missie

Samen houden we het Groninger landschap mooi.

Landschapsbeheer Groningen maakt zich sterk voor een Gronings landschap met een sterke streek- en identiteitsgebonden eigenschappen. Een landschap dat mensen kunnen beleven en waarbij ze zich betrokken voelen. We werken aan een visueel, ecologisch, cultuurhistorisch en aardkundig aantrekkelijk landschap. 

Wij verbinden mens en landschap. Mensen hebben immers het landschap gemaakt tot wat het is en bepalen ook hoe ze het gebruiken en hoe het er in de toekomst uit zal zien. Samen met grondeigenaren, overheden en vrijwilligers realiseren we projecten die het landschap aantrekkelijk, afwisselend en beleefbaar maken en houden. Wij bieden daarbij ook werkervaring en scholing aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Partnerschap Tocht om de Noord

Routegebonden recreatie staat bij Landschapsbeheer Groningen hoog op de agenda. We voeren verschillende projecten uit om de wandelende, fietsende, varende en (paard)rijdende recreant of toerist te laten genieten in en van het landschap.  De Tocht om de Noord spreekt ons aan omdat de tocht mensen verbindt met het landschap van Groningen. Tijdens de tweedaagse wandeltocht komen de wandelaars op prachtige, onbekende en vaak onverwachte plekken in de provincie. De wandelaar ‘beleeft’ het Groninger cultuurlandschap en dat kunnen wij alleen maar toejuichen.

Overige Handelspartners

Samenwerking Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla

Loopsportcentrum Noord & Nova ZemblaZoals jullie inmiddels weten is TodN verhuisd naar het nieuwe Loopsportcentrum Noord.

We zijn hier gestart met de nieuwe organisatie Nova Zembla, die alle wandelactiviteiten onder zijn hoede neemt.

Het Loopsportcentrum is (voorlopig) geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur (Regattaweg 5 in Groningen). In het Loopsportcentrum vind je meerdere faciliteiten onder 1 dak.

Je kunt je er o.a. inschrijven voor diverse (wandel)activiteiten en informatie ophalen.

En ..... als je geblesseerd bent, dan helpen wij je letterlijk weer op de been.

 • Sportmedische begeleiding (via een zelfstandige sportarts)
  Sportmedische begeleiding, inspanningstesten of sportkeuringen kun je hier laten doen.
 • Fysiotherapie 
  Verschillende behandelingen om zo snel mogelijk weer vrij te kunnen laten bewegen, zonder pijnlijke spieren of gewrichten. 
 • Diëtisten
  Eenthousiaste (sport)diëtisten bieden jou de mogelijkheid om je sportprestaties te verbeteren, gezonder te leven.
 • Pedicure
  Schoonheidsbehandelingen, massages, pedicures, harsbehandelingen en gel lak
 • Sportmassage
  Wil je soepel blijven? Of hulp bij sneller herstel van de spieren na een inspanning. Voorkomen van blessures, d.m.v. sportmassage, tapingen, metingen en voedingsadvies.
 • Sportpsycholoog
  Trainen om mentaal sterkerte worden. Professionele begeleiding, sportpsychologie structureel praktisch toe te passen.
 • Blijf fit
  Sporten en een nieuwe leefstijl hoeft niet moeilijk te zijn! Serieuze resultaten bereiken kan in slechts 2 x 30-45 minuten per week! 
 • Podotherapie
  Specialisten op het gebied van voetklachten. Voeten zijn de basis van ons lichaam, zij zorgen ervoor dat je kunt bewegen!

 

Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla
Loopsportcentrum Noord & Nova Zembla

Groeten uit Groningen