Coronaproof Noorder Rondtochten 2021
Veiligheidsmaatregelen en coronaprotocol
Om de Noorder Rondtochten (NRT) verantwoord en coronaproof te kunnen organiseren hebben we onderstaande maatregelen genomen. Bovendien overleggen we de komende periode voortdurend met dorpen, gemeenten en de veiligheidsregio zodat we eventueel nog zaken kunnen aanpassen als daar aanleiding voor is.
De Noorder Rondtochten vinden plaats van 28 januari t/m 28 februari 2021:
Algemene richtlijnen
De algemene richtlijnen van de RIVM gelden voor alle betrokken bij het evenement: organisatoren, vrijwilligers, deelnemers, accommodaties, leveranciers en bezoekers:
Coronaprotocol voor deelnemers
De organisatie van de Noorder Rondtochten (NRT) vraagt de wandelaars onderstaande algemene uitgangspunten in acht te nemen:
- Voor alles geldt: gebruik je gezonde verstand.
- Neem verantwoordelijkheid voor je eigen gezondheid en die van alle medewerkers, vrijwilligers en overige deelnemers van ons wandelevenement.
- Heb je klachten? Blijf dan thuis en laat je zo snel mogelijk testen
- Blijf ook thuis als jij, een huisgenoot of een nauw contact positief op het coronavirus is getest.
- Ga direct naar huis als je tijdens het evenement last krijgt van loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak. Meld jezelf wel even af en geef aan waarom je dat doet.
- Houd 1,5 meter afstand van iedereen die 18 jaar of ouder is en geen deel uitmaakt van het eigen huishouden.
- Was regelmatig je handen, in elk geval na toiletgebruik en voor je een locatie betreedt.
- Neem je eigen desinfectie, mondkapje en eventueel plastic handschoenen mee.
- Schud geen handen.
- Deelname aan ons wandelevenement is deze editie alleen mogelijk via voorinschrijving. Er is geen mogelijkheid tot dag inschrijving.
- Kom zoveel mogelijk met de trein naar het wandelevenement; is dit niet mogelijk houd dan rekening met de richtlijnen voor verkeer en vervoer van de Rijksoverheid.
- Volg altijd de aanwijzingen van de organisatie op; van medewerkers en vrijwilligers, maar ook zoals aangegeven via posters, borden, pijlen en overige markering.
- Deel geen drinkflessen, bidons, waterzakken of eetgerei met anderen.
- Deel geen materialen met anderen; valt dit niet te vermijden, was dan je handen na gebruik.
- Vermijd geforceerd stemgebruik, zoals roepen, schreeuwen of zingen.
- Voorkom rechtstreeks contact met andere wandelaars en vrijwilligers.
- Stempel onderweg zoveel mogelijk digitaal via de Tocht om de Noord App. Via deze App kun je ook eenvoudig de route volgen.
Door het online inschrijven verklaart de deelnemer dat hij/zij dit PROTOCOL zal naleven. Tevens verklaart de deelnemers dat hij/zij akkoord gaat met het gebruik van zijn/haar contactgegevens voor eventueel bron- en contactonderzoek bij een besmetting.
Heb je je niet online ingeschreven? Dan verzoeken wij je om niet naar de startlocaties te komen. Je kunt namelijk niet deelnemen aan de wandeltocht.
Startindeling, stempelkaart en startprocedure
Deelnemers krijgen ruim van tevoren een (lang) wandelweekend aangewezen. Mocht het niet mogelijk zijn om in dit weekend te wandelen, dan is het mogelijk om minimaal 2 alternatieve weekenden voor te stellen aan de organisatie. De organisatie zal vervolgens één van deze weekenden aanwijzen als defintief wandelweekend.
Voor vierdaagse wandelaars geldt dat de organisatie ook aangeeft in welke volgorde de deelnemer de routes moet gaan lopen. Een deel van deelnemers begint bij route 1, dan 2 dan 3 en dan 4. Een ander deel van de deelnemers begint bij route 2, dan 3, dan 4 en dan 1. Etc. Op deze manier zorgt de organisatie van maximale spreiding van de wandelaars over de routes.
Stempelkaart
De NRT stempelkaart wordt ruim van te voren per post verzonden naar het opgegeven adres. Bijgevoegd treffen de deelnemers ook een informatiebrief met alle praktische zaken en maatregelen voor wat betreft corona.
Startprocedure
Iedere dag wordt er vanaf elke startlocatie (Groningen, Appingedam, Uithuizen en Winsum) gestart op eigen gelegenheid en op een zelfgekozen tijdstip in de ochtend. Er kan uiterlijk tot 18:00 uur gefinisht worden. Via de App vindt de deelnemer de route. Ook wordt in de App aangegeven waar de stempelposten zich bevinden. In de buurt van deze locaties kunnen de deelnemers via de App een stempel zetten.
Onderweg
Uitgangspunten
Stempelposten & Verzorgingsposten
In verband met de hygiëne zijn er minder verzorgings- en stempelposten op de route. Neem daarom zelf voldoende eten en drinken mee voor onderweg.
Uitgangspunten:
Mobiele toiletten
Uitgangspunten:
Noodgevallen
Aangezien er vijf weken lang door het Noord Groningen wordt gewandeld, is het helaas niet mogelijk om passende EHBO te organiseren. Neem dus zelf de nodige EHBO spullen mee en zorg er dus voor dat je iemand hebt geregeld die je kan komen ophalen, mocht je door een calamiteit of (ernstige) blessure niet verder kunnen lopen.
Wij verwachten dat een ieder zich houdt aan bovenstaande afspraken en regels. Denk aan de gezondheid van je medewandelaars en de vrijwilligers.