Verzorging

Kleding

Bij de afweging van de kledingkeuze is het belangrijk om kleding te kiezen waarin u zich goed kunt bewegen. Het moet niet gaan knellen of irriteren aan de huid, bij voorkeur kleding van katoen, tricot of wol. Het is belangrijk dat de kleding het transpiratievocht goed kan opnemen. Draag bij regenachtig weer waterafstotende, winddichte en toch ventilerende kleding en draag bij warm weer luchtige en ademende kleding, dit bevordert de afvoer van uw lichaamswarmte. Bescherm u hoofd ook tegen de zon door een luchtige pet te dragen en eventueel een zonnebril.

Sokken/ Schoeisel

De keuze van sokken en schoeisel kunnen ook invloed hebben op u wandelprestatie en wandelplezier. Het is dus belangrijk om echte wandelsokken in combinatie met schoenen aan te schaffen. De wandelsokken zijn aan de onderkant iets dikker en bieden comfort en ventilatie, dit voorkomt verhitte voeten. Goede sokken kunnen ook helpen bij het voorkomen van blaren. Kies wollen, badstof of katoenen sokken, zonder naden en van niet te grove structuur. Zorg dat ze na het wassen zacht zijn.

De keuze van de schoen is afhankelijk van waar u voorkeur qua gevoel naar uitgaat. Alleen dient u er wel rekening mee te houden dat de schoen goed geprofileerd is en dat het voetbed de voet goed ondersteunt. Kiest u voor sportschoenen, neem dan speciale wandelschoenen en geen tennis- of basketbalschoenen. Als u zwakke enkels heeft dan kunt u het beste kiezen voor hoge schoenen, want deze schoenen geven de meeste stevigheid. Ongeacht het schoeisel wat u heeft is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze goed zijn ingelopen, voordat u er langere afstanden mee gaat lopen.

Groeten uit Groningen