Training

Om de “Tocht om de Noord” te wandelen is het verstandig om in de weken voorafgaand aan dit evenement regelmatig te trainen. Dit kan de kans op blessures of voortijdige opgave minimaliseren.

De meest voor de hand liggende vorm van wandeltraining is om vaak te wandelen - bij voorkeur elke week, maar toch minimaal één of twee keer per maand. Al snel zult u merken dat u grotere afstanden aankunt en minder spierpijn krijgt. Belangrijk is om deze wandelingen langzaam op te bouwen. Beginnende wandelaars starten bijvoorbeeld met 10 km en verhogen de afstand met 2 km per volgende wandeling. Mocht het nou zo zijn dat een bepaalde afstand u te zwaar valt, herhaal die afstand de volgende keer dan voordat u weer 2 km verder gaat.

Probeer gedurende de wandeltrainingen een basistempo te bepalen, waar u zich het beste in kan vinden. Dit is belangrijker dan snelheid. Om uw basistempo te verhogen moet u op kleinere afstanden het tempo iets opvoeren, u zult dan merken dat na verloop van tijd het basistempo ook omhoog gaat.

Maak gebruik van pauzes binnen uw trainingen. Na elke twee uur, 15 minuten pauze. Niet langer dan 15 minuten, want dan komt u weer langzamer op gang. U kunt deze 15 minuten ook gebruiken om wat rek- en strekoefeningen te doen, wanneer u het idee heeft dat uw spieren niet zo soepel zijn.

Indien u meer of andere informatie wilt om u optimaal voor te bereiden op de Tocht om de Noord, dan kunt hiervoor bijvoorbeeld ook kijken op de website: van https://www.wandel.nl/wandelgezondheid/waarom-wandeltraining/

SUCCES!

Groeten uit Groningen